Се согласувам, но поентата беше нешто друго. NIghtBreaker се фалеше во теорија што треба да се направи, јас преку примерот укажав дека во пракса не оди тоа туку така. Има разни лудаци.
Тагни ме да можам да ти вратам. Јас не викам дека манијаците треба да бидат тепани ако ги приметиш пошто ги има многу. Не сум за насилство и крвопролевање. Ако тебе или твојата девојка или било како те нападне манијак, тогаш заслужува ќотек или бар да го турнеш на земја или уште подобро да му избегаш нема што да го допираш физички макар и со нога. Има разни лудаци точно е тоа, затоа секогаш ладно оружје со себе. Мало ножче врши работа. Мало ама остро.
Неможеш никогаш да знаеш што носи животот а воедно и каков се народ постои. Постојат очигледни манијаци што од нив треба да си само подалеку колку можеш и да се пазиш, а и знаеме каква ни е државата па затоа истиот да го пратат да се лечи е долг процез во нашата земја. Но многу поопасно е што постојат и луѓе кои не се баш лесно забележливи, денес е еден човек а утре се претвора во друг. Психата е тешка работа па незнаеш кој човек што носи во себе, можеби некој е најмирен и најкултурен па потоа вистинското лице му преработува кога најмалку очекуваш. Затоа треба претпазливост многу, животот денес воопшто сам по себе е опасен, да така кој што може нека си има превентива и секогаш да треба да се отвораат 4 очи позади и пред себе. Да бидеме секогаш спремни да се пазиме од најлошото.
Постојат манијаци и Манијаци. Тие што по улица свиркаат и дофрлаат не ги сметам за опасни. Претезно се исфрустрирани дечки, мажи болни за внимание, некој да ги забележи. Ми се случило и некој да ми рашири мантил, ама бидејќи бевме повеќе девојки почнавме да му се смееме дека му е мал и избега. Има и интернет манијаци, на фб еден неколку пати од различни профили ми има пратено слики од неговиот полов орган. Го блокирав неколку пати, се додека последниот пат не му пишав дека ми се смачи да гледам толку грд к**, да не се брука. Престана. Во суштина сметам дека не се опасни, барем јас досега сум имала среќа да не налетам на таков. Инаку секако дека има и такви кои воајерството и манијачењето им е почетен стадиум за нивните болни нереализирани фантазии па нечесто може тоа да резултира со напад па и силување.
Синоќа седевме со другарка во парк, и додека разговаравме махинално ја свртев главата на лево, и гледам еден средовечен вол дркаџија си го работи, а на триес метри од него стои џандар и ништо не презема. Нема шанси да не го видел, туку го стаи на игнор пошто нема ќар од него.
Zaprepastuva procentot na vakvi vo tolku mala drzhava ko ovaa, gi imaat uzurpirano ulicite i na sekoe izleguvanje kje vidish po nekoj izrod. Napravete sporedba, na razvieniot zapad, malite mesta kade lugjeto se poznavaat megju sebe se dosta bezbedni za zhiveenje, zaednicite funkcioniraat relativno dobro... ovde kolku pomalo mesto, tolku pozastapeno vo crna hronika po pedofilishta. Ne znam dali tranzicija, nemashtija im go sjebala mozokot, ili e neshto do pogan gen, no vo sekoj sluchaj nema opravduvanje i mora da se reagira nekako. Gasni komori
Како некој што живее во Аеродром, можам да кажам дека ако до сега сум се движела насекаде слободно, за првпат во моите 20 години како што живеам тука чувстувам страв. Знам дека во соседната зграда во моето маало имаше нападнато една девојка, а сега читам дека си продолжува со стара работа господинот манијак. http://mkd-news.com/manijak-demne-niz-aerodrom-roditelite-revoltirani/
Немам многу такви искуства но пред 2 месеца мислам дека беше,бевме излезени со другарките и беше касно,јас станав да си одам дома дека до толку можам да шетам а пред тоа во кафичот цело време до нас седеше едно машко,само и гледаше во нас.Кога си одев,се завртев назад и гледам дека иди по мене,си викам ај можи ќе сврти на друга улица.Завртувам лево,гледам и тој.Е веќе страв ме фати,му титнав на брачед ми да ми се јави јас немав кредит по 1 минута ми ѕвони,јас дигнав и почнав да зборувам и кога се завртев да видам дали е уште зад мене,тој пред менеНемав крв во мене во тој момент верувајтесамо му кажав на братучед ми ама на турски зборувавме и кога слушна како да се збуни и и готово го снема мислам дека се исплаши па сега тој.Од таа вечер со такси си идам дома,ама за секој случај женски носете си нож или солзавец не се знае никогаш што можи да не снајди.
Не знам ова дали тука спаѓа ама тука ќе напишам. Има еден што ме замара од летото,на другар ми другар.Другар ми се има јавено од кај него па тој бројот го зачувал.И нонстоп кога ќе ме види ми пишува пораки,ми звони цело време,јас не дигам,не реагирам,прееска кога бев излезена со другарка ми пак прво ѕвонеше па порака ми напиша јас ништо.После шетавме и застанува една кола до нас,кога гледам тој и излева од колата...Срцето ми застана и другарка ми се исплаши,јас се изнервирав и продолжив како да не го сум го видела.Немам брат или дечко за да го исчука едно убаво,а братучедите не ми се тука па не знам на кој да кажам како да го тргнам број не сакам да сменам заради него...Башка и 28 години има,психопат.Нонстоп пишува ѕвони,не можам да блокирам од овој тел.не знам што да правам веќе и страв ме фаќа сама да излезам од секаде може да излезе.А на татко ми ако го кажам жив нема да го остави затоа не сакам ќе треба голема да стане што викате вие како да престане да ме замара
Кажи му на другар ти да му кажи да не ти пишува веќе,а ако не престани па ќе мораш на татко ти да му кажиш,ова не е играчка,манијачиште едно,мразам такви луѓе!!!
Мене ми се случи ова пред 3 години. На фб ми понуди пријатество лажен профил именуван Газле Газлев и во порака ми прати слика од мене со другарка сликани на улица го игнорирав пошо мислев дека е некој се заебава со мене наредната ден слика исто замачкана како седам со мајками на тараса само слики пракаше ниту една порака го болкирав го снема после неколку недели ми прати слика од друг исто лажен профил без пријатели без слики без ништо како си го извадил половиот орган и на мобилниот слика од мене и другарка и сликано ваљда од апарат пошто имаше врвца на крајот од сликата ... и кажав дома за сликите и го блокирав по некое време на мобилен ми звонеше скриен број и тоа не зборуваше ништо туку само некое пригушено дишење и само тоа , татко ми го пријави во полиција и рекоа дека ке го опоменат тие и дека не смееле да даваат информации првен идело преку нив и потоа судски ако не прекине ,после тоа прекина и никогаш не дознав кој беше ама ептен беше психопатски и маниачки и страшно ...
Леле, стварно дури и опасно ова штом и слики ти праќал, иако мислам сепак дека тој е некој твој сосед штом ти пратил слика кад ешто сте биле ти и мајка ти на тераса. Господи, какви ли се тежат на земјава .
леле пред повеќе од пред 5 години јас и уште 3 другарки видовме еден циган у едно паркче како си го фаќа и од другаркиве 2 се исплашија и си побегнаа, а јас и другава другарка како најбудали го гледавме како го прави тоа и си се смеевме и овој па уште гледаше во нас, ама добро памет на 12-13 години што сакаш
Еден куп манијаци ги има во Скопје. Имам само едно искуство. Се возев во автобус на ЈСП и едно манијачиште ме испофаќа за задницата. Кога сакав да го средам, тој веќе се симна.
може се лизнал па морал да се задржи дане падне ја иам видено циго како се рукохвашта додека глеа како "вежбаат капоера" фоф парко
ако изгласаат това законот за населување бегалци и странци у македонија тогаш дури ке видиме про мањаци а не како до сеа аматери go feminism