Маносфера и штетни последици од истата

Дискусија во 'Психологија' започната од CameliaMiller, 28 март 2025.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.007
    Допаѓања:
    25.229
    Шо сфаќаш под екстремен феминизам? Дај примери.

2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.290
    Допаѓања:
    89.694
    Добро
    Се читате како групирано го нападнавте членов, па психијатриски дијгнози му налепивте и проблеми во интимен живот како му разоткривате па и предупредувате други жени:o
    Зошто, со која цел?
    Да бевте машки со овие постови ќе бевте типични представници на маносферата.
    Ќе се бориме против со ист наратив нели?

На eliesaab, La-loca, tambelina и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.007
    Допаѓања:
    25.229
    Ами на друг начин не разбираат они :rofl:

4. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.843
    Допаѓања:
    23.589
    Не постои екстремен феминизам. Постои феминизам, кој се залага за рамноправноста на жената и мразење на мажи. Еве јас лично не можам да се наречам феминистка, затоа што го поддржувам ова другово.

На CameliaMiller, KateKane, senjorita-v и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.290
    Допаѓања:
    89.694
    Ама ако не разбираат и користиме исти јазик и начин, не треба да посочуваме прст кон нив и да ни е проблем маносферата.
    Ова што го читам е исто однесување.

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.007
    Допаѓања:
    25.229
    Епа јебига, после векови насилство, ни пукна филмот :rofl:.
    Доста беше, сега они нека плачат малку.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.750
    Допаѓања:
    40.329
    Ти праша која е разликата меѓу екстремниот феминизам и маносферата. Јас ти објаснив дека не постои екстремен феминизам и ти објаснив зошто твоето прашање не држи вода.Мислам дека доволно јасно се изразив.

На Nausicaa, KateKane, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.079
    Допаѓања:
    20.642

Да го мразиш машкиот пол без разлика на се, значи еден ако е тепач силувач сите се, поточно мизандрија.
    Двојни стандарди

@Srckata28 почитувам, ама не секој феминизам и автоматски мора да се напаѓа мажот за да се достигне за нешто.... не знам колку имате запознато во животот личности да споделат приказни од тоа како се третирани од жена врз жена во некои земји афрички, па да знаете против кого воопшто се борите. :)

9. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    10.507
    Сега ко ке размислам на два тројца Тејтовци имам налетано во животов

10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.007
    Допаѓања:
    25.229
    И ти го споредуваш тоа со маносферата? Со се тоа шо ни го праат нас мажите?
    Дај не ме јеби.

На Nausicaa, Curious cat, Biljarkata и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.079
    Допаѓања:
    20.642
    НЕ! Лелеле ме уморивте грч ми фатија прстиве.
    Ме фати инает оти онака му врати theowndemon затоа и ја цитирав и после сите ме цитиравте аман.

12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.007
    Допаѓања:
    25.229
    Смири се, не се нервирај, полако, удиши, издиши.

На Biljarkata, SummerGirl и Stark им се допаѓа ова.
  13. Букерко

Букерко Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2023
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    286
    Како што Кајгана страна катче, каде поради грст членови, женско не може да напише мислење без да биде цитирана и напаѓана до недоглед, така и Фемина, поради грст членки, стана простор каде маж не може да напише мислење без притоа да биде цитиран и напаѓан до недоглед. И едните, ни другите не сакаат поразлично мислење од нивното.

Од 2013 сум дел од форумскиот живот, на другиот форум ваквиот начин се интензивираше пред пандемијата. Едно е да цитираш со цел да предизвикаш некаков интелектуален придизвик кој ќе резултира со плодна дебата, а сосема друго е да цитираш со цел суптилно некого да навредиш. Што е целта, преку ефектот на стадо да се бустне егото? Со едноумието никој нема да стане попаметен. Баш напротив, само преку сослушување на аргуметите/контрааргуметите ќе оформиш поцврсти и поубедливи свои аргументи. Како на пример, стапката на самоубиства кај мажите е поголема, пред се, поради посттрауматското стресно растројство. Тука се спинува дека е резултат на личните ставови, постапки и мислења кои водат до одбивност на спротивниот пол, кое ќе доведе до депресија и самоубиство!

На eliesaab, La-loca, Cosmi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.007
    Допаѓања:
    25.229
    FB_IMG_1743354615227.jpg

На Curious cat и Biljarkata им се допаѓа ова.
  15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.341
    Допаѓања:
    41.336
    Да де, ,,посттрауматско растројство ,, лол од што живеете во патријархарт... А го подржуваате поради ќарот од него. Сменете си ги личните ставови, постапки и мислења, па живејте до 100 и назад, и остајте не и нас да ЖИВЕЕМЕ.

На Nausicaa, CameliaMiller, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Букерко

Букерко Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2023
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    286
    Само што ми ја докажа мојата поента! :)

17. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.843
    Допаѓања:
    23.589
    Мило ми е што ја спомна Кајгана, пошто јас би рекла дека тоа е неофицијална македонска маносфера. :puke:

На Nausicaa, Bezimenka90, FriendOfDorothy и 9 други им се допаѓа ова.
  18. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.623
    Допаѓања:
    128.212
    Како некоја која се има утепано од учење за идеологии, отворено ви кажувам дека и едните и другите поим си немате од нив и џабе се расфрлате кога немате вистинско (доволно) познавање. Така што треба да намалите со тоа. ;)
    И во некои мислења се насетува мизандрија што е проблематично како и мизогинија. Ама, не е тоа темата, па нема да посочувам.
    За темава.
    Ок, има наслов и не треба да се вмешува друго во неа. Точно е дека мажите се попроблематични и дека светов е правен повеќе за нив, но тоа нема да се смени со идентично спуштање и на оние мажи кои се свесни за и го признаваат првиов дел од реченицава.
    Некој од машките членови слободно нека си отвори тема Фемисфера или некоја со споредби, па таму да се разглаба кој колку и на кое ниво е обесправен.
    Добро воспитан и здраворазумен маж и да пушти некое видео на Тејт и нему слични, после тоа нема да пушти оти му е јасно дека тој и таквите се заостанати. И ќе се обиде да ги освести и помладите генерации.
    А, за проблематичните мажи подеднакво се виновни двата пола. Џабе е да посочуваме прсти кон мажите кога постојат и жени што се согласуваат со Тејтовците.

На eliesaab, tambelina, Cosmi и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.843
    Допаѓања:
    23.589
    Јух, браво, требаше некој мега гига ултра едуциран во врска со идеологиите да дојде и да каже ваква глупост.

На Nausicaa, Bezimenka90, FriendOfDorothy и 11 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.362
    Допаѓања:
    271.125
    Па ти како си растела Биљо и како се расте сега, нема допирни точки. А не е решение - не давам интернет. Не давај на 5 годишно, на тинејџер ќе забраниш, како?

Инцел не е навреда, инцелите сами за себе си го смислија името (incel), односно мажи кои веруваат дека не можат да дојдат до жена (т.е. секс) затоа што се физички и/или материјално непривлечни, бидејќи според нив, жените се површни, неморални, инфериорни суштества кои или сакаат да се сексаат со "Чад" и тој ги третира мизерно ама поради можноста да се со популарен маж или да имаат деца со популарен маж остануваат со него дур тој не ги откачи, или да се сексаат со богаташ, или да се глупави феминистки неебани на кои кур им фали и некој да ги стави на свое место итн. - не се сексаат со ОВИЕ мажи. Па овие мажи се чувствуваат обесправени затоа што нема ферски распределба на вагини, а за тоа им е феминизмот крив. Они сами никако, никогаш.

Семејството е многу моќна работа, ама не живееме веќе во тој свет. Имаме паралелна моќна струја на социјализација, со игнорирање или несфаќање колку е моќна, нема да ја ослабеме или модификуваме да не биде толку опасна.

На Nausicaa, theowndemon, Asparagus и 3 други им се допаѓа ова.