Маносфера и штетни последици од истата

Дискусија во 'Психологија' започната од CameliaMiller, 28 март 2025.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.552
    Допаѓања:
    183.813
    Клошар. Ако е толку јак манга, нек си купи авион заедно со пилот, мушки, не тука пуфки да продава:bug:
    Или нек си го лета сам у краен случај, пффф:emo:

На Adidas888, senjorita-v и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.384
    Допаѓања:
    271.225
    Продава пуфки Биљо, има школа, извини универзитет
    SmartSelect_20250331_164634_Chrome.jpg

А не е само он... ги има повеќе.

Маче кај студираше? На Хаслерс Јуниверзити жено! :inlove:

Awww ;(
    Andrew Tate Does Not Talk to His Sister Because "She Goes to Feminist Rallies"

На Nausicaa, Angie1432, senjorita-v и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.552
    Допаѓања:
    183.813
    Знам, јасно ми е.
    Кажувам дека само пуфки продава.
    Муж, вистински, силен, ќе го земе и ќе го вози авионот сам, нема да чека друг да го вози.
    Тежок е животот мушки, јбг
    upload_2025-3-31_16-53-20.png
    Ево, солза ми капна.

На FriendOfDorothy, Munchmallow20 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.011
    Допаѓања:
    25.240
    Тејт имал школо!!!!!!?????? :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::whew::whew::whew::rofl::rofl::rofl:
    Е сега сум се изнаслушала се во животот, можам комотно во гроб.

На eliesaab, FriendOfDorothy, sweet-cherry и 2 други им се допаѓа ова.
  5. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    5.628
  6. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.501
    Допаѓања:
    61.721
    Не само Тејт. Има еден куп мажи што држат семинари кои доста дебело ги наплаќаат за да учат машки како да бидат вистински мажи, како да се однесуваат према жени како алфа мажи, како да прават за жените секогаш да ги слушаат итн.

Има конкретно уште неколку проблематични, пример еден што себеси се нарекува alpha dom, тој зборуваше како мажот никогаш не треба да прифати не од жена, односно стана популарен откако ги учеше машките како да се справат со женското не. Продава онлајн курс, сега и книга ќе напише.

Николас Фуентес исто е Трамп поддржувач, кој го воскресна замреното your body my choice каде ги повикува сите мажи да гласаат за Трамп и да се укине правото на автономија врз женското тело, односно мажите да одлучуваат какви закони ќе поминуваат а се однесуваат на жената.

Х на Маск и Тик Ток се мрежи каде секој ден се врши перење на мозок на млади машки, односно стануваат зависни од тој контент, влегуваат во многу лоши кругови, ниедно девојче не ги сака и после или се преосамени или вршат родово базирано насилство.

Многу е сериозна работата, воопшто не е наивно на што све се изложени тинејџери.

На Nausicaa, Someonespecial, Bezimenka90 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    231
    Јас тука би ги додал и Инстаграм/Мета со сите нивни соц. мрежи, можеби не за насилство но секако за охрабрување на третирање на женското тело како стока. Пример:

На Adidas888 и Gosh им се допаѓа ова.
  8. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    22.293
    Па не знам кој од вас се сеќава ама кога го спикаа Тејт у затвор, кај нас на фб имаше некој батец организирано протест, марш да го ослободат. Еј, протест за некој мочко од таму од пичке си мајчине. Ама за проблемите у државата у која живеат кур ги боли. И пуна среќа што се укина. Али според мене требаше да се одржи. Оти баш сакав да видам на дело кој сѐ ќе излезе. Помеѓу нив е мој познаник, бивш соученик за кој имаВ многу добро мислење и го гледав како океј, амбициозен дечко ама после ова, се разочарав. Е сега дечково што го зборам е искрена ќе бидам, убав, има девојка и убава работа ама нешто друго го навело. На што мислам?

Кога се збори за Тејт, мислам дека една од тактиките со која ги мамат младите мажи да западнат во ова не е само нивната ниска самодоверба дека не можат да фатат девојка оти се грди туку и лошата страна на капитализмот. Барем кај Тејт го имам приметено, дека главниот мамец му е она дека наместо да работиш 9-5 и да бидеш "клошар", "лузер", "сиромашен" што нели, не личи за еден маж, ти мора да имаш пари, коли, да не се секираш што денес ќе јадеш, дека успехот се гледа преку парите. И пошто фала богу, секој гледа да заработи денес, ќе го слушаат и пошто иде оној момент аа овој вистина збори, е тука не би одолеале да се противат и на неговите ставови за (то ест против) жени. Оти во модерново време кај што некој ќе те освести дека парите ти даваат слобода и никад није доста, како имаш срце да му кажеш НЕ на таков човек кога ќе почне со она гадното и грдото, иако претходно и не би се согласувале со него дека жените се објект, курви и безгласни букви. Оти често имаме тенденција со личности околу нас да сме на принцип "се или ништо" кога станува збор за поклопување ставови.
    Не е случајно што ваквите инцели се често богати бизнисмени, а не усмрдени чичковци пред кооперација.
    И конкретно дечково што го зборам е баш оној тип, дека 9-5 работа не е живот, дека само богатите уживаат, дека парите ти даваат мир и слобода, за по некое време да почне братов да го шерува Тејт по сториња и да се има пријавено на протестот. А пак ќе речам, има девојка и врски зад себе.

Затоа ова не е дека директно некој ќе се намами да верува на некој што вика оти жените се курви, пошто гледам многу и се чудите како тоа млади и наводно воспитани мажи потпаѓаат на вакво влијание.

Последна измена: 31 март 2025 во 18:49
    На Bezimenka90, theowndemon, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.552
    Допаѓања:
    183.813
    За некој мочко, нешто со трафики што работел- имаше муабет.
    Human trafficking :x

Нека одат поарно во хебралајф, или она глупоно лајконет или јеховини сведоци...животот може на многу начини да има смисла:mm:.
    А може и да ја ,,пуштат,, жената да работи, па заедно да бидат луѓе.

На CameliaMiller, Angie1432 и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  10. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.501
    Допаѓања:
    61.721
    Мене искрено не ми е гајле за возрасни мажи што немаат доволно мозок за да сфатат што зборуваме.

Ама и те како ми е гајле за млади машки што се радикализираат и утре ќе носат закони што се однесуваат за женското тело. Оти видовме колку треба за да стават бан на основен закон за автономија на женско тело, а тоа е законот за абортус. Со една победа на конзервативна партија во свет, веднаш одиме назад.

А тек па колку ми се чудни жени што се мајки на машки деца и што на овој проблем гледаат со потсмев и не сметаат за малоумни тука ние што се трудиме да објасниме. Затоа што дури не го гледате, вашиот син може да е навлезен во најцрните делови на интернетот и вие појма да немате. Пошто сите тие кои убиваат, силуваат и малтретираат жени изгледаат нормално, се дури не го направат тој акт. И после чудење, епа како, епа што му стана, епа не беше таков. Како една од членките во некоја од темите што се чудеше брат и како може да е со неа најпрекрасен брат, а ваму да си ја тепа жената. Епа пред вас е прекрасен, ама во 4 ѕида со жена може да е друг човек. Така што тоа што го збориме овде со години дека феминизмот е и те како потребен за да се научат сите на еднаквост не е оти ни е досадно, туку има зошто. Посебно затоа што сега машките се изложени на интернет и на тоа влијание уште од мали, во тинејџерство па да не збориме коа им се формира карактерот.

На Nausicaa, Someonespecial, Bezimenka90 и 14 други им се допаѓа ова.
  11. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    6.854
    Прво, пред да бидам на некаков начин етикетирана, ќе кажам дека на типот не му се дига. Иначе таква огорченост, ничим изазвана, во нормални услови и ерекција, не би требало да постои. А и се прашувам на тој водечки наратив, дали постои некоја со 2 чисти што би била со него.

Но, одредени реченици токму ме потсетуваат и на некаков изобличен феминизам. Јас би се согласила дека ,,Women are biologically programmed to seek out the strongest, most dominant males." Не е страшно да бараш силен и доминантен маж. Тоа не значи дека сакам некој да ме команда, едноставно да биде мој заштитник и кога е потребно да доминира.

Повторно ,,Women need to be protected from their own irrational impulses. They require guidance and discipline from men to keep them in line." Ако буквално се чита, звучи одвратно. Но, јас имам ирационални импулси на моменти. Притоа некогаш ми треба ,,guidance", за да рационално размислам. Пример, сакам да трошам пари, милиони да имам, во еден ден ќе ги потрошам. Од друга страна, маж ми држи кочница во тие моменти.

,,Women are manipulative by nature. They know how to use their looks and charms to get what they want." Не сум Меган Фокс, но колку ги има што го користат токму ова. Дури е повеќе од секојдневие. Зарем има некоја што до сега не пробала да издејствува нешто врз база на својот изглед. Сега Господ зависи кај која колку дал, ама дека е факт и постои, постои.

,,The key to understanding women is to realize they’re driven by emotions, not logic." Ова дури би го коментирала во однос на оние жени што остануваат со токсични партнери. Каде е логиката?

,,Women will always choose the man who offers them the most security and resources." Нормално дека барам некој со кој сметам дека ќе имам сигурна иднина. Што ќе ми е инаков? Воедно да не е мрзлив, да знае да се снајде и заработи.

,,A woman’s primary goal in life is to find a man who can provide for her and protect her.,, Не ми е примарна, но и тоа како сакам маж ми да ме штити. Жена сум и не сум бодибилдер.

,,Women are more emotional and less rational than men, which makes them unsuitable for leadership roles." Се двоумам да коментирам, малку е опширно за дискусија. Но, факт е дека жените се повеќе емотивни. Не е тоа нешто што треба да се негира, јебана биологија е во прашање. Е сега, не би рекла дека жените не можат да бидат на лидерски позиции, едноставно различен мајндсет имаме при решавање на проблеми.

И така... Пак ќе кажам, не ми е никаков идол и искрено ме заболе за неговото постоење, ама некои работи како жени не може да ги негираме.

На andromedae, La-loca, Adidas888 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.552
    Допаѓања:
    183.813
    Ич не ми е гајле на кого и дали му се дига.
    Не постојат универзални вистини, особено не раскажани од човек кому двете единствени мозочни клетки му умреле во рингот за кик-бокс. Тоа е као ја сега да станам гуру за атомска енергија, а појма немам формула на водород да напишам. Али пошто многу ги има ко мене, може па и ќе успеам, којзнае.

Прво- мојот стронгест мен и на Камелија, не е ист, нејзе би и бил теориски стронг инаф некој висок и широк колку мене. Тоа што побитно е што има меѓу ушите е друг муабет:D
    Второ, трето, четврто итн- ниту сум ирационална, ниту ми треба гајданс, ниту сум манипулирала на база на изглед, ниту сум помалку рационална за лидерска позиција (на дневна база се обидувам да оркестрирам барем 4 ца мажи на хиерархиски повисоки позиции од мојата, и мрзливи се, некреативни, неспособни:smoke:, ама утре бонусот ќе биде нивни, па им се може)...додека во меѓувреме менаџирам ментално и физички уште 3 други работи минимум... така што така...

Значи ко ќе напраите нуклеарна електрана во мк, мене за директор(tumbleweed)

13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.750
    Допаѓања:
    40.331
    Оф леле, кога ќе напишете биологија е во прашање, да знаете дека ја злоупотребувате биологијата и ја сквернавите како наука. Што е емотивност? За кои емоции се зборува и што со нив? Во кој контекст се жените повеќе емотивни? Која улога ја има наученото однесување во тоа? Што значи тоа во однос на наративот кој се проповеда?
    Буквално не постои наука која го тврди овој многу широк опширен заклучок.

Инаку за жал пред некој ден алгоритамот ми доведе видео од човеков каде што тврди дека во една врска мажот треба да ѝ забрани на жената да прави било какви активности како лично хоби, излегување итн. Ајде кажи ми сега како и од ова можеме да извлечеме позитивна страна?

На Nausicaa, Bezimenka90, theowndemon и 5 други им се допаѓа ова.
  14. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    14.121
    Грото се вакви. Пари не се прават туку-така дури не се испотиш убаво, ама се научиле пуфки да продаваат.

Оваа финта им е на сите мажи (со многу, многу мали отстапки!), кои позади стојат жени што рмбаат и го прават сето она кое всушност треба они да го прават и истите избираат да одат со приказните како не се работи од девет до пет. Или, поинаку речено, да не се жените, т.е да се здрави и живи сите жени тука, за да можат овие од погоре да си го прчат. Се прашувам, што ќе биде од нив, ако не се жените кои им ја пружаат суптилно моќта на ваквите.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    83
    Маносферата е во подем затоа што омразата кон жените секогаш постоела, а денешната колекција на вебсајти, социјални мрежи и подкасти со антифеминистичка содржина, е само дигиталната верзија од истата долгогодишна мизогенија. Ендру Тејт ни на 15годишни момчиња не би можел да им стане идол, ако тие деца имаат пред се здраво домашно воспитание. Ама истите тие татковци и дедовци што третирале жени како објекти, си ги воспитале тие деца што утре своите верувања ќе си ги потврдат со некој лик од интернет како Ендру. Тејт само нашол начин да испрофитира преку експлоатација на несигурности и осаменост кај младите мажи, увидел бизнис прилика на модерното време како што индустријата за убавина профитира на несигурностите околу изгледот на жената. А бидејќи секогаш е полесно да се окриви некој друг место да се преземе одговорност, наравно дека жените ќе бидат криви за сите нивни проблеми во наративот на Ендру и останатите креатори од тој тип. "Зашто да бидеме ние должни да ги почитуваме, шо убаво беше кога немаа глас и можевме да им мавнеме шамар два за дисциплина? Ехх, не ги прават веќе како порано.Феминизмот е крив, жените се криви, само не насилниците и силувачите." За жал ретко кој ја има таа свесност да оди кон себеподобрување и да прифати промена без да ја гледа како закана.
    Порано мажите биле круцијални за една жена да преживее во општество во кое немала никакви права и не била дел од работната сила. Со појавувањето на работа која не е мануелна, владее мозокот, а не само силата. Па така, нееволуираниот маж, кој не може да се приспособи и да научи да ја почитува улогата на жената во општеството, заостанува и може само да се крсти во тоа да прелаже малолетничка и да гледа да се земе со неа што побрзо додека се уште не си ги отворила очите па да го остави.
    А вакви наивни девојчиња има се помалце. Се повеќе се развиваат амбициозни жени кои не чекаат на мажот и кои сами се борат секојдневно. Па ако маж ми не ми додава вредност во мојот живот преку почит, поддршка и разбирање, не би можел да ме корумпира со корка леб.. Затоа ги боли феминизмот, им ја одзема моќта што некогаш ја имале, а ова им пречи само на тие што ја злоупотребувале...

На Nausicaa, Bezimenka90, M&M и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    22.293
    Да, мажите се водат по логика, не емоции.
    Затоа логично расудуваат дека некоја што само излегла од дома, треба да ја силуваат. Многу добро ги контролираат емоциите и нагоните, нема грешка.

На Nausicaa, Bezimenka90, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.384
    Допаѓања:
    271.225
    @Alek90 сега Х, а претходно Твитер, (и Редит, и Линкдин) имаат процентуално повеќе мажи корисници, со Редит ако се сеќавам добро околу 70% мажи. Пинтерест/Инстаграм/Снапчет имаат повеќе жени, најмногу Пинтерест. Ама тоа се објаснува со теоријата за објектификација, каде што жени неретко сами запаѓаат во самообјектификација.

18. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.630
    Ништо ново, само нов термин.
    Едино нешто погадно од ‘мажиштава’ ми се жените кои се со нив во врска и кои подоцна им раѓаат и деца. Ќе раѓа додека машко да се роди нели нормално..

Џабе се ‘тешиме’ дека п*чка не виделе, имаат видено за жал и повише од што треба. П*чка не гледаат спротивните од нив, мирни, скромни, повлечени дечки.

Да се запрашаме исто и што по ѓаволите е погрешно со младиве девојчиња штом ги привлекуваат прво споменатите ?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.384
    Допаѓања:
    271.225
    Грешка си срцка.
    Целово движење е мотивирано поради неможност за наоѓање партнерка. Па ликови како Тејт (алфа мажи) им продаваат пуфки на овие како да станат алфи, супериорни мажјаци.

Инаку маносферата е поврзана и со верување во теории на заговор, така што, тој профил на ликови се.

Немаат сопруги овие, во "најдобар случај" PUAs "учат" како да заведат жена за секс. Ни самиот Тејт не е женет, има повеќе деца, а обвинет е и во процес е судењето за силувања и трговија со луѓе.

На Srckata28 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  20. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.937
    Допаѓања:
    9.009
    Некоја може само да е изманипулирана од ваков, па да се чини дека го сака. Овие најчесто ваквиве си бараат и девојки од по 18 години (некад и помалку, зависи колку се манијачки и педофилски настроени) или па некои со послаба психа за полесно да може да играат на карта емоција. Во спротивно не гледам причина зошто некоја жена би ги сакала, оти немаат никакви позитивни атрибути.

Само се надевам ваквиве алфа домино сигма мужјаци никад да не ме пронајдат. Нит јас нив.:hai:

Инаку ваквиве не сфаќам по кој основ си бараат девици?:^) У буквална смисла се отпадок од машки род и бараат девојка/жена која немала сексуален однос? Чему?:^)

Логика нула, IQ у негатива.

Мислам и ова никаде не се спомна во темава. Малку и чудно паѓа. Ко некој настран фетиш сите сигми да си имаат за девици.

И друго. Си користат одредени правила од религиите за нивна придобивка како им чуе, ко на пример да си најдат жена која немала секс, а нема везе шо они продаваат кокаин позади кам, ок е, алфи се они, им се простува.

И колку кринџовска терминологија си измислиле. Ни за асален речник не ги бива, а не па за нешто друго.

Да не го завлекувам предолго, да биде ок за читање на некого, имам уште две три работи да кажам.

Овие погоре се овциве на Тејт. Тејт не се бламира на интернет за џабе, си вади дебели и огромни пари од курсот.

У неговиот курс, патем и у сите други постои нешто наречено affiliate marketing.

Овие шо му ги шират видеата, имаат линк. На пример да се решам јас да го купам курсот од нивен линк, они си добиваат процент од моите пари.

И така. Мрсна пирамидална шема. Од кои оние со малку памет профитираат, а на стадото нивно му се продадени лажни соништа да се биде некој и нешто...

На Bezimenka90, Adidas888, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.