Маносфера и штетни последици од истата

Дискусија во 'Психологија' започната од CameliaMiller, 28 март 2025.

1. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.831
    Допаѓања:
    4.485
    Која е разликата од екстремниот феминизам кој некој од овие шо коментирате на темава го промовирате и од маносверичните?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.547
    Допаѓања:
    183.744
    Еве го проблемот, објаснет
    https://www.edweek.org/leadership/m...-attention-what-teachers-need-to-know/2023/02

За семејството, погоре елаборирано од @Cosmi - ок, држи тоа вода, се тоа фино, самодоверба, почит. Ама не е ова- абе му се случува на некој друг, нек крши глава. Моето дете, вашите деца, живеат во овој свет. Ништо не можам да сменам со тоа дали Митре е авторитарен татко, или отсутен, или пијаница, или Митра е ваква и таква- ако нивното дете порасне задоено со вакви идеи, утре моето дете е импактирано. И се шокирав кога видов дека секое едно говорно подрачје си има локални Ендрутејтовци, да не останеме случајно надвор од системот на ширење срање :headbang:

На Cosmi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.079
    Допаѓања:
    20.642
    Темава е за маносфера, да не испадни спинуваме тема и слично. :)

4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.001
    Допаѓања:
    172.648
    Од едното умират луѓе. Од другото се само навредени.

На Nausicaa, Bezimenka90, M&M и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.341
    Допаѓања:
    41.336
    За да ти одговориме, дај ни конкретни примери за екстремен феминизам.

Оти вие немате баш некој концепт за нормално, ко што иаме приметено - све што правиме ние жените како одговор на вашето ви е екстремно, а све што вие нас ни правите ви е нормално...

На Nausicaa, Bezimenka90, Ugly Duckling и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.079
    Допаѓања:
    20.642
    Добро оти користиш ваков речник се со цел минимизирање на чувства итн? Ако гледаме така и мажите се навредени и стапката на самоубиства е многу поголема низ цел свет. Од една страна сакаме да имаме емотивни мажи што можи да си искажат било што а од друга страна многу биле навредени. Не оди во иста реченица сето ова. :)

На senjorita-v му/ѝ се допаѓа ова.
  7. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.001
    Допаѓања:
    172.648
    Пошто прајте споредба кај шо нема.

На Nausicaa, Bezimenka90, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.079
    Допаѓања:
    20.642
    Е добро ајде пасивна агресија, напаѓај го и јас му реков дека не е местото овде за тоа прашање, и ме тригерна да те цитирам.

Иначе не осудувам директно ама смрди на екстремен феминизам односно мизандрија општо на темава само ај.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.007
    Допаѓања:
    25.229
    До мажите.
    Треба да бидете среќни шо ние жените бараме еднакви права а во најкраен случај - никаква работа со вас.
    Замислете да баравме одмазда за векови и векови насилство? :wasntme:

На Nausicaa, KateKane, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.831
    Допаѓања:
    4.485
    Мене ми е многу жал шо дел од вас сте толку огорчени да сите останати ги ставате во ист кош со тие ради кои имате лошо искуство. Прашањето го поставив ради тоа шо не се дискутира туку се осудува и тоа не само целната група која според мене е секта туку цел пол ради одредена група се става во кошницата.
    Еве јас лично ги осудувам мажите кои се однесуваат вака со жените исто како шо ги осудувам и жените за кои радикален феминизам не е поим со кој би се опишала нивната желба да ги снема мажите од планетата.

На eliesaab, Букерко и Stark им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.079
    Допаѓања:
    20.642

На форумов на дел од темиве не ми делува така, голема омраза има кон маж. Ама ок ајде женски форум е, ама ништо здраво ништо арно. Ми делува на екстремен феминизам.

На eliesaab и ani23 им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.001
    Допаѓања:
    172.648
    Едино си во право дека темава не е за то.

Ама не, не одговорив пасивно агресивно туку вистинито. И да ти мириса на мизандрија, иако моето не е то али ако така го доживуваш - not my problem, секогаш од едното умират луѓе и безбедноста му е нарушена, додека од другото само истите тие луѓе се оддалечуваат од другата група или "повредват чувства". Не сум саркастична. Не сум пасивно агресивна. Најбуквално шо можи ова ти го кажвам. Ама најди соодветна тема, иако мислам дека нема за мизандрија VS мизогинија и несакани ефекти од двете. Пошто, бар јас, нема да враќам тука на та тема пошто пак се трга поентата од темата (маносфера, токсична машкост, мизогинија) и се клава теретот на жените. Да не речам, класика.

На Nausicaa, Bezimenka90, KateKane и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.079
    Допаѓања:
    20.642
    Исто така да се повторам дека сум во право и за стапката на самоубиства е поголема кај мажите, ама не е битна.

14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.007
    Допаѓања:
    25.229
    Шо сака писателот да каже со ова? Дека ние жените сме криви пошо некој останал неебан? :wasntme:

На Nausicaa и Gosh им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.001
    Допаѓања:
    172.648
    Можеби. Не негирам дека е. Токсична машкост и ставање "силна" слика пред луѓе и истиснување емоции носи до проблеми по ментално здравје шо носи до повисоки стапки на самоубиство. Токсична машкост и туркање маносфера штети и на мажите. Ама, дека некоја ќе речи "неќам мажи" или друга ќе го одбие за секс/врска и то ќе го повреди толку - лол не. Подлабоко е од то шо жените сакат/неќат.

На Nausicaa, Bezimenka90, KateKane и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.079
    Допаѓања:
    20.642
    Сакам да кажам дека се минимизираат нечии чувства еве да речеме на мажите, и ја спомнав стапката на самоубиства поголема отколку кај жени. Е од вака од една страна сакаме искрени мажи што ќе си искажат чувства и мисли, а од друга страна не смееме да сме навредени и слично.

17. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.341
    Допаѓања:
    41.336
    @Stark има ли една тема на форумов кај шо не плачеш за внимание и не пробуваш да манипулираш емоционално?

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.079
    Допаѓања:
    20.642
    Се согласувам за ова, ама ме тригерни што така го нападна Реалист, иначе и мене ми е одвратна ова маносфера ја прочитав изгуглав и овде следев на темава ми е интересна и уникатна.

19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.007
    Допаѓања:
    25.229
    Тие две работи јас никако неможам да си ги поврзам една со друга, али чим мислиш така, ок.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  20. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.196
    Допаѓања:
    67.629
    Stark тргна од овој пост, во кој осудува ова со маносферава бла бла, ама, за многу кратко време потоа се најде навреден, не знам од која причина искрено, не беше дирекнто нападнат,
    ако ти не се пронаоѓаш во маносфера, не се пронаоѓаш во ништо од ова, ама тука се најде навреден и повикан да ги браниш мажите, сите мажи очигледно.
    Очигледно кога не отиде во твојата насока муабетот или не доби некое тапкање по грбот, не знам еве, и крена во напад.
    Ова е тоа кога мислиш не сите мажи, ама...

На Nausicaa, Bezimenka90, Ugly Duckling и 5 други им се допаѓа ова.