1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Масакр во училиште во Србија

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ahoy, 3 мај 2023.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.766
    Допаѓања:
    22.698
    Родителот е крив ако не го чува пиштолот заклучен.
    Еве ти викам имам блиска во полиција што работеше и ми кажувала колку им е строго со оружјето и за службени оружја и за приватни.

На ZAHRA, sj *O*, SmartyWifey и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    4.679
    Треба да се погледне малку поголемата слика.

Прво прашање ми е како едно дете 7мо одд знае да ракува со пиштол и притоа да го наполни и да пука ?
    ( испукал мимимум 17 куршуми )

Второ прашање ми е неговото психичко стање ? ( Кога би упуцал само еден човек ти следи шок и застануваш, а ти да продолжиш масакар да направиш без око да ти трепне поготово на овие год сигурно нешто не е како што треба )

На Lianna Anna, Srcka28, Skorpija25 и 37 други им се допаѓа ова.
  3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.066
    Допаѓања:
    10.028
    Не е само тоа, како тоа дете знаело да репетира и да полни шаржер на пиштол? Како воопшто некој имал желба да го научи?... Зашто која е потребата...

На RainbowButterfly, Harper, Directioner005 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Безбедно да, да не се плашиме дека некој ќе ги изрешети заради кец по историја.

А дека булингот ќе престани, ни било некогаш, ни ќе биди, за жал. Не само кај нас, секаде. Јас децата ги учам дека некои деца знаат да бидат сурови, и да не се потресува, да не дозволи да допира тоа до неа.
    Еднаш во паркот дојде ќерката со плачење оти некое дете и рекло бебе, мажот ми и вика - што не му ја шлапна една. Ете така се создаваат одмаздољубиви деца. Му се развикав за лошиот совет, и му реков такво нешто не сакам да слушнам повеќе. Јас и објаснав дека треба дека не треба да допира до неа тоа.. и објаснав со неколку зборови, и така се смири ситуацијата. А со мм се разбравме за во иднина да не дели такви совети, оти не е само тој, секој втор родител би рекол така, и затоа ќе има вакви трауматични ситуации. Треба да се гради самодовербата кај децата, не да ги учиме на уште повеќе насилство.
    А дека булингот ќе исчезне некогаш, многу тешко :( подобро да ги учиме децата да се справуваат како што треба оти бегање од тоа нема.

На potatoface, Harper, Victorian и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    4.679
    Па тоа ми е прашањето. Јас сум 33 год и како прво појма немам колку куршуми може да собере во еден пиштол.
    А не пак како се полни, како се репетира, како се држи, нишани итн .

Ти да упукаш 9 луѓе мора да знаеш да го користиш тој пиштол, односно како се држи и нишани, а притоа рака да не ти се тресе иако гледаш како убиваш деца.

На RainbowButterfly, UnPapillon, Harper и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.722
    Допаѓања:
    41.594
    Сега ја следев прес - конференцијата и згрозен сум. Детето со себе имало пиштол земен од станот на татко му и 4 Молотови коктели. При влезот во училиштето веднаш пукал во чуварот и 3 - те дежурни деца коишто само мирно седеле (со што ги убил), по што се упатил во училницата по историја (попатно повторно го наполнил пиштолот со муниција) каде што час имал неговиот клас (VII²), директно пукал во наставничката, по што почнал да пука и во соучениците, потоа излегува надвор и се предава на полицијата.

Она што особено ми ја заледи крвта е дека детето има листа на ученици коишто планирало да ги ликвидира, плус скица на училници во кои треба да влезе, редоследно како што планира и со наведени класови кои би имале час во училницата. Сликите од листата и скицата ги објавија на прес - конференцијата, планирано било да упадне во 5 - 6 одделенија.

Сето ова да го направи дете кое уште ни нема 14 години е... не знам. Убил чувар, 8 деца родени од 2009 до 2011 од кои 7 девојчиња и едно машко, повредил 6 други деца од кои 4 машки и 2 девојчиња плус наставничката по историја која се бори за живот, заедно со две други деца.

Последна измена: 3 мај 2023
    На Lianna Anna, senjorita-v, bertold и 42 други им се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.766
    Допаѓања:
    22.698
    Баш
    Мене еве искрено ми е страв пиштол да држам. Би сакала да пробам да пукам ама нели на стрелиште пред очи на инструктор.
    А вака нема шанси. Језа ме фаќа дека некого ќе повредам или себе.
    Не па стварно да испукам. А посебно дете. Нема шанси ладнокрвно да отидеш да убиеш 10 души ама да ти било од булингот само.

@Ahoy според пишаново не е само од булинг
    Некој во афект изнервиран од булинг очекувам да вика или најмногу удри шамар или бокс. Не плански цел масакр да изведе

На RainbowButterfly, UnPapillon, Ahoy и 2 други им се допаѓа ова.
  8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Страшно :(

На mal.ecka и Ahoy им се допаѓа ова.
  9. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    8.394
    Сташно.
    Ова крвта ја заледува. Поновиве генерации од 2007 нагоре општо се позовриени, далеку далеку пораспуштени од сите граници. Без разлика кој бил поводот и причината за ова. Тешко за родителите.. Тоа што ни беше чудно што се дешава во големиве држави, сега и овде стана реалност..

На RainbowButterfly, sj *O*, JoyJoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    81.375
    Znaesh deka ako neshto ne znaesh,ima koj da prashash-Google,YT,taka da
    Sepak stanuva zbor za dete koe pokazuvalo solidni rezultati vo shkolo i na natprevari
    Ako znae da reshi zadaca matematika na natprevar,mislish problem mu e ova da go nauci?
    UZAS e se shto imam da kazam

На bertold, Victorian, sj *O* и 3 други им се допаѓа ова.
  11. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Лоши оценки, исмејување од соучениците, проблеми во семејството и сл. не смеат да бидат оправдување за ваков масакар.
    За секој проблем има решение, ако личноста побара помош, само изгубениот живот не може да се врати.
    Бог да ги прости починатите.

На bertold, Amelia., Sabrina444 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.066
    Допаѓања:
    10.028
    Страв ми е да видам пиштол а не па да користам... не сакам воопшто ни да пипнам нит па да знам нешто во врска со пукање.

На RainbowButterfly, JoyJoy, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.066
    Допаѓања:
    10.028
    Да ама треба да го има пиштолот во рака да научи на него, за да може да знае... сигурно не го фатил сега пиштолот.. не знам УЖАС е мал збор.

На sj *O*, CameliaMiller, JoyJoy и 3 други им се допаѓа ова.
  14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    Или - чекај тато да ти покаже како се пука со пиштол пошо треба да си муж, а ние алфа мажјаците не се заебаваме, сите имаме по некој пиштол по дома.

На Skorpija25, RainbowButterfly, Harper и 13 други им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Ауч.

Хорор.

Значи тој го планирал ова долго време.

На Harper, Pixi5, sj *O* и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.066
    Допаѓања:
    10.028
    Господе боже...

17. TheFiend

TheFiend Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    412

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.482
    Допаѓања:
    13.726
    Гледам и јас сега прес. Значи месец дена се спремал за ова и имал список кого сака да убие. Две три анкетирани деца рекоа дека бил мирен, културен и дека трпел булинг. Веројатно ги таргетирал тие што го малтретирале. И да, во Србија си има строги правила ако сакаш да поседуваш оружје со дозвола. Моја роднина по смртта на сопругот го подари пиштолот на полицијата, да не се замара со процедури. И Балканот стана небезбеден. Во Црна Гора на 500 метри од мене од возило во движење пукаа и убија криминалец од некој си клан. Балканот има доста проблеми, уште ова му фали.

На RainbowButterfly, JoyJoy и mal.ecka им се допаѓа ова.
  19. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.364
    Допаѓања:
    22.585
    Видеата со мали деца од 3-4 години како пукаат со пиштол на прослава(пример слава) сте ги виделе?
    И со натпис син на татко, да се знае што е маж и слично
    Ете од таму знае.
    Немам друг коментар за оваа трагедија.

На Lianna Anna, spacegirl92, smooch и 9 други им се допаѓа ова.
  20. TheFiend

TheFiend Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    412

На RainbowButterfly, sj *O*, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.