Ова со фолијава е како афрофризура...баш ќе го испробам па ќе ви кажам како ми испаднало...ама инаку мене ми е долга косата и се мислам дали ќе испадне убаво
Побараа опис, им дадов опис, ни мене не ми се допаѓа, но тоа е. Можеби требал подебели прамени да фати, и да не ја растресе косата толку. Единствената техника која според мене е ефективна е тоа со плетенки, јас досега не сум ја правела оваа http://www.youtube.com/watch?v=tV8-1-ggLf8 но сметам дека со ова би добила многу добри резултати. Досега само обични плетенки си правев. И да, се сложувам со ова
Јас секогаш си ја виткам како со е на видеово над мене ја делам косата на два дела и така ја виткам и ја фаќам со ластикце и ја оставам цела ноќ...и да мн е убава после косата јас еве веќе година ипол така си ја правам и сите ме прашуваат како ми е толку убаво виткана ама не им кажувам
Сама да ја извитка никогаш не ми успева, така што секогаш други ме виткаат. Со крпчиња не можам бидејки ме прави ко був и грдо ми е. Со фигаро и со пена ми испаѓа убаво. Денес ќе пробам со плетенка како што рековте вие, па ќе видиме што ќе испадне...
Ќе се самоцитирам ама сакам да споделам: синоќа ја врзав косата високо во репче, ја сплетив најобична плетенка и ја фатив како пунџичка. Утрово ја пуштив и ги имав најубавите локни досега. Трикчево успева. Ставив само малку пена, лак и спреј за сјај и си имав прекрасна фризура...
Девојки..иам фигаро дома...како да сум мало дете пискав да ми купат...и еве..иам веќе 1 година можда А НЕЗНАМ да го користам.Сеа гарант ќе се изнасмеете ама ...тоа е што е.Значи како и да пробам не ми испаѓаат убави локни...а од вучко ми е ако не се лажам...Значи не е дека е некоја шкарт.Епа ајде девојки просветлете ме како да научам да се виткам со фигаро,зашто ВРСКА неам!
^ Некои феминки кажаа дека им успеало, само не знам која беше темата. Слободно направи ги, па пофали се
Многу ми се допаѓа оваа тако-звана афро фризура. ПРЕМНОГУ! Неколку пати сум ја направила така со крпчиња и убаво ми стои. Спојлер Сега ме фати некој мерак кога се потсетив за истата, па идам да ја извиткам косата. Инаку јас немам некоја потреба да ја виткам косата бидејќи природно ми е како прекршена, но некогаш после бањање кога ќе ја исчешлам да се исправи а наредниот ден повторно сакам да ми биде виткана, ќе ја соберам косата високо, ќе врзам плетенка, ќе ја замотам во кругче ќе ставам штипка и толку.
Џенскици ајде и јас одам да ја навиткам овака косава со фолија па ќе ве известам што како...само сакам да прашам ако сега ја навиткам и до 9 ја пуштам дали таман ќе ми биде ?
охохохооо... Доволни се само 3 часа. Ама колку повеќе седи, толку повеќе ќе се извитка. Сигурно ќе ти испадне супер ако ја држиш до 9
Многу ми се допаѓа фризурава,на многу едноставен начин ја направи http://www.youtube.com/watch?v=nzZMiTiEO30
Готово си ја навиткав па ќе ја пуштам кај 9ипол и ќе ви пишам каква ми е (ама мислам дека нема да ми биде убава оти имам долга коса )
кажете ми некоја лесна фризура за во школо зашто здосадено ми е од репче пунџа и плетенка..фала ви однапред
Еј женски вчера немав време да ви пишам па еве денеска....ми стоеше три саата така со фолијата и не ми беше секаде исто навиткана ама тоа е затоа што дел по дел си ја топев косата и не сум си ја натопила секаде исто....и мн малку лак и ставив и еве денеска ми е поубава за разлика од вчера
http://www.youtube.com/watch?v=WoZ2QGq0 ... re=related - доколку не сакате да ја горите косата. А ако сте фан на пеглите за коса и фигарата, тогаш виткајте ја косата со пегла за коса затоа што кадриците се поопуштени и лелеави. Едит: И во двата случаи косата најубаво изгледа следниот ден или откако ќе одстои неколку часа и нежно ќе помите се прстите низ неа П.С. Исто така можете да ја виткате коата и со плетенка (додека ви е уште мокра сплетете ја плетенката). И гледајте да правите вака на лето за да не настинете
Ми се свиѓа фризурава многу ама лакот за коса не ми чини оној интеса мислам дека се викаше,ми ја прави косата здрвена сува грдо изгледа а поготово ако треба да ставам повеќе како овој на видеото