Пријавата ништо не направи. Ликот носи овални црни наочари за сонце со пластичен рам и бела N95 маска ( за да се сокрие и најверојатно да не може да се испрска со пепер спреј), маската и наочарите ги става пред да влезе во автобус. Има кафена/смеѓа кратка коса( понекогаш и "goatee" брада) има отприлика 30тина години. Покрупен и средно висок. Имаше црна спортска јакна, но го имам видено и во долга зимска маслинесто зелена јакна. Носи и капуљача. Се качува во 5ка во Ѓорче на автобуската кај SP Планет, односно карши Tinex. Најчесто околу 10:30 до 11 часот се мотка таму и се прекачува од една 5ка во друга.
Greota beshe na klupi toa da i go praj i otsekos sum takov, makar i da go krkam. Ete mi se zakanuvashe ama ostana na toa.. go nema ottofas ni nego ni tie so ce mi gi vikashe.
Туку, кој/а како ќе го забележи манијакот во автобус или надвор пишете јавно на ФБ профилите на ЈСП, МВР и медиумите. Или најпрво кај медиумите. Насекаде кажете за ѓубрето.
Девојко нека си решава проблеми сама, ќе добиеш пријава или те прободи со нешто. Ти заврпуваш лошо тие утре пак се заедно. Колку случаеви сум видел такви
Ама од кај знаеме дека баш таа ќе му се врати него пак? Што ако и треба помош? Во таков случај на насилство човечки е да се помогне. Тој нема основа да пријавува, може тој да заврши со пријава за насилство.
Moe beshe dq pomognam vo momentot da ne se sluci neshto, ednostavno osetiv taka. Inace nikogas nemase da si prostam sebe si ako zamizhev i si zaminev, pomagajte na poslabi lujge ako nishto drugo ce smirite situacija. Iako ova moevo beshe malce poopasno ama se snajdov nekako.
Ете го нашиот народ проклет кој не сака да се меша И ти си еден од тие кои сеирот си го гледаат, уште без срам си пишуваш Него не го интересира тоа, не е негов проблем, шо има да се меша.. И ова мажи ќе ми се нарекуваат
Така пред некоја година во сред бел ден ми се закачи еден млад дечко, буквално ме тегнеше до него и ме влечеше, една жена само ЗАСТАНА ЗА ДА ГЛЕДА. ?? Ај тоа што не помагаат, ама да застанат и да гледаат... Шлајм од нација! Ништо добро не заслужува оваа нација со вакви умоболни размислувања. Ќе ми кажат после мирен народ сме биле? Мирен народ не го прави тоа, да тера сеир, да врти глава и да правда на насилство и умоболни, психопатски постапки.
И тегнење за коса и за палто е насилство. И добро е што Старк се замешал. Да не се замешал можеби ќе било и полошо за девојчето. Не секоја жртва може сама да си ја реши ситуацијата. Другите треба да притрчаат на помош. Не слушај вакви типови. Арно си направил. Така треба. Не да се стои или седи на страна.
Тоа шо си имал искуство не те прави да бидеш нехуман и несовесен да помогниш некому на кого му е потребна помош во ваква ситуација. Еве пример. Да беше ти на нечие место или на место на некоја девојка и да беше исто загрозен и да ти требаше помош, како ќе се чувствуваше ако никој не ти помогнеше а сепак имало некој но само си заминал зошто "не требало да се меша". Или друг пример, ако направеше сообраќајка и останатите учесници не застанат да ти укажат прва помош и повикаат помош, убаво ли ќе беше тоа од нивна страна? Двата примери се различни но со ист исход. Но далеку е овај народ од свест, и затоа е овде кај што е. Еден човек да останеше така со малце хумано во него за да помогни на другиот кој е во загрозена ситуација, еден да имаше.. И ова не те прави поразличен од тој што го извршил делото.
Ок. И јас од искуство ти кажвам дека не знајш дали се пар или е мањак или е date gone wrong и станал агресивен. Ти радо би се повлекол и не би се обидел да помогниш на жртва и то ми е доволно за да знам за тебе. Значи гледаш ситуација и си викаш "јебига можи пар се" и продолжваш со животот. Сите луѓе со овај менталитет се дел од проблемот.
Брат имаме маалски што гол бркаше девојчиња од основно, па никому ништо. Јас лично се имам карано со брачата, одма на тепање го тргнаа, а најтужното беше шо им довикуваа на девојчиња, па 10-12 години. Ни у пубертет не беа влезени... и беше очигледно...и пошто ми се симнаа и ќе се тепаа, од тогаш шетам со чекан у ранец. Иако е малце оверкилл, пошто ако некој го зачеканиш јако, го утепа на лице место.
Да види кој е законот, има врска за должината на сечилото, мада не верувам ептен треба некој гомно полицаец да те тресе за да ти направи проблем. И они знаат дека има манијаци еден куп. Извинување до ОњнДемон, знам дека треба едно мислење, ама се заредија, проштевај.