Демант на момчето од Романија (инаку спортист во Ирска) чија фотографија и на неговите другари беше масовно злоупотребена од медиумите и од социјалните мрежи:
Е сега нека им стегне некоја тужба на сите. И тоа преку амбасади и до оној дебилон Вучиќ нека стигне.
Што им е на медиумиве, значи уствари сликата што ја објавија каде со прстите покажува пиштоли е уствари лажна??? Како беше бомбастичен насловот, демек пред да се случи убиството со рацете ја покажал намерата преку објавување на фотографија Значи уште еден доказ која огромна моќ ја имаат медиумите, како знаат да ја манипулираат широката маса, да ја потгреат ситуацијата
И зошто толку малце има фотографии од детево, само една и тоа стара од пред 2години од алманах Ама момчето што го апсеа и стварно беше многу височко
Eve uste Edna slika slucajno mi ispadna... Mn nevino detence koj bi rekol deka moze takvo nesto da napravi, nikoj ne znae koj sto nosi na dusata Ne znam Dali e dozvoleno da se objavuva fotografija ovde, dokolku ne e neka ja izbrisat adminite
Оти е дете и не смеат да објавуваат. Не смеат и од другите деца. И баш дека се работи за деца, требаше да бидат малку попретпазливи, а не да си прават емисии, да снимат погреби, шоу. Срамота. И децата жртви ги развлекуваат низ социјалните мрежи.
Само тоа не ми влегува во глава, не дека верувам во теориите, ама прво оружјето е тешко, што знам, треба да биде доста трениран за тоа.
Па затоа испукал толку куршуми баш затоа што е тешко. Да бил возрасен ќе употребел еден до два по лице.
Тука си грешка, бил неверојатно прецизен и скоро сите жртви ги погодил со еден истрел, факт кој сите се вчудоневидени од неговата умешност
едно лице не го упукал само еднаш, па само чуварот го изрешетил со 14 куршуми По сите можни портали тоа го пишуваше дека бил зачудувачки прецизен 57 куршуми испукал, од каде над 70?