Што не го цитираш тоа кај што пишав дека никој не им префрла, туку дека е нивна вина? Или тоа не ти одговара?
Овде милијарда пати се кажаа точните информации, уште 2 дена по страшниот акт. Престани да извртуваш и да кривиш невини! На ти уште еднаш!
Значи признаваш дека целата одговорот ја префрлаш на жртвата и неговите родители тоа е веќе разбрано. Јас не реков дека бил ЗДРАВ кога го сторил тоа од булингот побудалел ќе се изразам народски, но не смееме да ја заборавиме и одговорноста на насилнците и службите.
Аха, значи сите ние што побудалуваме од х проблеми е доволна причина за да одиме да решетиме луѓе со пиштоли.
Кој го оправда ? Само реков дека треба да одговараат и насилниците, нивните родители пред се службите во училиштето.
Кои насилници, жити се.... Знаеш, има изјава од родител на убиено девојче, гледав,рече го жалам Коста, никогаш не почувствувал вистинска родителска љубов...Во најголемата болка тоа го изјави... Што мислиш, каков родител е таа и какво дете може да воспита? За мене е голем човек, во најголемата болка рече, јас му простувам За тебе? Ете ги обвинуваш дури и родителите на убиените деца...
Тука се нивните родители, да сносат правна одговорност, со таква постапка ќе се спречи да се повтори ова.
А да прекинат родителите да чуваат оружја по дома и да ги носат децата на часови како да управуваат со нив? Пошто пак, да немал оружје немало да има масакр.
За што имаат вина? За тоа што правилно ги воспитале? За тоа што не створиле монструми од нив како Коста? Ниту едно од тие деца не го малтретирало Коста, али психопатот играл игри, се замислил дека е фигура од видео игра и си рекол ај да видам како е во живо. Планирал убиство, а ни еден од неговите родители не влегол во соба да види што прави неговото дете, не го прашал дали има проблем некаков. Уште па на изволте оружје му оставиле. Ај опрај се жити се
Да да не го малтретирале, само што сведоци веднаш после настанот го изјавија спротивното, гледај ја целосната слика за сите инволвирани во настанот. Родителите на насилниците - Не си ги воспитале децата. - По укажувањето на рдотелите на Коста се правеле наудрени. Рдотелите на Коста - Не превзеле доволно мерки за да си го заштитат синот од булинг. - Не превзеле доволно мерки за да го заштитат неговото ментално здравје иако знаеле дека се работи за жртвата на булинг. Училиштето - Не превзело мерки за да го спречи булингот над Коста. - Не му обезбедиле соодветна психолошка поддршка иако биле известени дека се работи за жртва на булинг.
Еве мене сега ти ме вознемируваш со мислењава и ми вршиш психички булинг. Не се грижиш за мојата психичка состојба. Океј е да зеам калашников и да те изрешетам?