коа влегол во училната прво погодил девојче во чело не е толкав аматер сепак едно дете као шо ја сфатив другарка ми, преку прозор избегало
Тоа зборам де. Не дека бил скрос мирен детево ама ради булингот ќе идел да убива. Длабоко нешто не е во ред со него и било што друго ќе поттикнела иста реакција.
Епа не си гледала доволно психолошки трилер, акција и крими. Иначе до некаде е во право човекот со статусот, дека децата во школо само се натпреваруваат кој повеќе постигнал од секој аспект и се исмеваат. Ама поголема глупост од муабетот “Америка је крива, Запад је крив” не постои. Можеби “Јужни Ветар” е крив . (Типчето убиец е тоталка образован психопат) пс. Не се плашам од улични кучиња повеќе, ами од деца. Кога ќе бидеме безбедни?
7 девојчиња и едно момче се убиени на списокот имало повеќе девојчиња. Пишани според класови и училници. Какво време дојде ќе ги учиме децата како да реагираат ако недај боже ова ги снајде во школо....
Еве ќе цитирам: Taj mali, teta mi je rekla (тетка ѝ е исто проф. во школово)da je vec i menjao smenu u skoli, da nije mogao nesto da se prilagodi, da je bio ljut na sve. I rekla mi je ova **** ucenica, necu da se vracam u skoli nisu uhapsili sve, i ja sam joj rekla kao sta? I ona kao, vise njih je ovo oraniziralo, samo je on puco u rancima su imali zapaljjive tecnoste. Hteli su da dignu celu skolu u vazduh. Sad ja ne znam da li je ovo istina, ali kazem ti bili su tad u skoli. Kaze da je bukvalno decko usao i da su imali metke da pobiju celu skolu.Da je usao i da je poceo da puca ljudima iz svog odeljenja u glavu, u glavu je upucao devojku. I **** drug je bio u tom odeljenju, i skocio je kroz prozor i preziveo je, imao je srecu. Ali on je upucao sve u tom odeljenju, i da je pucao kao kreten. Teta mi je rekla da se nakon toga krio u skoli, to je trajalo sat vremena, histerije na sve strane, mala deca, ne znas gde je, bas je bilo lose. Sad mi je **** poslala poruku da i dalje iznose tela is skole Sto moja tetka kaze, najgore od svega je to sto je taj klinac bio obucen za taj pistolj, on je pucao a nije omasio,ubijao ljude kako puca tako ubije, njih 6ro je sad u bolnici. Znaci on nije samo naso tatin pistolj, vec ga je i koristio ocigledno taj pistolj, sto je jos gora stvar **** се истата особа. Ги стаив да не споменувам име. Не дека го знае некој девојчево, ама сепак ова е од воис месиџис шо ви кажав. Ама не можам скрин рекорд на направам па реков ај од лаптоп ќе искуцам набрзина греота децата.. потресени биле ептен. Жалосно.. ќе им се одмили и школо и сѐ сега..
Ќе се сложам со изјавата на еден од родителите. Факт е дека, под влијание на родителите, се толерираат деца кој вршат булинг. Внукот мој и неговите соученици постојано се малтретирани од едно дете. Мајка му е тешка патолошка појава, но со големо влијание. Ниту наставниците, ниту директорката не превзема нешто за детето. И утре некое дете малтретирано од него, може да се послужи со пример од соседството. Тогаш виновникот нема да биде само тој што убива, туку и целото училиште што ништо не превземало, а знаело за целиот булинг. Јас секогаш велам, ако не можеш да се носиш со тежината на позицијата, не превземај таква одговорност. Први беа наставниците за зголемување на плати, но освен механичко предавање, за друго не гледам дека се компетентни. Ако очекуваш учениците да го гледаат училиштето како втор дом, треба и самиот наставник да се однесува како втор родител. Да санира несоодветно однесување, да награди добро. Како и да е, детево си имало нешто во него, нешто темно. Веројатно само требало тригер за да ја експресира својата црна страна. Од друга страна, оружјето дава чувство на сигурност, на моќ, на насилна почит. На 14 години, при неконтролирани хормони, секаков мајндфак може да направиш на своето дете. Не знам ни како е релевантно што татково бил доктор. Како да нема шлакнати доктори. Да не се повтори.
Страшно треба цела Србија да се крене на нозе и малиот никогаш да не излезе од затвор. Исто и неговите родители.
Епа не се сите „јаки„ како тебе бе Феминке! Некои за жал ќе се убијат, други како случајов ќе убиваат. Ти многу гледаш амерички серии изглеа или се што лета мислиш се јаде, затоа и вакви филмови си правиш дека сама ќе ја преземеш ситуацијата во свои раце? Ќе го однела во поправен дом? А зошто? Затоа што бил малтретиран во школо, ти во поправен дом ќе го однесеш? Така ли ќе го решиш проблемот? За тоа зборуваме тука. За нефункционалноста на државата долги години наназад што доведува до вакви ситуации.
Едит Ако хипотетички детево е малтретирано Детето што го скршиле психички 10 нарцисоидни, психопатски да ги речам деца, додека професорите и педагозите кафе сркале, до тој степен да има гнев и да се откаже од сопствениот живот, и да посегне по животот на другите, го нарекувате психопат, а дотичниве невини жртви, оти нели за мртвите се најбоље. Тоа не е оправдување, тоа е причина. А секоја причина, има и своја последица.