Ова се крици за помош, аларм, многу деца поминуваат низ нездрави ситуации. Учителите и онака не смеат да пишат слаби оценки па има за факултет конкуренции со просек 99.9, сега треба и за животот да се плашат ако пишат 1.
Реков чинам, ако го најдам муабетот, ќе го прикачам. Мислам муабетите беа за во градинка и тепачки меѓу деца, нешто така. Страшно е колку родители сметаат дека е нормално ако детето е удрено од друго дете, да врати со иста мера. Така се раѓаат насилници и ова што се случило во Белград не е ништо поразлично, само е во поголеми размери
Па затоа пишав чинам, не сум сигурна 100%, ама 99 сум Ме испровоцира да ти барам по мислењата, ај ко ќе имам време
После се што прочитав на нет некако не ми иде 13 годишно дете да испланирало ваков чин, а воопшто не сакам теории на заговор. Најнапред не може 13 годишник да знае да протолкува закон и да сознае дека ваков чин него ќе го смести во психијатриска установа, а не во казнено-поправен дом, и технички ќе ја одбегне казната. Дури и да променат закон, тој закон ќе важи за сите нареди дела од денот на донесување, а да го осудат на 18 не верувам бидејќи адвокатите ќе играат на карта "застарено дело". Истотака откако го извршил чинот, првиот повик кон полицијата е упатен од директор (или служба) со исказ "мислиме дека има напад со оружје", а вториот 20тина минути подоцна од личност која се претставува како Коста и кажува дека тој го извршил нападот. Второ и многу сомнително, уште пред да се донесе во полициска станица 13 годишниот Коста има веќе адвокат, кој патем веќе бил адвокат на Аркан, Милошевиќ и сличните. Официјалната изјава е "јас сум психопат затоа и го направив тоа" како и "не чувствувам никаква вина и би го повторил делото". Што знам, или јас сум ептен наивна или 13 годишните се ептен напредни, па знаат како да се извлечат на карта психопат. И кај нас за скорешен случај убиство без умисла и бегање од место на настан, пресудата беше психијатрија, а не затвор по совет од адвокати. Вели дека тешко дишел/не можел да контролира дишење, а сепак метите му се прецизни дури и од 14/15 метри далечина. Тој што пукал со пиштол знае дека ем е непрецизен на поголема далечина ем треба да контролираш дишење и смириш мисли. Од 9 убиени, 7 се девојчиња 2009 и 2011 годиште, со прострелни рани во утроба (во близина на гениталии) и дланка а една од нив и во глава. Останатите се чуварот и наводно "најдобриот му другар". Истотака и повредените се со прострелни рани во близина на гениталии. Симптоматични се и профилната слика на нет како и статусите у стил " po kurve treba piskit" ако е вистинскиот профил секако. За родителите на детево подобро и да не се коментира, ем со историја на насилство и надменост на работа, вршење мобинг, ама нели угледна фамилија па се "заташкуваат случаите", ем едниот го носи на часови за стрелање со пиштол. На крајот од денот 9 лица починаа, а 6 се борат за живот, сите се помлади од 14 години. Учителката од неофицијални извори починала. Починатите бог нека ги прости и лесна им земја, повредените што побрзо да оздрават и имаат лесен опоравак. А за дечково искрено колку и да сакам не можам да сочувствувам во целост и да посакам да се врати во нормален живот, иако како и сите и јас сум почувствувала врсничко насилство/мобинг во одреден период од животот. Местото е психијатрија, а по лечење затвор бидејќи со умисла одзел нечии животи. А зошто на Србија и се случуваат "амерички срања" веќе наведоа некои членови поназад. Воспевање на Аркановци, Милошевиќи, реалити шоуа и Земунски кланови. Наместо да направат серијал за Никола Тесла на пример, они 100 дена емитуваа програма на национална телевизија за масовни масакри над стотици лица, убиства нарачани од подземјето кое е поврзано со власта. Коста обучен или не, е произвот на децениско отупување на една нација и морален систем, кој нема да иде на подобро во догледно време.
Ох, господе. Не сте свесни дека нешто во овој фазон размислувал и психопатот за децата кои сакал да ги убие?
Детето не глуми. Детето не е добро психички и тоа го знаеме. Само пред овде форумски (а и по медиуми доктори што 2 реда не збореле со него) да му даваме дијагнози, чисто да се знае дека спектарот е широк. "Јас сум психопат" од ничија необразована во психијатрија уста, а не па на дете, не е "тоа е тоа, психопат е". И пак ќе речам, бил или не бил малиов психопат, не менува многу, огромен број на луѓе кои ги сметаме за пример на успешност, се психопати. Тоа не значи дека сите се способни и желни за масакри. Не е толку црно/бела човековата психа, детската па уште помалку.
Vaka sega razmilsuvaat i 8 taktkovci , majki 1 zena na obezbeduvanjeto, negovite deca, vnuci....Iljadnici srbi,milioni narod... Site se znaci ko deteto?
За првиот дел, мислам дека достапноста на секакви информации на интернет си го прави своето. Имавме случај на суицид на многу младо дете, од семејството дознавме дека он бил опседнат со истражување на методи, најразлични информации поврзани со тоа веќе некое време. Сакам да кажам, можеш многу да дознаеш од таму, а тоа што викаш, денешните деца се многу понапредни во некои работи од нас што бевме на тие години.
Нема да се врати на нормален живот, заеби закони. Малиот си пресуди, ниту некој посакува, ниту е возможно враќање.
damnnn какви ве имало мајко мила страв да го фати човека значи не е битно шо рокнал од прва 7-8 души, битно е што го малтретирале абе ако ме малретираат, ќе им плачам дома дур не превземат нешто бе. На глава ќе им се качам, ќе барам да ме префрлат у друго школо на крај краева, нема да учам молотов да праам значи тоа ,,му пукнало филмот'' и остали вадења, ќе држеа вода ако му ја залепил една некому дур го вреѓале него филмот му ПУЦКЕТАЛ. Исто како и мозокот ја не го ни глеам ко дете више, он е психопат. И не викајте дека не е да рокнеш 8 души едно по едно, ко шо се слуша дека ги пука, и да го убиеш еден од ретките шо бил океј со тебе, си болен у главата и не рипајте ко ваше дете да вреѓа некој не дај Боже на ваше дете да се деси, ич нема да ве заболе дали Коста дткал па ради тоа го малретирале, дали бил ваков таков, него ќе барате правдина
Spoiler: … View attachment 844357 И викате не се греота а? Овие деца више никад нема да се насмеат бе Не ли ви е жал Видете колку се преслатки. Не им се гледа зло на фацата бе
Јас и ти, па и сите тука исходот најверојатно нема ни да го дознаеме бидејќи секое чудо за три дана. Зависи колку веста ќе им е сензационалистичка на новинарите. Мала дигресија од Македонска историја, 2 другари на малку поголема возраст се караат и едниот го убива другиот со секира и закопува покрај река. По игра на случај, телото на убиениот кој година дена се води за исчезнат се ископува па конечно се наоѓа убиецот. Повторно влијателно семејство, па додај и распад на Југославија и уништен систем, корупција и сместување во психијатрија бидејќи бил малолетник. Еве го денес со сопруга и три деца, навидум нормално семејство, но децата се тешки насилници и си земам за право да ги наречам психопати, кои на секоја неисполнета желба се закануваат со убиство бидејќи им било во крвта. Институциите се глуви и неми, околината трпи. Калимеро и нема правда, или има...
И знаеш што е најлошо, што и покрај толку оправдание дека му вршеле булинг,пак никој нема да се насочи да ги провери и санкционира тие деца. Џабе везат овде. И тоа на ваква ужасна трагедија