@Mateica Не само медиумите, општо луѓето на социјалните мрежи. Ми излезе на Твитер видео од училиштето, наводно кога почнал Коста да пука и децата само се стрчуваат по скали. Само нозе буквално се гледаат. Објавено на ТикТок. И го проверив и пак е лажно видео. И лајк да соберат, каде ќе ги однесе тоа
Епа пак се вракаме на истото за профит и ке дадат. Гнаси невидени...профитираат од смртта на деца. Боже симни се,собери си ги вересиите.
Toa e тоа, скроз погрешен лош филм си терат децата, без грам мозок се. Простотилук, необразованост, невоспитаност, идиотизам на ниво во комбинација со многу лош и беден турбо фолк рап. Колку се само жални, срамни, ДНО! 90% од децата вклучувајки и тинејџери се влезени во тој празен филм. Многу долно, бесмислено. Дали некој ги контролира тие деца? Или ги контролира ама недоволно? Под контролира не мислам да ги држи во "затвор" и да им команда, туку мислам на доволно и правилно воспитание и грижа, обраќање внимание со смисла, а не колку да се каже. (понекогаш стварно испаѓа дека слушаат погрешна музика, гледат погрешни и неквалитетни емисии, спотови, филмови и серии, се дружат со погрешни личности, живеат во неквалитетно опкружување и лесно потпаѓаат под влијание со тие мали мозочиња)
Сите кринџаме на што сме правеле во пубертет, ама ова е некст левел. Ова е тоа што се збори контрола што прават на нет. Нејзините веројатно тотално немаат поима, немаат тик ток, не се "интернет" образовани. Се' што нема да ги научиш дома, ќе ги научи некоја будала. Еј на Слаткар му цензурираа песни, на радио не го пуштаа бе, пошто пцуеше у песните, што е најтрагично бело јагне е во споредба со ова шлајмов што го слушаат На радио ќе ги цензурираат, ама на ут итн нема, и немам акл како тоа да се реши. Не дека ние не расневме со ненасилна музика, барем рап/рок/метал и пред 20 години беа "насилни", ама пак... за ова не знам "лек".
Знам дека на форумов има луѓе што гледаат Задруга. Поима немам што е концептот и кои се учесници. https://vm.tiktok.com/ZMYoKPTCH/ Она што гледам овде, се' ми кажува. После ваква вест, најголем дел трчаат да слават роденден и кур ги боли, "саучешче свима" кажано како "среќен роденден". Дел од нив остануваат шокирани и имаат многу нормална, човечка реакција, поголемиот дел НЕМААТ реакција. Ок, фино, чао. Ако некој што гледа го чита ова, ве молам, ЗОШТО ги гледате? За да постои со години колку што постои, треба да има гледаност. Зошто? Ова не се луѓе. Ни животни не се. Животно има повеќе разбирање за смрт и жал. Ова е пун курац патологии во една куќа. И не знам дали и деца ги гледаат. Знам дека со сигурност, не треба да оди ова на национална телевизија. Ова ѓубре треба да се забрани. Овие луѓе се за гледање, да. Од страна на психијатри. Во установа. Не на национална телевизија.
Исто мислиме, мора да е најдобар, неприфаќање на ништо помалку од најдобар резултат- одење на 1646465 активности и натпревари. Булинг на ниво. Ама нели кога е од родител не се викало булинг
@CameliaMiller ретардација невидена. Возрасни луѓе, човече, не да фатат да работат нешто. Ќе полнеле батерии неколку дена, ќе одмарале, дека децата загинаа. Не знам, ми се гади од вакви шоуа.
Во повеќето метал/рок песни се пее за поголеми настани од стилот на воени битки итн… Поп како поп, највеќе се пее за љубов, неверство, неостварена љубов, заведување итн.. Ама оваа денес што е? Турбо фолк рап “К**ве, паре, дроге”, па фантомки, оружје.. БЉАК, малку е да се каже КРИНЏ, оваа е плитко многу плитко. А, колку лесно им влијае на младите генерации, застрашувачки колку брзо и лесно се шири таквото понашање, (филмање)во скоро секое младо друштво. Не знам ни јас кое е решението, толку многу е раширено што ни самите деца нема да дозволат да им се искорени тоа. Останува на тие со бебиња и на тие што тек ќе основаат потомство, да внимават во која насока, со каква култура и вредности ќе ги пораснат децата, а пред се да се внимава со кого ќе му дозволат да другарува.
Јуле он ако остане во Србија ќе го скинат. Ќе го најдат сам како се обесил во собата или слично. И јас мислам ќе го сместат во некоја институција надвор. А и сега е под силно обезбедување болницата каде што се наоѓа така да он во Србија не останува.
Нека им прпа малце бе Другиве шо преживеале доживотни трауми ќе имаат и ќе се тресат. Нека се тресе и он. Мада нема мозок у главата
Ама он не е во состојба да има емпатија. Он нема да се тресе, он се гордее со ова што го направи. Болен мозок бе.
Не, секогаш секаде во некои ситуации потфрлил родителот, негогаш свесно, некогаш несвесно, се има влијание врз детето, сите случувања во домот и семејството
Читам и не верувам Нема да одговара....??? Нема да сноси последици...??? Не дај боже да сум на местото на родителиве...има да ги истребам ко вошки до последно поколение...жими се. Извинете вака,ама многу сум нервозна https://a1on.mk/region1/posakuval-s...har-imalo-16-uchenici-na-spisokot-za-ubistva/
"За само 120 секунди застрелал 14 деца, чувар и професор по историја." А? Јас за 120сек у кантер не можам да испукам 14 куршуми. Just saying. Детево да не беше со вакво мозоче можеби најдобар стрелец во историја на Србија би бил. Да ти ебам промашениот потенцијал. Одговорност на крај никој нема да сноси... Децата си отидоа, ова ќе биде секое чудо за 2 дена.
Ама да знаел правилно да го искористи потенцијалот. А не да планира убиство неприфакајки го фактот дека е некој подобар од него. Болен ум.