На К1 телевизија е Спојлер: емисијата со адвокатот Стефан Чорда и еден од оштетените родителите Анѓелко Ачимович,сега ја изгледав.
Кога ќе биде потврдена од апелација казната ќе им биде одземено, не може да имаат старателство кога двајцата се во затвор. Во емисијата Стефан го објаснува истото што и јас. Значи пример еве овој во Загреб имал 19 години и дијагноза. МОЖЕЛЕ да го хоспитализираат без оглед дали сака или не сака тој. ОДБРАЛЕ да не. Што судот и психијатрите ќе прават со Коста за 3-4 години, ќе видиме.
И Михајло(13) е во истата психијатриска установа поради тешко убиство на својот другар Андреј Симиќ(13) кој бил намамен во поткровјето на куќата на Михајло и таму избоден до смрт со повеќе од 30 убоди. Родителите на М.М имале сознанија дека нивното дете носи разни ножеви. Таткото со изговор дека ножевите и сечилата на неговиот син му служеле за игра.Мајката го ислршила од ќотек и мислела дека го решила проблемот.И во училиштето ззнаеле за ранец со ладни оружја. И покрај се,никој не преземал мерки на заштита за да се спречи ова што следело.
Дури и да е психички здраво детето, неговото обучување за оружје и изложување на него го прави да има поинаков однос кон оружјето и претставува ризик дека ќе го фати, употреби и сл. Не значи дека ако не биле достапни пиштолите немало да повреди некого на друг начин и со друго средство, ама можеби немало да биде со толку тешки последици тој напад. Родителите обично најтешко прифаќаат и признаваат проблем со психата кај своето дете. Најлошо е кога се игнорира проблемот и воопшто не се бара помош за детето, зошто тогаш се се испушта од контрола. И тоа е под услов да се работи за родители кои имаат емоции кон своето дете и се заштитнички поставени кон детето. Но, за жал многу често има родители кои се тотално незаинтересирани за детето, не го сакаат, дури можеби и го мразат. Или се тешки егоисти кои улогата на родител ја осеќаат како наметната. Не се ни трудат да го воспитуваат детето, а не пак да побараат помош од стручно лице. Народски кажано има родители што кренале раце од своето дете. Трето, може некои психолошки проблеми имаат и самите родители, па не им е необично и детето да манифестира исти карактеристики и да ги препознаваат како нормални и да ги поттикнуваат кај него, зошто ете и тие така живеат. Јас лично сум против оружје во домот. Секогаш следам во Америка на пример како реагираат кога им се случуваат вакви немили настани во училиштата. Обавезно после нив има поделеност во заедницата околу тоа дали треба или не измена во законите кај нив за контрола врз оружјето. Од една страна почнуваат протести против оружјето, за после тоа да се јави реакција од оние кои се за оружјето. И таму не е баш едноставна ситуацијата зошто имаат уставно загарантирано право да си носат оружје. Тргањето на оружјето го гледаат како неможност да се бранат од внатрешниот и надворешниот непријател и ограничување на нивната слобода. Тоа е она погоре што го кажав за културата во која расте детето и што е нормално за една култура, а е нечуено за друга.
Јас потешко замислувам опоравување од психолошко растројство за кое шансите се навистина мали (заради генетски фактор и средински влијанија од најмала возраст), дури и да не направил пациентот такво тешко дело. А сум во принцип оптимист и верувам во моќта на луѓето за излекување и верувам дека има исклучоци од статистиките. Не е масакрот клучниот момент, туку психичкото растројство што довело до него. Зошто не се сите убијци по сопствен избор. Имам гледано репортажа за лица кои правеле масакри, но само зошто биле принудени да се борат и убиваат за други. Биле психички здрави ама се нашле во исклучителна ситуација, војна, државен удар и сл., каде ќе ги убиеле ако не прават како што им е наредено. По завршувањето на војната дури едниот собрал храброст и отишол кај роднината на жртвите да се извини што и го убил цело семејство. И таа му простила. Ете тој е реинтегриран во заедницата, ама психички има последици од траумата. Или војниците кои се враќаат од служба, не само што се прифатени од заедницата, туку се и наградувани и величани како херои. Но многу од нив имаат ПТСД или проблем да се вратат на мирниот живот како цивили. Кој е лошиот, кој е добриот? Затоа во принцип и не го оправдувам оружјето и неговата примена. Заради последиците.
Za drugo dojdov da proveram dali ima vo politika, ama tuka ke zastanam! I druga clenka imase prethodno pisano isto vo temava, isto so, dzabe e, isto i jas DZABE ke pisam, posto dzabe mi bile site obidi dosega, ama KORISTAT BRAINWAVE! Nemirite sekade se poradi mind control za lugeto sami da se soglasat za celosen nadzor i mind control, globalizacija, UN2030. Dzabe se diskutira, plus deca potesko mozat da donesat svesni odluki i polesni se za manipulacija, nastrana drugi faktori kako nanesuvanje shteta na mozokot so brainwave (if you know - you know). Za tukasnite vozdrasni so vmesani prsti, ako ne bile osteteni prvo, a si glumat Cheringtonsi, nema nikogas da imam nikakvo opravduvanje! Clenkata ne stavi linkovi, so bas ke mi se najdea koga prvo prociav, zatoa ke ostavam jas. Naplateni najskapo mozno! https://www.ohchr.org/sites/default/files/Documents/Issues/Torture/Call/NGOs/VIACTECAnnex.pdf https://www.amazon.com/Singularity-...8RprxHbmoWZt8CYw#averageCustomerReviewsAnchor
Прво за претходното видео, не знам зошто timestampот го нема, требаше да биди на 12та минута. Чисто да се дообјаснам на последниот пост за Черингтонси и се останано. Ќе започнам со тоа што МИСЛАМ дека и детето БЕШЕ таргетирано поради одредени политики, пропаганди, манипулација со јавно мислење и се останато. Е сеа иронично постот ќе биди баш акутна психоза, пошто не можи едноставно да се објасни комплицирана ситуација, се надевам нема да биди TLDR, а и од едно читање не можи баш да се разбери, се надевам барем ќе се прочита од некој неупатен. И друго ќе додадам дека дека покрај слободата на говорот е бесплатна, последиците се скапи, што ми е повеќе од јасно, ама тие ми се опциите. Мислам оставена сум и да напишам поради cognitive dissonance - MKULTRA техника за манипулација, каде реалноста не се совпаѓа со кажаното (т.е изгледам поОК (in the end, there's nothing better than a good lie and a free ride when you've ALREADY paid) отколку што сум и дека имам слобода да зборувам, што не би се совпаѓала со реалноста, а тоа е дека сум оставена да кажам баш од тие причини. Спојлер Плус уште една плус траума за мене и сами сте си криви тие што ќе прочитате, а нема да реагирате). Инаку го пишувам цел ден, со триста прекини, едити, дополнувања ЗУЕЊЕ во ушите, главоболка и мислам ќе го довршам до утре сабајле. И после првиот пост си ја платив цената со симптоми + 4 прегорени сијалици, како и сите претходни пати и после овој знам ќе има последици, ама .. Назад на дообјаснувањето - Черингтонс е лик од книгата 1984та наведена на WEF како книга која ја предвиди иднината ( каде полицијата на мислите ги гони и уништува лицата што не се согласуваат со идеологијата) заедно со "прекрасен нов свет" (каде системот ги обликува и оштетува луѓето за да го прифаќаат тоа што им го наведи да го прават. Ќе додадам исто дека е исполнета и со педофилија, иако мое мислење е за преплашување и манипулација (воедно и кај 1984 - зошто во реалноста обични луѓе се гонети, не пропагандисти), биди пресреќен што едвај имаш за леб, на другите им е полошо). А друго ќе кажам дека имам пробано да пријавам во полиција повеќе пати тоа што ми се случуваше, првично кога дојдов до листата со патенти (пред околу година и пол). Искрено не ни ми се зборуваше за мојата ситуација, на шалтер им реков да пријават до ДБК ПОТЕНЦИЈАЛНА употреба на DEW во околината. На шалтер ми се изнасмеаа, "врз кој - тебе", им реков, јас настрана, општо во околината да си проверат. Со смеење ми рекоја, ќе ти најдам сега како за тебе инспектор. Инспекторот не знам од кој оддел беше, за чудо беше покоректен. Спојлер Почнав од работите што можеше и тој да ги види и провери, т.е. декака и телефонот ми е хакнат. Имав куп скриншоти од се и сешто, seen пред 10 саати за нешто што сум го напишала пред 5 минути, ми се отвораа сами работи, Graveyard Холзи итн. ќе дополнам подолу од почекок. Му ја покажав и листата од ohchr за DEW, му ја објаснав и ситуацијата накратко дека ми се случуваа работи што претходно ми беа најавени на социјални мрежи, го замолив и да провери дали и кај него ќе се отвораат патентите или се само манипулација кај мене, пошто ми беше чудно прво и прво да се јавно достапни. Ми рече ако ги има и кај мене, ќе ги има и кај него, ама не сум јас надлежен, тие биле органите на МВР, не знај кај да ме пушти, да се смирам, (пошто со плачење се објаснував) и да одам во сајбер секјурити друг ден. Backstory после местенки или не, не знам, од кај мене изгледаа така - на работно место, по што добив отказ, почнаа да ми се случуваат чудни работи, што ги сметав за коинциденција. Куп симптоми (струење по телото, ужасни главоболки, после вежбање што обично имав повеќе енергија се чувствував отепано, постојано будење и кошмари) пропаганда на социјални мрежи и да одморам, "ако те прегазил камион, не продолжуваш со животот одма", кампања за нарцисизм и сл. "Следење" во реален живот, т.е некој ми свиркаше на секој десет метри(различни коли), кое прво го сметав за случајност, потоа го препишав на brainwave откако добив и некој информации, т.е мислев луѓето сигурно си пазарат или било што, се брзааат ("singularity" т.е brainwave пошто во тоа време не не знаев за другото" прави да изгледа така. Така и го кажав и во полиција, ама се помалку си верувам во тоа, пошто некои работи не можам да ги објаснам со DEW. Пример неколку денови со ред, ми седеше под тераса на улица кола со иста боја (барем) како домашната, не видов марка, кај мене. Прво мислев дека е нашата, ама откако ми јачеше можеби цел саат под тераса во 3-4(не знам точно) по полноќ се сетив дека јас возев последно неколку дена предходно и дека ја паркирав пред гаража. Фактички беше таму неколку дена, можеби и со некој внатре цело време. Во цела ситуација со постови на социјални мрежи што ми "предвидуваа" што ќе се случи имав и пропаганда "they're watching you" и претпоставувам дневни AI генерирани видеи со какви заклучоци донела публиката која (не го знам зборот) (ме следи?). Назад на тоа што кажував, но имаше walk of shame day каде видов и ликови, не само коли и кога меѓудругото застанав да купам мастики од рандом продавница. Продавачката (со мантил и се) стана од каса, рече почекај и викна рандом возрасен маж од магацин да ми наплати (ужасно језиво и не знам како да го објаснам ни со DEW, а долг период се убедував дека е се алгоритмот, и ако соберам доволно докази и ако ги покажам, ќе се соберат луѓето, ќе ги турнат антените и се ќе биди ОК. Патем мислам дека имаше и протести за мрежата некаде за време на корона, ама тоа е. Кога ги собрав, на моја штета и преплатени, сфатив дека е џабе, пошто никој не реагира, ама еве пак се обидувам. Пак ќе се вратам наназад пошто пропуштам работи, на почеткот на се кога имав пропаганда за нарцисизам и астрологија глупости(што испаѓаа точни, заедно со следењата (делумно мислев дека некој од телекабел ми гледа историја и прави глупости да ме полуди, барав дома да смениме оператор)) и меѓудругото сите ми изчезнаа од животот. Приметив познаничка која лајкнува содржина што ми излегува мене и и пишав со цел да се тргниме и двете од социјални мрежи пошто некако ме полнеше со негатива, пораката не знам дали и стигна, таа си постираше во меѓувреме, не ми врати ништо, а мене почнаа да ми излегуваат постови дека нешто во смисла the "pain is yours to take and not to share it" "if a shake bites you, you don't go around to catch the snake бараш лек", нешто во таа смисла, пораката ја избришав пошто бев збунета што се случува, свиркањата веќе се случуваа. Се ми беше чудно и на социјални мрежи и во реален живот, како монтирано претходно. Тука некаде и се јавив или пишав не се сеќавам(како и да е таа ми се јави и ми затвори кога ја прашав да не знае нешто, трач ли било што за мене, зошто чудни работи ми се случуваат) на поблиска (во моментов не знам како да ја наречам) реално познаничка би дошло, што ми имаше хинтнато повеќе работи, што сега ми е чудно од каде знаеше, ама и тогаш. И работи како ме предупреди да се тргнам од колешка на работа која не ја ни знаеше и немаше ни заеднички пријатели (јас реално тогаш имав одредени проблеми со колешката, само таа не знаеше, само пробував што е можно да пикнам под тепих, што можам да решам на мирен начин, без кавги и без трачарења), лични информации за други луѓе што ми е пак пречудно од каде ги добиваше, а и за свиркањето исто самата ме праша дали мене ми свиркаат додека зборувавме (реално тогаш ми свиреа) иако и реков не, пошто crazy ми беше да ми свират рандом луѓе на улица (ова беше друга пак чудна ситуација каде пријавував изгубено девојче. Девојчето сепак се врати дома следејќи ја тетка и, но дека веќе имав пријавено, ми рекоа да одам на друга локација да пополнам формулар. Што во случајот полицијата ми пристапи мене, наместо јас неа. Ми падна ужасно чудно, главна улица со повеќе луѓе (пошто има блиски во полиција се јавив да прашам како можи да знаат до кој да појдат, ми рече сигурно те тракнале(што искрено и ова ми беше нарушување приватност во тоа време, ама добро)) (sidenotе: еден од тројцата полицајци изгледаше под хипноза додека зборуваме)). После овој период некако ми дојде и дека содржината не е само според кликања, туку и мисли и ситуација во која се наоѓаш(пермисии за камера микрофон и слично ми беа исклучени). Прво мислам ми излезе и дека ако мислиш дека некој ти ги читам мислите имаш шизофренија, ама нормално помислив од каде знае алгоритмот дека така мислам за да ми излези овај пост? После следеа некои постови ова е холокаустот на ова време, тргни се од телефон, нема ништо да ти биди, што искрено го сфатив како мајтап и искрено во цела конфузија, сакав да дознаам што се случува. И после тоа започна поголем хорор. почнаа да ми излегуваат меме форма од мои реакции на ситуации, како ми е дома, посетувања дека имам пајнци за миење, која соба ми е чиста која не, AI генерираните видеа за "they're watching you" споменати погоре. Тогаш некако мислев дека само собираат информации за AI базата и дека јас сум глувчето со кое си експериментираат. И тогаш не ми беше во ред тоа што се случува, нели, на некој можеби без финасии ја кради идеата, макар била и нешто малку и бедно, за да заврши кај рандом инфлуенсер. Од мене мислам ја собраа најлошата пропаганда што можи да ја прочитате моментално за да завршите во ендек, па нема да наведувам работи. За лошо нека му се најдат парите. Разговарав најпрво со најдобрата другарка прво дали не се чувствува како експериментален глушец, што ми потврди, а после и кажав и нешто подетално и за постовите, ме праша дали не се сеќавам на нејзините проблеми, и дека и неа и излегувале такви работи тогаш и затоа го избришала фејзбук, само не кажала на никој да не ја сметаат за "несалам" , скоро после тоа, отприлика кажано ме откачи суптилно. Околу овај период и често ми излегуваше и видео(пречесто) за писма на жена на затвореник што не можела да си ја ископа нивата со компири, па мажот знаејки дека стражарите му ги читаат писмата вратил дека крие нешто, за да му ја ископаат нивата. Take the investment астро совети и работи во таа насока, (по што сега ретроспективно, кога ќе размислам за свиркачите, некако доаѓам до заклучок дека можеби(еве можи не сум во право, не знам) ама се сомневам дека бааги имале ниви за орање. Како и да е, во тој период берев скриншоти и се нервирав како можи да без знаење да собираат буквално се од луѓето. Мислам тој период и баш во темава напишав пост, исто со главоболка, кој или не се постира воопшто, или модераторите го избришаа, не се ни сеќавам што точно напишав, сеедно. Се надевам овај нема да го избришите, или барем ќе го преместите во теории на заговор или каде и да е. Патем до политиките што ги ископав покасно дојдов и до глобализација со локализација. Комунизам-UN2030, а од интервју на Зукенберг-Харари (ќе линкнам подолу, оддамна ми е гледано, се не се сеќавам на се) мислам стигнав до тоа дека планот е се да функционира локално од локално производство, ама под глобална контрола. Којзнај, можеби и како во Hunger games, затворени единици, пошто нели се најавува уште и CARBON FOOTPRINT, 15 minutes citys, онлајн пропагандата е capsule се, capsule wardrobe, capsule meals, capsule, не знам што, социјализам, сите еднакво сиромашни. (Brave new world - нели секој да е изманипулиран да сака што ќе му наредат). Друго што сакав да додадам е додека со местенки добив отказ, и ми се пржи мозокот да не можам да размислувам какошто треба, приметив неквалификуван кадар полека завзема место, и оправдување од алгоритмот дека јас НЕМАМ и не планирам ДЕЦА, а некој има ТРИ, а за делот на блиски до полиција иако ненаведдено како причини исто нема да го пропуштам. Фактички дојдов и до заклучок дека се туркаат луѓе кои се посветиле на едукација до бездната, во замена за некој кој склепал 3-4-5 деца - to end world hunger, пошто нели со помош од AI можи секој да заврши работа. А и којзнае дали ќе остани само до тоа, можеби и за куќите ќе ни најдат изговор. Моментално има еден куп сообраќајки, што пак со DEW и одземање фокус можи лесно да се направат, ако не се лажам имаше нешто и за донесување закон за одземање на возило за прекршок, не знам дали беше лажни вести. Нели луѓето сами сакаат. Забранети шуми поради пожари (geoengineering). Назад на полиција. Најискрено мислев тендер-тендер, за сериозни ситуации. не се дотолку да се согласат на робство, ама, прво и прво. Во почетниот период ми излегуваа работи дека ќе го загадуваат воздухот, во смисла дали сакаш safe space (V2K), јас си собирав скриншоти, до некаде верував, ама мислев којзнај кога, ќе се среди се, додека да дојди тоа време, сеедно, сфатив дека не трујат со авиони преку ноќ, откако се изнадишав и јас отров. Поентата ми е, не кружеа без дозвола од влада.
Во два дека пошто не ме осатава во еден. Во однос на пријавата кога бев првиот пат и не ми се одеше пак, пошто под 1 бев безнадежна после и еден куп разговори со луѓе општо и после првиот обид, 2 искрено, веќе се чувствував violated, дома ги покривав со крпи сите штравчињата од приклучоци и се, бојлер додека се капев (воедно и соларното само ми се уклулуваше да се полни секогаш кога ќе влезев да се капам (да надополнам, во IoT светов, се се хакнува)), искрено, не ми беше дојдено до уште некој да ми навлегува во приватноста, како што реков повеќе и сакав да оставам анонимна пријава до ДБК, 3то во тој период целата пропаганда ми беше секташки работи, monitoring spirits, the universe sending me lessons, 4ки, 8ки, 2ки, фримејсонери, неќев да ме мафтаат со тоа и некако на тоа да се концентрира. Откако станав Numb на многу работи и ме докусурија на болница со трауми плус. Плус и искрено ми беше страв да не има некоја местенка со online footprint, бев пак. Патем на вработениот од А1 кога дојде за мрежата, го прашав дали можи да се провери дали сум мрежно хакната, без да знае ништо за што е проблемот, ми кажа за што дека и на Вила Виста мислам? му ги бришел фб пораките, без јас воопшто да го споменам тој факт. Патем ми се бришат стварно пораките до денот кога започнаа со енкрипција, (која кај мене и кај тие со кои зборував, беше малку порано од на сите и селектирани разговори за почеток). Сеедно, ми рече во мвр ќе ме врткаат по канцеларии и ништо нема да направат, ако сакам да ресетира и да наведи ситуација, да се знаело во случај на проблем. Сеедно, заедно со еден куп летки (што ги оставив низ еден куп канцеларии) се врткав повеќе денови по канцеларии и институци, пошто ме испратија и во АЕК, каде ми рекоа дека се само за сметки и ако било така сигурно ќе имале и други пријави и ме вратија назад во МВР. Носев и уреди, спремна да ги оставам на вештачење, со кажано поголем дел од случувањата, но и за хакнувањето општо на уредите и работи што лесно можат да се проверат, настрана другото. НЕ сакаа да ми земат пријава, со изговор дека земаат пријава, само ако некој ти земи пари од сметка. Не спаѓало моето во таа категорија (скоро сум сигурна дека има барем сајбер булинг закони, ама ајде). Инсистирав пак и да се остават информации до ДБК заедно со летките, оставив и мој контакт, никој не ме побара. Инспекторот ми рече зошто сум направила фб, тие двајцата кои беа тогаш во канцеларија, немале, така да сама сум си крива. Испаѓа за најбитниот дел сум при крај со време, ама во утро од втор ден сум и сакам да пробам да спијам. Кога дојдов до заклучок дека на болница можеби ќе се разбериме (воедно И БЕВ (и сум) СО СИМПТОМИ, мигрени, топчести болки на глава, различни локации, печење(обично над уши), инсомија, проблеми со меморија, болки во коски). Сфатив дека прават ЕЕГ и слично, т.е дека можеби ќе се разбериме. (претходно се плашев дека ќе завршам на психијатрија, на крај сама појдов). На најпрвиот преглед, спремна и со Homo deus во чантата, почнав од почеток како што почна се. Психијатарот ми рече дека не сака повеќе да му кажувам, ми препиша дијазепам по потреба за инсомнијата ( US5782874A ), ми е мака да барам дијагноза. Се пробав на неврологија, кај што и не ме ни исслуша како што треба и ме испрати на психијатрија. Кај втората психијатарка, мислам почнав од проектите, со timestamps од видеа и се, и мои симптоми, главоболка, зуење и за различните фрекфенции. Не се сеќавам точно што зборавме, знам ми рече нешто во смисла, знајме, шо да прајме ете, како те афектира тоа и мислам дека ми пиша првично дијагноза пост-трауматски дисордер. На следно одење (поради инсомнија ( US5782874A ), пак кај трета), не ми ни се комуницираше и реков да провери белешки од претходно, ми рече не запишуваат, ако има тоа е во личен дневник на психијатарот. И кажав дека СМЕТАМ дека симптомите ми се МОЖЕБИ од загадениот воздух и кажав за проектите и соджина од Homo Deus (до каде пто ми беше прочитана) и за дискусијата на WEF за книгата 1984(не ми беше ни прочитана тогаш и не навлегов во детали со ништо), ја викнаа на визита, се врати и го имаше викнато првиот психијатар, му рече чупево вели дека живееме во 1984та, ја поправив, дека на WEF дискутираа дека почнуваме да живееме како во книгата 1984та, се надвикуваше над мене и не ме остави да се доискажам. Ги прашав дали можи да отворат да проверат, ми рекоа не можи. Им напишав на ливче други ресурси да ги проверат, го зеде само, ме праша дали ми бил Харари омилен автор, кажа книгата веќе ја имала и отприлика му кажа на првиот да ми ја пиши дијагнозата (под негово име ми е), ја проверив шифрата - Акутна психоза. Покасно моите без мое знаење од матичната ми зеле упут и биле кај втората, да ми ја потврди дијагнозата од првиот. Која беше потребата не знам, ја прашав и матичната (патем и со неа разговарав 2 пати, со книги и ливчиња и се), мегудругото и при печење на глава и реков да ми мери температура, ми беше висока (ми рече период на настинки е, иако немав други симптоми и не сакаше да ми мери на местото, чело-стандардно) за извештајот и неа и беше чудно што беше таков. Патем сестрата која изгледаше малку повознемирено кога зборував со матичната приметив не работи веќе таму, дали си најде друга работа, породилно, домашен притвор, не знам. За домашните не ми се навлегува. За многу работи, предолг период изговорот ми беше brainwave, после ситуацијата со извештајот, тотално го изгубив целото трпение што го имав. И додека се објаснував ја изгубив цела почит барем за половината на која се огледував. И вака изгледа пост на некој со дијагноза акутна психоза, се надевам нема да завршам во лудница после ова (biggest fear). Во однос на тоа дали и колку одредени луѓе знаат за се, пак можи да речам дека ми е само шпекулација, поминав еден период кога на се и сешто давав оправдување brainwave, додека не сфатив дека јас сум со СИМПТОМИ, мигрени, главоболки, пржење, изолирана, ненаспана, СЕКОЈ ДЕН под тортура и настрана здравствено, психички, физички и преку трауми од други луѓе. Фактички не ми е возможно да сум поОК од луѓе што по некоја случајност и добиле работи, па се прават глупи. Искрено на почетокот повеќе ми беше гајле за одредени работи. Мислев дека можеби е и од вакцината (корона не примив, но примив тетанус покасно, па барав луѓе да ги предупредам да се спасат да не примат нешто, за на крај да ми се згади од сите и да сфатам дека се уништив, пробувајќи да спасам луѓе кои можеби и веќе знаеја, а во секој случај барем им беше сеедно за што ми се случува мене. Во цела ситуација ми остана само една другарка (од друг град) за комуникација, што ме потсетуваше, тоа е ќе си прават како што си планирале, додека бев во болки и реално некако ми дојде и повеќе како одмагање психички, отколку помагање. Сеедно, се откажав. Исцрпена сум, скоро и да не чувствувам ништо освен гнев, не знам дали дека поради секојдневните изценирани хорори И преку други луѓе btw, се ми е мало, или сум Part of a machine, not a human being (Во случај на втората верзија, само да си кажам дека преферирам да бидам УБИЕНА и ЗАКОПАНА), а стварно ми е страв дека е така. Не знам ни дали сама дишам веќе или електрошокови ме туркаат. Како и да е меморијата ми е ХАОС, настрана секојдневната психичка тортура, сакам барем тоа што ми е останато да го подредам и ако ми е дозволено, да го оставам зад мене. Ова сериозно ми е последно и I'm checking out. Одредени периоди и заборавив како е да функционираш нормално, гледав како други се оставени на рает, со плачење и чудење, како кај нив не е така, па покасно се сетив дека и кај мене беше така пред 3 години. Аnyways shout out to holywood, шо не ме оставија без background music во цел процес. На крај на денот, плановите се глобални, мислам дел од финансиите за технологијата се и од нив, 2030 е блиску, којзнај колку антиваксери, зломислители и не знам што, (скраја да е нешто против безос и Биг тех да имаш напишано) се малтетираат. Badlands girly ќе ја издвојам посебно. Мислам поентата и беше да го стави акцентот на DEW sexual harassment со colors ситуацијата и триологијата објавена во интересно време, за шо искрено не ми се зборва. Сепак мислам дека се таргетираат луѓе поради идеологија. На крај на се мислам дека децата со аутизам се под DEW abuse, само не знаат за поинаку и не знаат да кажат(не дека другите сме слушнати). На крајот на денот е sensory overload, што го имаш, ако си под константен напад. Ќе ве тагнам теоретичарите на заговор @mKdevojce i @INNERBEAUTY ,можеби ќе добиете нова преспектива. И @staycalm на малкуто што го отворам форумот, мислам те видив во дискусија за казнување поради мислење, па искажи се тука, вклучи ја и другата членка, не и знам ник. Јас искрено сум во таа ситуација, НО, во однос на сите вклучени, макар и првично се согласиле поради идеологија, а сега знаат што им се прави на остатокот и ќутат. Скраја на луѓе што ги знаат, да речам дека немам емпатија е малку. Сакам да кажам го разбирам Коста. Btw кога сме кај Холзи мислам дека и ти си In love with the feeling, и на крај ќе ги свртат "здравиве" против и двајцата. Така да, направи си сам пресметка. A во однос на холивуд трач рубриката, мислам дека и Деми е помината низ истата тортура. И ако ти значи нешто сменив мислење за BLM, за poor daddy Trump уште сум неодлучна. Мислам се битно изоставив пошто не напишав ништо за abuse от, и како после три дена инсомнија, треба малку да се понижиш за да заспиеш, ама пак, all alone in the glass house, lie awake till the suns out .. Спојлер Плс не ме бришете, два дена ми е составувано. Ај и холивуд бонус. Не дека e релевантен извор, ама пак и не дека не е "as we move towards, new world order" уште од lose yourself.
@staycalm Дојдов да видам да не имаш вратено нешто и само ова ти го видов на профилот "When you're accustomed to privilege, equality feels like oppression." и дека си активен. Не знам дали беше за мене насочено или ти беше од претходно, ама ако си дел од сектата и имаш пристап до податоци, дај насочи како сум привилегирана, оти еве јас не знам? Ако мислеше во однос на болдираното, со минимум финансии завршив образование, во мој град, во редовен рок. Не одев по студентски забави, одев по работни групи и кога колешките не ми се нафаќаа на друштво. Не барав потпис за пракса, туку си одев и си ја одработував. Не се дупев со никој за вработување, не дремев ни по штабови да се проституирам на тој начин, ниту барав начини за владата да ми исплаќа надоместок. Привилегирана во никој случај ни сум била, ни сум. За ситуација дома не сакам да навлегувам, ама ни тука не сум. Тортурава која јас ја доживувам, ја заслужуаат само тие кои ја прават и тие кои знаат дека ми се случува и ќутат. А ако сметаш дека поради некое мое мислење си го заслужив ова, заслужуваш милион пати полошо. Барем појасни се зошто. На твоево ќе одговорам нема никој поинфериорен, од некој што чека некој нефер да го уништат, за да му земи нешто што сам не го заслужил. На крај ТРАНСХУМАНИЗМ е ЦЕЛТА, како и ботификација на народот! РОБСТВО. Не знам дали имаш причини да се чувствуваш безбеден, или си очекуваш да се најдеш во попривилегиран ДИСТРНКТ, ама и ти без мозок може да останиш. Интерсено што на форумов сите ечите за кратки сукничиња и коментари "сама си го барала", "жртвите ќутат, пошто никој не ги верува", за лајкови, а кога некој пишува што му се случило, штама! Е сега ова баш офтопик доаѓа, ама сепак МИСЛАМ дека и КОСТА е таргет со можеби поблага ситуација, т.е не забележал што се случува. Т.е колатерална штета поради политички причини! И ова ќе го платам, ама ајде!