1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маносфера и штетни последици од истата

Дискусија во 'Психологија' започната од CameliaMiller, 28 март 2025.

1. Букерко

Букерко Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2023
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    286
    Радикалниот феминизам смета дека половата хиерархија и половата доминација не се резултат на некоја ирационална дискриминација, туку на системска социјална субординација на жените и дека половата различност е социјално конструирана од мажите со цел да се воспостави полова хиерархија. Бараат слободата, еднаквоста и рамноправноста да се постават врз нови основи кои ќе ја отфрлат одредената положба на женската класа од страна на мажите, чија моќ е конституирана врз половата разлика.

"Ние" ќе има кога ќе бранам теза или кога ќе застапувам некого, додека не застапувам теза или бранам некого има јас. Не е тригер, туку е социјален експеримент, кој беше успешен. Фемосферата која ја креираат одредени форумџики е еквивалент на сликата која ја креираат одреди форумџии на Кајгана. Големото прашање е дали ќе го познаеш тоа. :)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.552
    Допаѓања:
    183.813
    Социјална мислиш општествена?
    Полова различност не може да биде општествено конструирана. Да не мешаш пол и род случајно?

3. Букерко

Букерко Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2023
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    286
    Не. И не.

Ова не е мое објаснување или дефинирање на радикалниот феминизам, туку учебникарско, учебник кој може да се купи и во МАНУ односно учебник кој претставува задолжителна литература по предметот Филозофија на право на правниот факултет.

Според мене, сите овие школи на феминизмот имаат силно влијание од марксизмот, затоа зборуваат за "класни борби" каде класниот статус се темели на половите карактеристики на човекот. Најпластично, мажите ги пишуваат законите со цел да ги држат жените во правно, а со тоа и општествено, заложништво. Секоја школа на феминизмот трга од оваа појдовна точка и се обидува да имплементира свои философии. Овие школи на феминизмот се од 70-тите и 80-тите години на минатиот век, и имаат влијание на третиот бран на феминизмот.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.552
    Допаѓања:
    183.813
    Ок, ај нека биде така. Полови карактеристики се- јас сум биолошка жена. И? Ако класниот статус се темели на ,,полови карактеристики, , секако дека е класна борба. Ако јас не сум човек, пошто сум жена, немам право на наследство, немам право на сопственост, немам право на образование и работа, која класа сум уствари? Роб?

Ај да не ја повторувам Енџи, убо си кажа... Море ај да ја повторам, а воедно и нејзиното прашање.
    Значи, КАКО е феминизмот штетен? Наречи го екстремен, радикален, каков сакаш - како , најпластично, тебе те загрозува како маж?!

На Bezimenka90, Gosh, Ugly Duckling и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    4.486
    Види камелија, не сум многу по форуми и сакаш верувај ми сакаш не, овој ми е прв и единствен форум на кој што сум си го губел времето, незнам стварно каква е ситуацијата и какво влијание има интернетот врз помладите генерации најверојатно ради тоа што веројатно сум веќе во позрели години, ама можам да ти кажам дека сум го имал истот став и кога сум бил помлад и сум бил со истото мислење-полот никогаш не ја одредувал човечноста во мојот живот.Ако сакаш да ти дадам мислење за андру тејт, еве ќе ти кажам и да не сакам ми излегувале негови мислења по нетов, со 80 посто од тоа што го кажува не сум се слагал со 20 посто можам да кажам дека има изджливи мислења, меѓутоа ради тоа што е настроен крајно екстременo кон одредени мислења никогаш не сум го сакал па и не сум го следел да бидам искрен.
    Е сеа вака, за да дадам конструктивно мислење на темава од кога ја отвори, еве и сега искролав да ја видам што е односно како и е насловот дека стварно е глупа тема на дискусија за мене ова,
    и се заинтересирав да читнам низ интернетов, па после тоа оставив простор од два дена за да видам мислења кои ќе ги дадете на истата па потоа јас да дадам коментар кој би бил барем малку продуктивен на истава тема. Врз основа на тоа што коментари прочитав решив да дадам коментар врз кој би ве натерал да се запрашате што тоа сте вие поразлични ( тие кои коментиравте во првите пет страни) од тие кои сакате да ги осудите во темата
    .
    Од сите кои коментиравте на темава коментарот ми го разбра само космик која впрочем сметам дека има стварно издржливи мислења на темава (не дека ја сакам девојкава со неа се имам контрано на повеќе теми ама тоа шо го има напишано на темава според мене и е најизджливо
    од сите до сега). Имаше уште една девојка на која рака и давам шо е толку искрена и кажа дека мрази мажи и дека неможе да се крие зад радикалниот феминизам (ти се поклонувам девојко!). Еве да ти кажам вака, мислам жено, 80 посто од тие што коментирате тука вие мразите мажи, врз основа на вашите коментари, се криете зад феминизмот кој нема врска со тоа што вие мразите мажи, иначе ја го подржувам феминизмот а ти не си вклучена во овие кои мразат мажи, ти си некаде на средина, животот те натерал ко мене (претпоставувам) и да си за и да си против! И да еве да! ВЕ ПОДРЖУВАМ! СЕ СРАМАМ за тоа што се случувало низ историјата ! Да СИЛУВАНИ сте ! УБИВАНИ сте! И секакви изживувања
    се има случувано врз ВАС жените! Меѓутоа сакам да ве прашам што сте вие поразлични од тие што ги осудувате, тоа беше и целта на мојот прв коментар да се запрашате.Дали со отворањето на оваа тема вие влијаете позитивно за да има промени кога некој ве чита, или влијаете да се створи омраза врз спротивниот пол? Ако е второто, вие не делите од нив!
    Дали тоа што мене жаната ме остави за дека немам пари, дали тоа дека јас девојка ми ја фатив со друг, дали тоа што мене жената или девојката ме малтретирала психички, била нарцис или ме убила ми дава за право да изгубам верба во цел женски пол? Не! Камелија.. Ние сме сите луѓе, полот
    неможе и не смее да ги одредува гнасните работи кои ние ги правиме еден врз друг, тоа е ствар на карактер... Дали врз основа на моето доживување јас треба да ги учам помладите генерации да ги мразат жените? Не.. Еве да ти кажам лично,приватно, скршен сум од женскиот пол ама ете не декларирам дека сите се исти такви ко тие со кои сум поминал лошо, и ден денес се надевам и верувам дека има девојки и жени за кои вреди да се даде се, и да се продожи напред. Да феминизмот треба да продлжи да постои, но не и да се злоупотребува како средство од токсични жени за да се учат помладите дека треба да ги мразат мажите... И да го заклучам коментаров, претпоставувам 15 посто се идиоти кои го подржуваат движењево, треба да бидат осудени, и јас ги осудувам, меѓутоа треба да изнајдете начин на изразување каде што точно ќе посочите кој е виновникот, зошто е тој виновен, да објасните на читателите кои обично на форумов се помлади и неизградени личности, зошто тој шо го осудувате е осуден, што да направи читателот за да се заштити од субјектот на темава, зошто е грешка да се подржува движењево, и слични работи кои нема да водат до омраза, туку до давање на насоки кои би изградиле карактер на помладиве генерации кои не читаат, различен, од овие кои ги осудуваме.Дека тоа ни е целта нели? Крајно сум разочаран и од админката која со своите коментари води кон омраза дека и е мило да се види какви мисли имале мажите
    наместо да се заангажира темава да ја преименува во "маносвера, ЗОШТО НЕ ТРЕБА ДА ЈА ПОДРЖИМЕ,(маносвера не заслужува да биде пишано со голема буква)
    неа и е битно да виде какви биле мажите... Мислам луѓе... да се свестиме, сите сакаме почит, мир, љубов, некој да не гушне кога ќе си дојдеме дома после исцрпен ден на работа, да не слушне кога ни е тешко,
    да не гушне, зарем толку сме назад интелектуално па омразата и презирот да е тоа што преовладува во нас ?

Последна измена: 31 март 2025 во 03:41
    На M&M, Cosmi, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Букерко

Букерко Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2023
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    286
    Класна борба е затоа што го претставуваш како класна борба. Секако не ти, туку претставниците на овој вид на феминизам. Сепак е философија, истата нема свои граници на перцепирање и размислување.

Инаку, зборуваме за 70-тите и 80-тите години, значи има правна инкорпорираност на сите права, па дури и посебна заштита на жената (во МОТ) која станува дел од секој правен поредок. Тие права, нешто подоцна, се инкорпорирани и во нашето трудово право, во законот за работните односи. Дури и забраната за работа во рудници (подземни работи) не се смета за форма на дискриминација спред член 6.

Историски гледано, во либералниот капитализам, работниците немале права сем правото на надоместок. Работеле и децата, работното ограничување било 12 часа, потоа паѓа на 10, па на крајот на 8 часа. Ограничувањата започнуваат за жените и децата. Во останатите сфери на правото, пред се наследното, биле дискриминирани односно правно незаштитени. Тоа го имаш и во Францускиот граѓански законик на Наполеон.

Мажите и жените, денес, имаат апсолутна уставна и правна еднаквост. Ги уживаш апсолутно сите права кои ги уживам и јас, со тоа што имаш и одредени правни привилегии (со сферата на работните односи, процентуални стапки што пратенички листи и сл).

Во однос на прашањето, не треба да постои правна презумција дека мајката е подобар родител од таткото односно дека при бракоразводните постапки, децата, најчесто (кое стана непишано правило), се доделуваат на мајката. Ова е едно од правата за кое се борат мажите, а најдоброто правно решение, спроед мене, е заедничкото родителство/старателство. Тоа треба да е новина во нашиот нов граѓански законик, кој е најавуван, веќе, 10 години.

Темава е за виртуелниот простор, простор кој го окупираат и фрустрирани и гневни луѓе кои не го прават пожелен за припадниците на спротивниот пол. Резултатот е водење виртуелни војни и отворање на теми налик Ливадарки или Голубари, наместо решавање на проблемот од неговиот корен. На тој начин нема да се излечат фрустрациите. :)

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.384
    Допаѓања:
    271.225
    Пак не го одговори тоа што го прашав. Која е опасноста од ^ радикалниот феминизам кој ти сега го опиша?
    *
    Вие можеби ќе сфатите еден ден тоа што неколку форумџики го напишаа претходно - најстрашно што маж доживува е повредено его, најстрашно што жена доживува е смрт. Вие, затоа што постои статистика. Не ти, тебе не те познавам за на тебе да ти се обраќам лично, освен ако не произнесеш личен став, тогаш лично за тој став можам да коментирам.
    - Јас знам, затоа што со тоа се занимавам.
    - Не мразам никого, мажи па воопшто, хетеросексуална сум. Токсични мажи, не ги мразам, само не ги ни дружам.
    - Па никого не тепаме, силуваме, убиваме, финансиски контролираме, сексуално вознемируваме на работа, не крадеме експлицитни слики, не правиме дипфејкс, немаме јавни соби, не ви коментираме по социјални мрежи дека пичка ви фали итн. можам уште да набројувам, ама најважно е дека во темна уличка немате потреба да се плашите од жени.
    - Темата е отворена за дискусија на феномен, а не за да влијаеме позитивно, што и да треба да ти значи тоа. Ако се преправаме дека нешто не постои, ќе исчезне?
    - Немој Камелија, нема врска ова со ничиј личен живот, маносферата не ја измислив ниту јас, ниту другиве девојки тука. Коментираме за феномен создаден, одржуван и поддржуван од мажи, за што постојат, човече боже, истражувања.
    - Ниту една, ниту еднаш, никаде, не кажа дека "сите се исти".
    - Секој маж кој смета дека за него е ок што сака со курот да прави, а мене ми се брои; Секој брат што нема еднакво да подели наследство со сестра му; Секој маж што ќе искоментира за некоја дека кур и' фали; Секој коментар дека нешто личи/не личи за женско; Секој што ќе објектифицира жена; Секој што му е проблем да не го земе жена му неговото презиме, и на децата да не е само неговото презиме; Секој што порадо ќе живее во 30м2 само да не оди домазет/да не оди во нејзин дом; Секој што има проблем со кариерата на жена му, ако таа има желба за истата; Секој што има посесивни испади; Секој што ме прашува дали имам маж кога одам на сервис со колата; можам уште другар, можам уште. Вака набрзински. А можам уште до бескрај, кој ни е виновен. Системски е проблемот, не се поединци.

- На воведот имам напишано накратко опасности, не знам што сакаше да напишеме за проблем за кој уште нема решение? Проблем кој е активен?

- Не, не сакате сите исто. За тебе што сакаш немам поима, каков си - немам поима, ама она што постои во реалниот живот и во твојот коментар не соодветствува. Ако си реалист, барем оди прогуглај, сериозно има истражувања. 70% од жените во Македонија имот "оставаат" на братот. Како е тоа фер? Еве ти прост пример, како е тоа фер?

На Nausicaa, M&M, Thinkerbell. и 8 други им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.010
    Допаѓања:
    172.700
    Јас пак ќе речам. Темата е маносфера, токсична машкост и лоши влијанија, а тука се збора за (радикален) феминизам. Зошто да збораме за мажите кои ни ја загрозуваат безбедноста ко можиме да збораме за жени? Класика.

И не само то, се збора како било "исто" и искрено, мене срам би ми било то да го кажам од неколку причини. Прво, наназад неколку пати @Angie1432 праша зошто мислите дека феминизмот е штетен. Баравте каде го велите то. Го велите во моментот ко ќе речите дека "исто" е однесувањето со овие во маносферата. Оти маносферата е штетна. Ако прајте споредба значи и феминизмот е штетен. Зато цело време "ќенкам" дека нема споредба. Ефектите од то шо овие мажи го прат не можи да се спореди. Да не се тригерни некој, поразлични сме ради то шо ние "само збораме" и то така збораме само за одредена група мажи (зато цел муабет со препознавањето!) шо ни штети директно, постојано, цело наше постоење. Пошто јас тука само ќенкам за одредена група мажи и то е максимумот на шо можам да наштетам. Преѓе јас одбирав да бегам по пат кој е најмалку опасен за мене, мене срце ми отскокнува чукање ако некој убрза кон мене ако сум сама, мене ми е страв да пратам нуд (без лице!) на некој оти можи утре да сфатам дека сликата е на Телеграм или во најмала рака и да не е да сфатам дека (партнерот) е дел од таква група "да види шо се случва". По мене имат идено дур се движам низ град и ми пишеле смс и впрочем не знам како ми нашле број. Ко ќе читам вест за силована жена, јас читам долу хехенца од мажи, и жени кои имаат интернализирана мизогинија, кои бараат совршена жртва пошто побогу, класика, полесно е да се осуди жената него да се осуди само и само насилникот во ситуацијата. До недоглед можам да пишам. И то вакви насилни работи шо ја загрозват секојдневната безбедност. Нема ни да зборам за други очекувања од жената. Ама да, то "исто е". Ние "мразиме мажи". Ако ви е полесно така да мислите - ок. Лично? Idc.

Дали некој мисли дека јас мразам мажи - не можи помалку гајле да ми е. Пошто јас си знам која е мојата вистина и каков ми е реалниот живот. Мажите во мојот живот, кој ми се значаен дел инаку, немаат коментирано како феминизмот и инцелите се едно исто и дека немало разлика во муабетот. Напротив. Додуша тие кои рекле така или се однесувале спротивно на то шо зборале - не ми се веќе во животот. Мажите во мојот живот од ко се знајме (тинејџери) ме испраќале до дома после излегвање секоја вечер без исклучок оти знаеле шо други мажи можат да ми напрат (и праеле, дури и во нивно присуство гроупинг и бегање беше многу популарно во "мое време" као од точак за да избега) + тие биле тие кои само оти се мажи и во ист простор мажи со мажи се искрени, па ми кажвале кои се копита кои гледат на жените ко на објект или трофеј. Ко ќе прочитам дека "не сите мажи, ама..." го толкувате како "сите" - то е рачка за да се препознајш. И толку пати е објаснато шо се мисли под то веќе уморна сум. Ако се ова шо пишиме не си ти - значи не е за тебе. Честитки. Добар чоек си. Немаш потреба да се вознемириш. Ама ако се вознемириш? Дојди. Иш. Еве. Ја тргнав мувата од капата.

Јас пак ќе предложам - отворете тема штетни ефекти од мизогинија вс штетни ефекти од мизандрија. Па можи тогаш ќе видите црно на бело се шо ова го збораме. Значи за екстрем зборам дека пак нема споредба, а не па за "не екстрем" како шо се пиши тука од наша страна. Додуша, сигурно и тогаш ќе се збора само за едното.

На Nausicaa, Bezimenka90, Gosh и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.750
    Допаѓања:
    40.331
    Тоа што ти го зборуваш се социолошки дефиниции кои просечен човек кој вика ааа претеравте со феминизмот не ги знае. Затоа екстремен и радикален феминизам жаргонски се користат да се навредат жени феминистки и да се минимализира целиот труд кој го вложуваат.

Патем, ако имаш одредени познавања од феминистичките теории, тогаш веројатно треба да имаш и општо знаење како одредени воспоставени структури и норми им наштетуваат на жените на многу нивоа уште од детството и ги следат цел живот. Наместо тоа, ти намерно пишуваш неодредено и неконкретно, за во еден момент да кажеш дека жените уживаат одредени правни привилегии. Верувај, тоа што се изразуваш на академско ниво и си замислуваш дека си некаква"неутрална" фигура која има задача да спроведува социјални експерименти не ти ја покрива мизогинијата. Провидно е.

Ама што ви е гајле, не мора да се замарате дали ќе се најдете во инцелска група на телеграм само зашто постоите.

Последна измена: 31 март 2025 во 11:37
    На Nausicaa, Bezimenka90, Gosh и 12 други им се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.197
    Допаѓања:
    67.634
    Еве за нешто ќе се сложиме, и јас сум разочарана од себе, само од поинаква гледна точка, што дозволив една ваква тема да се сврти цела оф топик, со споредби со нешто што е неспоредливо и на крај ние жените пак да сме доведени во позиција да се браниме, нашите искуства да се минимизираат, нашата борба, дури и историски гледано да е ставена на исто рамниште со нешто што промовира длабока омраза која потоа води кон насилство и убивање.
    Затоа, ве молам, ако имате да кажете нешто конкретно на оваа тема во која сме, маносфера, не за феминизам, за кој патем има тема, тогаш океј, ако не нема да ја носиме до недоглед темава кај што не и е местото.
    Ве замолувам и членките веќе да не реплицирате, мислам и со последните постови е доволно кажано.
    Или, кој сака нека отвори тема како што предложи демон.

На Nausicaa, Bezimenka90, crimson и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.552
    Допаѓања:
    183.813
    Фала ти што ме поштеди од бесцелно реплицирање.
    И да резимираме:
    1. Човек, вклучително и жени.
    2. Афектира жени и пере мозок на деца! Па така, кон какво општество води?

Ај сега кој што има да каже на темата.

На Thinkerbell., SummerGirl, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.384
    Допаѓања:
    271.225
    Ама буквално посебна тема се отвори за конкретна појава, покрај темите како феминизам, трансродовост, родителски права (за сè ова има теми), има и теми кои имаат апсолутен проблематичен наслов (на една беше сменет среќа - Колку мажот помага во домот |( ) ама МОРА, значи МОРА да се дефлектира со АМА ВИЕ ЖЕНИТЕ...

Океј, еве ги замолувам машките членови (па и жениве со автомизогинија) да отворат тема за штетни последици или опасности од феминизмот, или нека ги напишат во таа соодветна тема.

Фокусот во оваа НЕ Е обесправеноста на мажите |( Не дека немам што да кажам за татковците како родители, не сакам во темава. Оти не е за тоа. Оти движењето на татковците благе везе нема со темава.

Ниту е темава за закони и права пропишани, туку за социјален и психолошки аспект на овие мажи и на кој начин нивните активности вршат сериозни штети на жените и нивната благосостојба.

Во Јавна соба случајот, еве правно просветлениве нека ми кажат зошто само двајца, и тоа само за малолетничките беа осудени за ширење порнографски материјал. За останатото, сами си го бараме, оти постоиме, или?

Маносферата е назив кои групите сами за себе го смислија, фемосфера не постои, ако постои, нека ми е посочена.

И кога сме кај право и закони, жените не се 50% ни во влада, ни во парламент, ни на министерски функции, ни во судство, ни во полиција, ни на други јавни функции, ниту се 50% градоначалнички, ниту се 50% новинарки, ниту се 50% НИКАДЕ каде што се одлучува за цело општество.

За правнициве, де јуре и де факто се убави зборчиња, совршени за приказ на состојбата. Закон ништо не значи ако нема кој да го почитува, што ми вреди мене закон ако во полиција џандарите не реагираат кога пријавувам вознемирување или насилство?

Маносферата не е нов изум и тоа го напишав во најпрвиот пост, прва реченица. Туку е движење кое минативе 10 години предизвика МАСОВНИ УБИСТВА НА ЖЕНИ, затоа ве молам, поштедете нè како тоа "не биле сите исти".

Дадов аналогија, во соба полна змии, еве 100 змии, само една е отровна. Мажишта, ќе влезете слободно и ќе се дружите и ќе верувате дека баш на таа една нема да налетате?

А сите оние мажи кои ние ги сметаме за нормални, не се осамени гревови, имаат девојки и жени, тие најмалку се загрозени, затоа што ако нешто ни е најпривлечно, тоа е маж кој уствари сфаќа што му се зборува и не пробува да ми објасни дека моето искуство уствари подобро од мене го разбира. (facepalm)

И @Cosmi кога сме кај новороденчиња, појава е вистинска селективниот абортус, погоди кој пол е абортиран повеќе. Кина и Западен Балкан, тие сме.

На Nausicaa, tambelina, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.552
    Допаѓања:
    183.813
    Еве едно сличе

upload_2025-3-31_14-53-47.png
    Неправда јбг:D.

Имаше еден подкаст со некоја од Ресен, решила да се врати таму и да работи јаболка, и да праи тури со деца. И иде едно дете и плаче, нејќе да се вози на трактор- пошто му рекле чичко ќе го вози тракторот, не тетка:doh:. Значи се претера со ова феминизмот, што друго да речам:|.
    Имаше и еден оџа што објаснуваше како ,,нежно,, да плеснеш жена, мислам тоа е матрицата.

На Nausicaa, Bezimenka90, Angie1432 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.384
    Допаѓања:
    271.225
    ^ Замисли, обесправен :(

На Angie1432, Adidas888, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    10.509
    и што му се случило да не се срушил авионот можда

16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.384
    Допаѓања:
    271.225
    Биљо, ме инспирираше да споделам некои од мудростите на длабокоумната сеопфатна мисла на Тејт, за овие што не им е јасно за што се работи, да подразберат. Поверојатно е дека нема, ама да не го спомнуваме човекот на празно. Зарем е можно маж со вакви ставови да не посака секоја жена? :inlove:

The key to understanding women is to realize they’re driven by emotions, not logic.

Women are biologically programmed to seek out the strongest, most dominant males.

The modern feminist movement has destroyed women’s understanding of their natural roles and desires.

Women will always choose the man who offers them the most security and resources.

A woman’s primary goal in life is to find a man who can provide for her and protect her.

A woman’s worth is determined by her ability to please and satisfy a man.

Women are more emotional and less rational than men, which makes them unsuitable for leadership roles.

The rise of feminism has led to the decline of femininity and the breakdown of traditional family values.

Women are manipulative by nature. They know how to use their looks and charms to get what they want.

Women need to be protected from their own irrational impulses. They require guidance and discipline from men to keep them in line.

Legit прашање за прв дејт - што мислиш за Тејт и нему слични?

Едит:

Tate now has 10.7 million followers on X, where he once claimed that women should “bear responsibility” for being sexually assaulted. In one example of his misogynistic bluster, he wrote in a post on X on February 19: “Still true. Hate me all you want. Women are all sex workers.”
    https://edition.cnn.com/2025/03/24/europe/andrew-tate-romania-police-station-intl/index.html

Последна измена: 31 март 2025 во 15:22
    На Nausicaa, Angie1432, FriendOfDorothy и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.300
    Допаѓања:
    2.896
    Како е маносферата најголем проблем за самите мажи зошто нема да продуцираат здрави мажи?
    Маносферата е пред се проблем за жените. Не може да се потпираме на тоа дека жените се силни и нема да бидат со таков маж. Милион примери има за ова.
    Сум му раскинала, се осеќа навреден и мои слики објавува кај стигне по јавни соби и слично. Станувам мета на јавен линч ни крива ни должна, зошто, зошто сум му раскинала.
    Ме викнал да излеземе, го одбивам, ме следи, ме трауматизира, ме навредува, ме растргнува на соц. мрежи зошто не сум му дала само на него а иначе курва сум била на сите сум давала.
    И уште многу вакви ситуации.
    Ова е проблем исклучиво за жените. Зошто е уствари опасно ова движење и како директно не афектира и нас а уште повеќе нашите ќерки.

На Nausicaa, Bezimenka90, Anyshka и 8 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.384
    Допаѓања:
    271.225
  19. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.614
    Допаѓања:
    43.223
    Јас се плашам од одговорите.
    Се спомнуваше социјален експеримент на претходните страни, ајде да пробаме. Се движам во доминантно машка средина и се имам изнаслушано глупости, не мора мислење за Тејт ама од утре ќе ги прашвам мислење пример за оваа мудрост:

На FriendOfDorothy, Adidas888 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.384
    Допаѓања:
    271.225
    Јас сум обично фасцинирана колку не се свесни едноставно. А немаат ни желба да слушнат. Зборувам за мажи кои не се инхерентно и свесно сексисти, туку е наратив едноставно.

Жена не се удира никогаш, ама...
    Сум за абортус, ама...
    Тој што силува е крив, ама...

Пострашни од нив се само жените со вакви мислења.

На Nausicaa, M&M, BlackAndWhiteSwan и 8 други им се допаѓа ова.