А камерите се едитираат.. Болеснициве види ги..https://tocka.com.mk/vesti/446499/v...mrezi-ona-sto-go-poracuva-momceto-e-mornicavo
Точно. Зошто чекаа толку време, зошто веднаш по масакрот не излегоа со изјава да демантираат? Или им требаше време да средат некои работи. Детето некаде било учено да употребува оружје, јас да земам пиштол сега, нема да знам што да правам со него. И друго да се надополнам, дете нели преку активности како фудбал, одбојка или друг тимски спорт, се социјализира, се дружи, тоа е убаво за негов развој во секоја смисла, но стрелање? Ако веќе сакаш да го пратиш на некој спорт. Што е придобивката од тоа дете, значи нагласувам, дете, да учиш на користење оружје? Тоа е за повозрасни лица ама татко му некако бил фанатик за оружје, изгледа.
И јас така го разбрав затоа ме нервира. Од непрозборени до таа мера ги делат, па нормално дека никој не очекувал, ни неговите, саде идни лидери растат.
Како и огромен број од Србите. Не толку одамна имаа војна, башка постојано се на готовс за нова (со Косово) што нема да се случи, ама така си ги учат. Тука имаш родители (и баби и дедовци) со генерациско птсп и параноја. И нашиве чуваат оружје, ни одблиску како Србите. И статистички Србија превисоко котира во поседување на оружје од цивили (а плус нелегалното кај е), целиот мајндсет околу оружје им е забеган на ниво САД. Не ме чуди што мислеле дека е ок да го учат да пука, не е ок, ама не знаат подобро (што е страшно). И кај нас сум видела деца со оружје, што сме генерално нација што нема баш нешто премногу оружје, а не па северниве соседи. Едит: и да не е учено во стрелана, некаде е. Не е дека прв пат фатило оружје. Кај нас по планини пукаат (секако нелегално). И нема да ме чуди сосема нелегално некаде татЕ да го учел. И да е легално и не знам какво да е, фактот дека детево имало пристап дома до оружје е ужасен, а уште колку ли имаат.
Можеби и се ,не знам.Ама сигурно постојат и за тоа вештаци па може да утврдат.Поготово во ваков деликатен случај.Не се раб за снимање на еден ден туку месеци уназад а можеби и година. Изјави општо скоро и да нема од никого.Нема ни од психологот,нема ни од класниот раководител.Дури и мајка тек од завчера е на распит. @Bitter-Sweet одел редовно на глума,кошарка и свирење хармоника.
Значи тоа, плус стрелање и училишни натпревари. Не е сето тоа голем притисок? И преголемите очекувања и форсирања знаат да бидат проблематични.
Е , секако.Тоа го изјави и мајката на Софија(девојчето што почина).Дека треба да престанат со вршење притисок врз децата таму кое е по талентирано,учено,надарено.
Значи ако не пукал таму, пукал со татко му на друго место, иначе како би знаело дете од 13 години така вешто да ракува со оружје
I ovie sto napravija samoubistvo bile psihopati?? Ne e psihopat ednostavno se sakal sebe si poveke zatoa ne posegnal Po sebe tuku Po niv. Kolku I da saakat da go prekrijat truliot I nefukcjonalen sitem gjabe im e jasno e zosto e toa napraveno, zosto bas vo ucilisteto zosto ne na plostad Ili na kosarkata Kade sto odel... zosto... Dokolku malku podlaboko se razmisli oddalwko se gleda problemot I koj Kade podfrlil e Sega koj Kako saka da vidi
Ke se soglasam dokolku bil normalno prifanat imal drugarcinja super fukcjoniral I go napravil ova togas da mozeme da kazeme psihopat e bez pricina napravi monstruozno delo no toa ne e ovoj slucaj... samo nemojte da mi kazete deka bil otfrlen zatoa sto e psihopat, togas site zrtvi na buling bi bile psihopati..
Не е така. Слушав повеќе емисии и баш тврдеа дека во ова одделение децата одлично го прифатиле и воопшто немало булинг.
I jas primetuvam Sega sakaat da pokazat nekoe drugo svetlo na slucajot preku nok gi menuvaat rabotite Kako I'm odgovara, bidejki Ako priznaat deka tragedijata e posledica na bulingot ke treba mnogu luge da odgovaraat a toa nekako ne I'm odi vo prilog
Najverovatno zatoa sto povozrasnite bulingot I ne go smetaat Kako nesto seriozno sekogas nastapuvat so stavot deca se toa ke pomine ke se skaraat ke se smirat a ne znaat deka toa nosi strasni posledici I ne e taka naivno