А како поинаку би постапиле освен со пријавување? Да не сугерираш дека би ги истепале или убиле децата?
https://www.slobodenpecat.mk/video-...enicite-ja-dopirale-kjerka-mi-po-genitaliite/ До кога би пријавувале родителите до глуви институции? Театар била целата ситуација. Т Е А Т А Р! После ќе (се) убивале децата. Епа, ќе (се) убиваат.
Никој не заслужува да биде убиен, тепан, малтертиран. Ништо не може да го оправда делото. Може само да бараме причини за да научиме и да почнеме да се освестуваме. Ама да го оправдаме, не можеме. Да ги сфатиме, до некаде да. Мене ми е искрено жал, но не го оправдувам. Убиството на соучениците не е решение на проблемот. Може нему му е оти он не размислува здраво. Жал ми е што имало толку многу ред флегс и ете биле ставени под тепих. Не во смисла да помислат дека ќе стане убиец, туку во смисла да му се помогне. Ако е точно дека се предомислувал, многу малку требало за да се одврати од убиствата. Но сега за него е предоцна, за убиените деца исто, ама не е предоцна за другите деца. Затоа работа и посветеност оти децата се како темпирани бомби.
Дадилката изјавила дека бил натпросечно интелигентен.. Од кај она знае дали е натпросечно интелигентен, дали детето минало низ некакви тестови за она тоа да го заклучи, дали психолог го има надгледувано детето? Ми се повраќа од секакви издигнувања на овој убиец. Штом отворам соц мрежи на секоја страна е натпросечно интелигентниот убиец на деца. Претераа веќе. Немам жал ни малку за него. Нека скапе таму во лудница.
https://telma.com.mk/2023/06/24/srp...X3Mo3u2hEQYZ6_Ej5Z-Pe2GPeOids&mibextid=Zxz2cZ сакале овде да дојдат
Тоа не се знае каде и зошто се упатиле. Можеби транзитно ќе поминале низ Македонија кон Грција или некоја друга земја. Прашањето е зошто граничната контрола ги спречила да ја напуштат Србија, односно врз која правна основа? Веројатно поради истрагата... Во тој случај дали имале забрана за напуштање на земјата(одземени пасоши)? Некои коментираат, ако не, нивната држава може да го јаде на суд во Стразбур за ова.
Прво и мајката нели викаше ќе ја испитувале дали го малтретирала, пошо 7 дена спиел на кауч. Муж ѝ е у притвор (ваљда) Детето ѝ утепа пола клас. И она ќе бега себеси и ќерка ѝ да ги спаси, а овие двајца кој ги ебе? Ко Грујо шо напраи. Седете вие ја ќе бегам. Башка и она е одговорна за него. Као ќе бега? Сфаќам страв ама има закони
А ќерката кај е во случајов? И таа мајка била. Детето во затвор лудница или кај и да е, девојчето исто, битно таа да се спаси
Со ќерката била кога ја привеле на граничен премин. Не сум правник ама мислам дека не смее да ја напушти државата затоа што се води истрага против неа, нема државата да го јаде.
Точно Ама и да нема истрага Она е одговорна за детето исто колку и маж ѝ Као мисли дека може да избега од Србија не сфаќам. Одговара пред закон у името на психопатот Детено нејзино мисли коа да искочи, она као да ја здува Ептен нормално и морално семејство
Кои закони? Тоа е прашањето. Она дала исказ, соработувала. Ако законски не ѝ одземено правото на патување, не смееле да ги запрат на граница. И кој вели дека бегале? Можеби оделе на одмор во Грција, Турција и тн. Јас те разбирам што сакаш да кажеш, ама токму поради тоа што има закони, не можат туку така да ги сопрат. Е сега прашање е што од тоа пренесуваат медиумите а што не, па се создаваат непотребни спекулации.
Закон шо е мајка на дете шо утепа пола клас сфаќаш Он нема да лежи, они ќе лежат Не може да бега. Плус мислам одма им земаа исправи
Ниту има таков закон, ниту е кривично одговорна, ниту бегала. Оделе на одмор и тоа пријавен кај надлежните, и тоа по совет на терапевтот (едит). https://www.republika.rs/hronika/hronika/445602/kosta-kecmanovic-majka-miljana-kecmanovic
Мајкава ако нема забрана за напуштање на земјата, не смееле да ја вратат од граница. Плус пријавила. После два месеца од масакрот нема никакви информации. Нема мотив, нема ништо. Срамота. Не верувам дека ништо не се знае. А должни се на јавноста да и кажат што се случи и зошто. Од друга страна имаш родители кои бараат материјална штета за загубата на своите деца. Па им замрзнуваат имот за еден ден да ги обештетат. И овде ти станува јасно за каков профил на луѓе се работи. Материјална штета бараат?! Јасно им е дека и таткото ќе биде пуштен, дека кривично не верувам некој да одговора, па ајде пари да се извлечат. Донекаде може да им го разберам гневот, болката, но не знам дали ова е начинот или да бараат промени во системот, училиштето итн. И така, два месеца, штама. Ниту онаа драмата им претседател ја нема да пушти некоја солза.
https://puls24.mk/коста-на-психијат...RpG5svOc7GTyppU__4AEfxpo-opr4&mibextid=Zxz2cZ Ах да е мое дете леле леле
@Feminka22 дали стварно веруваш на курир, блиц и остала жута штампа? Не негирам, можеби е вистина нешто од вестите, ама отвори човече една вест, уште 382763829 наслови за Коста се нижат само за кликови.
A што им останува да земат? Децата им ги нема, убиецот е во установа. Како ќе добијат правда? Веројатно никако. Ама па нека земат некој денар. Повеќе штетата е за да се надокнадат сите трошоци што им искочија (настрана од душевната болка) и да се казни сторителот со фамилијата, отколку да земат пари за убиено дете. Барем јас така го сфаќам тоа.