Масакр во училиште во Србија

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ahoy, 3 мај 2023.

1. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.261
    @boo3 не ги познавал девојчињата што ги уби во ходникот, оние кои што не биле од неговиот клас, а за другите ги познавал, сепак пукаше во соученици од класот

На eliesaab, SummerGirl и boo3 им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.365
    Допаѓања:
    90.348
    Не ги познавал,
    Ама на судењето дава изјава дека бил отфрлен од децата.(тоа е на некој начин обвинување, ме отфрлија-ги убив)
    Детево е болно , можно е освен нарцисоидното пореметување на личност да има и Аспергер, се натпреварувал по матем. имал антисоцијално однесување.
    Кој е крив.
    Родителите, амбициозни,дистанцирани и самите нарцисоидни особено ако се утврди дека има плус и аспер , а не превземале ништо.
    Институцијата/школото
    Просветно воспитниот кадар односно ние што работиме со деца мора да приметиме што се случува со децата.
    Детево не се разбудило и ги убило децата.
    Мора да има корен.
    Ова е точно.
    Од искуство, родителите и покрај тоа што ги носат децата на проценка тешко прифаќаат дека нешто не е во ред.

На *Amethyst*, CameliaMiller, Feminka22 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.810
    Допаѓања:
    80.597
    Преземено од 4news.mk
    Некаде прочитав, не можам да најдам сега, дека иако имал листа, пукал и во деца кои не се на листата. Не ги знаел сите жртви и немал нешто со нив.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    149
    Mene zborot ми беше психопат се раѓа, не се станува со тек на време, колку само има деца низ светот кои се секојдневно малтретирани на разни начини но не планираат детално убиства, ја немаат таа агресија , насилство и отсуство на емоции и емпатија, овие се такви родени и во најсоодветни услови да живееле пак ке најдат нешто што им смета, јас што знам , мислам дека неговите родители згрешиле што ако приметиле дека детето не е во ред не го однеле на лечење, иако тешко дека ова се лечи, веројатно не мислеле дека ке иде тоа таму, но не верувам дека дома бил малтретиран

На sonuvana и eliesaab им се допаѓа ова.
  5. Dilajla123

Dilajla123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.423
    Манипулаторче типично .Јуле како што разбрав кажува дека родителите негови бараат да го испрашуваат?Може и не е точно она што кажува за нив,свесно лаже.Судењето е од затворен тип и многу работи се кажале а не допреле до јавност.
    Покажал емоција?Па и Крис Ватс се вознемири и плачеше мама негова кога го фалеше,додека за своите деца што ги уби око не му трепна .И за браќа Менендез баш пратам,едниот на судење се отепал од плачење и во следен момент кажал како со тоа ја зезнал поротата.
    Психијатар кажува дека што и да претрпеле во детството , ние може да имаме разбирање за тоа ,но не го оправдува чинот што го направиле.Тие се претвориле во монструми,како и Коста и такви личности повеќе не смеат да бидат помеѓу луѓе .

На *Amethyst*, BlackNight, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.365
    Допаѓања:
    90.348
    Можеби и по инструкции на адвокатите му е сведочењето мајка му да не викала на него и татко му да немал оружје и децата да не го отфрлиле, не би убил.
    Тоа е нешто што од прв момент се збори.
    Но дали е така или имаат некоја шема д аго извлечат.
    Помлад малолетник, не одговара,се префрла на неговите, а тие не можат директно да одговараат.

На *Amethyst*, BlackNight, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.387
    Греота.
    Муфлон

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.170
    Допаѓања:
    258.196
    На чии адвокати? Не те сфатив.

9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.365
    Допаѓања:
    90.348
    Адвокатите на родителите на Коста.
    Да не идат на тоа родителите да ги осудат и да ја превземат вината, за да малиов да не остане доживотно затворен.

На Feminka22, JuLleE, st-el и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.170
    Допаѓања:
    258.196
    Па види со оглед на тоа кои им се адвокати, верувам дека имаат стратегија. Коста не ни може да остане доживотно затворен. Реално и сега не може, освен да остане да го лечат. Ако се “излечи” може и да излезе. Не знам.
    Не за џабе ги плаќат Борович.

На CameliaMiller, Trexane, Cosmi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.721
    Допаѓања:
    98.703
    Можеби се инструкции, а можеби и не. За лица со нарцисоидно нарушување сите други се криви, освен тие.
    Не дека родителите овде се исправни, ама и кога би биле, вакво лице не би имало грижа на совест вината да им ја префрли. Тоа е многу битен момент кај ваквите лица. Другите да се криви, секогаш.

Па штом поглед не фрлил во нивен правец на судењето... Кој и да е би ги погледнал, барем реакцијата да им ја види ако не друго.
    Ама ваквите се чуда, они се само они, Господ за сите околу нив.

Последна измена: 10 октомври 2024
    На Cosmi и JuLleE им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.365
    Допаѓања:
    90.348
    Да, и јас така мислам @Emy867
    Но ќе видиме.
    Одлика е и манипулативноста, а малиов е вешт во тоа, па можеби манипулира и со сведочењево и тоа као му се слошило па продолжил.
    Инаку можел и да не сведочи ама рекол може се одговарал на толку многу прашања, имаат преку 250 прашања.
    @JuLleE
    Јас правничкиве работи не ги знам но читав дека можело да им го одземат родителското право па Кецмановиќи да го бараат назад на некој меѓународен суд и така да се влечка работата.
    Ако е со нарцисоидно пореметување на личност нема да го излечат, тоа е трајна состојба,не знам како ќе го држат долго на лекување.

На Feminka22, eliesaab, Emy867 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.803
    Допаѓања:
    274.722
    Невозможно е да не ги познавал, исто одделение се. Може да не се дружел. Не може после скоро цела учебна година да не си ги познава соучениците кои се.
    Инаку да, не пукал по листата и колку што знам листата не е јавна, бидејќи има деца во кои воопшто и не е пукано.

Во однос на булингот, слободно одбери друг збор, но зборуваме за дете, а дете не може да биде и не е одговорно за себе. Ете учениците не му вршеле булинг, ама не знаеме ни каков бил односот (ни родителите не знаат, дома не го спомнувале нешто многу Коста другиве деца), ама знаеме дека да, бил форсиран од дома, а тоа не е нова вест, ниту од него прво излезе.

И во темава го гледам истото, дека родителите биле ок со него, не се, тоа што огромен дел од родителите навистина така се однесуваат, не значи дека е здраво родителство.

Така ми се повраќа од целиот менталитет на "битни фамилии" и "битни луѓе" и "крем де ла крем" што би рекол шупелкана за претседател, ништо позитивно нема од овие деца да излезе. А и ние ич не сме различни од Србите, ама ич.

На FridaodaMk, azelea, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.810
    Допаѓања:
    80.597
    Тие да, двете девојчиња во ходникот не. Само се нашле на погрешно место во погрешно време. А сиротиов истовремено бил и исплашен па елиминирал кого сретне, вклучително и чуварот.

За другото, полека ќе се открие позадината.

На SummerGirl, CameliaMiller, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.803
    Допаѓања:
    274.722
    Тие не ги познавал, но намерно отишол во своето одделение, не е случајно таму појден. Тажно е што по сите преживеани сведоци кои нормално не ги кажуваат јавно бидејќи се деца, најверојатно Кобиљски го има "вразумено", односно што и да му кажала пред да пука во неа, потоа оставил се' на земја и престанал. Можеби девојчето неброени животи спаси, со оглед уште колку муниција имал.

Затоа што нема да има судење за него, ова нема да го знаеме, евентуално кога ќе бидат полнолетни и ако сакаат преживеаните да зборуваат.

На azelea, SummerGirl, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.306
    Допаѓања:
    21.526
    Гледајте филмот Primal Fear постар е ќе видите на филмско платно како изгледа еден психопат. :)

17. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    2.950
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.170
    Допаѓања:
    258.196
    Прочитајте!
    И она што го зборувам цело време, го зборува и таткото.
    Патем:
    – Moram da kažem da i mi osećamo da je on delimična žrtva, iako je zlikovac, ali je i žrtva. Gledajući to sa te strane, njemu je najviše potrebna pomoć. U klinici gde se nalazi, oseća se bolje nego kod kuće i nema želju da izađe. To znači da trezveno razmišlja i da je na slobodi u opasnosti. Kako će dalje biti, ne treba komentarisati. Biće šta bude, ali njegovo lečenje je definitivno neophodno i to na duže staze. On je kao led koji nema nikakvog osećaja. Sada se kod njega nazire malo sažaljenja i empatije, nekog osećaja, što pokazuje da više nije ravna linija kao što je bio. Moraće da se prati dugo kako bi mu se pomoglo, a u slučaju njegovog puštanja na slobodu, da bi se svi osećali sigurnije – smatra Anđelko Aćimović.

На eliesaab, Mumoftwo30, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  19. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    2.950
    Денес било повторно судењето, следното мислам дека беше закажано на 7ми Ноември.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    2.950
    На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.