1. Кој по Богу би примил масовен убиец во друга држава? Најсериозно? Малку ми се нелогични муабетите дека цело семејство ќе избега странство. 2. Што ви е, ве читам, и се чудам. Зборувате за некоја мајка што финансиски била обезбедена, па не морала да работи, да седела дома со децата. Од една страна се бориме како жени за еднаквост, за наша безбедност и стабилност, од друга страна немајки оти одат на работа, ги игнорираат децата, па убијци имало. Господе Боже. Значи родител (не само мајка), треба да работи и слободно време да поминува со децата. Ако примети нешто чудно да си го прати детето на психолог, а не работа да напушти. Решениево вришти. Имаш пари, остај ј работата, децата гледај ги… какви совети на другарките им давате бе. А психолог пример? Нешто нормално да се предложеше, или скраја да е? ајде напрајте сега дека психопати има оти мајките работат и да ја затвориме темата.
Си има процедура во полиција за смена на име или презиме, ама тоа не е така плукни залепи, има критериум. Бидејќи ја потпишав петицијата за укинување на Пинк и Хепи, синоќа ми стигна на мејл дека Жељко им наредил на учесниците на Задруга 15 дена да бидат културни додека да се стиша и после по старо. Имало снимка. Кој ќе ги врати во колосек бре сега. Ќе почнат сите општествени аномалии да испливаат на површина, а на Вучиќ срам да му е за таа фотка каде се дуплираат. Неодговорен.
Веста за масакрот се прошири со брзина на светлината низ цела странција, и нашите медуми известија, они ќе бегале Јужна Америка. Ј.А. ко да е пустелија без никаква индустрија и баш нив привилегирани ќе ги примат и ќе им сменат идентитети и ќе лежи Коста по клиники. Yes, my ass. Намалете со филмови и крими улоги ала Ла Вегас ЦСИ. А дека некој би газел по мртви деца сетете се дека во Палестина, Непал и Авганистан, да не речам Ирак и Иран каде загинуваа деца во војни и газеа преку нив тоа ништо не е оспорувачко туку факт. И не би ме чудело и тоа да испадне вистина дека е наместен масакр со некоја задна намера, односно неговите да знаат нешто што не треба па да биде исценирано за јавноста. Такви исценирани местенки има често по USA колку да се каже дека некој мора да одговара и ако испадне да е вистина тогаш е жално што деца мораа да учествуваат и да настрадаат во овие нивни игри. Ама бидете свесни дека некои немаат осет за емоции, ниту емпатија и тоа се учи. Да,се учи! Друга работа што е неоспорна е дека Србија и нејзиниот народ е најпроблематичниот и најомразениот во цела Еу и ова не го измислувам јас туку е факт и можно е да е само политички напад кон цела држава и баш дека во тоа школо одат деца на угледни луѓе. Како и да е, треба да почнат да ги бришат овие квази порталчиња и новинарчиња без нула образование што пишуваат вести за кликови и лајкови, лажни информации и објави. Оние вистинските професионалните би дошле на ред и се би било пренесено како што треба.
Милош Вучевиќ, министер за одбрана моментално на Пинк ги брани реалити шоута. Абе седни со разузнавачи и види тој косоварот што ти се заканува дали ќе ја дестабилизира Србија, а не ќе ми ги браниш помиите на Жељко.
Многу наивен народ има во државава затоа и ни "цвета". Инаку Жељко Митровиќ лично ги овавести задругарине дека ќе го укине шоуто. Конечно!
А демек Задруга е виновна за убиствата? Или Јужни ветар? Пораснавме со Роки и слични акциони филмови, еве ако не да се вратиме години наназад пред ерата на технологијата. Сите се криви, само не родителите кои го занемариле своето дете и не приметиле дека прави молтови коктели, училиштето кое си молчело на пријавите за булинг, или психологот кој не приметил дека дететво очигледно има некое пораметување. Системот и општеството ни се гнили, ама не од Задруга, туку од многу други работи. Не можеме да го запреме развитокот на технологијата и место да пишуваме и шернуваме статуси по фб какво било во наше време, треба да седнеме и да си ги воспитуваме децата и да се носиме со новото време. Па и теориите на заговор, лицево му било покриено, кај биле камерите. Не бе, еве јавно на Пинк ќе ги објават. А не дека така налага Законот. Коста ги уби и тоа е факт. Зошто, нека откријат. Еве ново убиство имаат, 13 годишник со секира убил мајка и дете мислам.
Ги заборави и децата на разведените родители.. прво кога тоа излезе дека наводно се разведени одма Е па тоа е.
Па сега ќе почнат сите психопатчиња да излагаат на виделина и ништо нема да им прават дека кутри деца се греота.
леле колку е труло општеството посебно во Србија.. ова предизвика домино ефект. Ако не реагираат брзо властите и стават контрола , ќе предизвика пресликување и во другите земји. Страв ми е веќе. Тешки болесници има и кај нас само што успешно се прекриени.
Си погледнала Задруга што прават тие таму? Тепачки, секс и се тоа пред камера се дешава каде што деца гледаат. Зошто тоа да се прикажува на тв? Колку и да сакаш да го контролираш детето да не гледа такви работи не можеш целосно. Ти ќе дозволиш на свое дете да гледа задруга?
Не се разбирам многу во закони ама пример можат ли да го сменат законот и малолетници да одговараат кривично? Вака многу за замав ќе зимаат сите, ќе знаат дека нема да одговараат никако.
Ама така е... јас сметам дека кариеристи родители не се најдобро нешто за децата, затоа што 24/7 посветеност на работата, стварно влијае на децата и на психата, а и не можеш да си го видиш детето дали е во ред или не. Ама да не претеруваме. Мајки што работат, разведени мајки - тоа било причината децава што вршат масовни убиства. А после ќе читаме по форумов - мажот ми не тепа со децата, немам работа, пие, не малтретира, ама нејќам да се разведам заради децата греота се.
Не гледам Задруга, ниту дома сум пуштила. Не гледам ни Звезде Гранда, син ми не слушнал за нив, ама еве внука ми ги знае оти мајка и дома ги гледа. Сакам да кажам, децата се огледало на родителите, што ќе им дадеш, тоа ќе земат. Поголема контрола, внимание треба. За жал не можеш да ги заштитиш од се што не чини, ама можеш да ги научеш што е правилно, а што не. Тоа ни е обврска како родители. Сеедно дали работеме или сме разведени. Секоја ситуација си бара работа. Ништо не е оправдување.
Плукање, пцуење, навреди, тепачки, истурање на храна на под, секс секој со секого, е тоа го има во реалити.
Тоа да ама секој родител едноставно не може да се снајде исто, некој не можат и да бркаат кариера и да посветат доволно време за детето. Какво време дојде каде што многу родители не можат да си дозволат да бидат повеќе време со своето дете заради егзистенција, а некој па едноставно не се замараат воопшто што и како детето се однесува. Затоа барем ако ништо више да нема такви идиотски емисии на тв.
Се додека Шешељ им е секој втор ден на тв и дава секакви анализи од корона до општествен систем ,сега ќе го опфати и воспитниот дел. Се додека не гледаат проблем во “Задруга” и јавна тв.промоција на убијци,криминалци,рекетари. Се додека секое дете од 4 год знае кои им се главни ликови на навивачки групи во Србија . Ќе си имаат насилство и убиства. Кое дете кај нас знае кои се водачи на криминални групи или навивачи? Во која емисија гостуваат нашиве од криминални банди (што се пукаат за дрога) Во никоја! Ниту албанциве наши па не ги промовираат по нивни телевизии. Е тоа не е случај во Србија. Што гледале и било одобрено и рехабилитирано со години доаѓа на наплата и сега чаре нема.
Тоа што се гледа во Србија, се гледа и во Мк. Ист менталитет, исти идеалогии. Нема разлика. Може само да се тешиме дека кај нас е поинаку. Не е. Секаде има се и сешто на ТВ, по интернет, одбираш што ќе гледаш и што ќе гледа твоето дете. На крајот пак се битни родителите и околината, училиштето.
@Cosmi @JuLleE Тоа е она што не ми се допаѓа - копирањето на медиумските глупости од Србија но и другите пораншени југословенски републики, иако српското доминира. Веќе и темава што се испиша сто и кусур страни на нешто што не би требало да ја тангира премногу нашата улична јавност. Институциите превентивно да, но обичната јавност не. Ама веста беше трагична сензација а многумина паѓаат на такви работи и уживаат во квазианализирање, честопати без да ги знаат сите факти. Македонија никогаш не се дистанцираше од тамошните трендови, забава и медиуми (на пр. македонските кабловски оператори нудат збир канали од ѓубревизија „Пинк„). Ретко гледам некој да се бави со збиднувањата во Грција, Бугарија (освен глупостите на нивните политици на тема Македонија), Романија... не велам дека треба со нив да се бавиме, туку дека се бавиме честопат и премногу со настани во Србија. Веројатно пресудни се и јазикот, роднинските врски и заедничката историја (мислам на Краљевина Ју и СФРЈ).