А демек децава не го гледаат него на интернет, на ријалити програми, по сите медиуми и слично. Он е познат криминалец, ама секогаш кажувал никој да не ги следи неговите стапки, и тоа кон што води. Барем од тоа што имам испратено за Кристијан.
Да видам мое дете да се восхитува на убиство, јамката ќе си ја врзам, жими се. Ќе се псетам дека тотално сум потфрлила како родител. Па таа смрдлата од мајка уште рекла, е ништо де си игра детето. Пу јазк и од родители никакви и од деца никакви. Сега страв да ти е дете на училиште да пуштиш, од вакви психопатчиња што толку чекаа за да се уфилмаат и тие. Таман ќе решетат по училишта и ќе се вадат на - малтретиран бев, затоа.
Kursum v celo kako sto rekov i niz Belgrad vrzan za kola , da go vlecat kako zivotno. I da bidat predupredeni site tie sto imaat lajk na taa strana na Tiktok Samo ova e nacin,za ovie tiktok degenerici Izvinete ama mn sum nervozen
Соглссно статистиките е утврдено дека жртвите на булинг во најголем број од случаите кријат од своите блиски за проблемите со кои се соочуваат најчесто од страв од насилникот или недоверба во вработените во училиштето дека ќе го решат проблемот, како и во помал дел од случаите кријат поради срам. Секако тука во дел од случаите има вина и во родителите кои не обрнуваат внимание на детето и на неговите промени најчесто во однесувањето или во некои случаи каде се работи за доста мали деца можат да забележат искината облека, обувки, школкски прибор, драсканици, модрици и други оштетувања на кожата. Но сепак не смееме да го криеме фактот дека најголемиот дел од вината за вакви настани е кај стручните тимови во училиштата, наставници, професори и тн кои се партиски вработени и немаат капацитет да се соочат со така „сложени ситуации" или пак некои кои воопшто не се заинтересирани за решавање на такви ситуации и целиот работен ден им поминува од канцеларија во канцеларија со шоља кафе во рака. Покрај сите овие ситуации би додала само уште нешто во случаи кога се работи за дете на некој „моќен" и под притисок на родителот на насилникот случајот се заташкува или уште во пострашна ситуација жртвата е обвинета дека е насилник и го има предизвикано. Но најстрашно од се однесувањето на некои наставници професори ( мал број ) кој вршат директен булинг над учениците понекогаш дури и заедно со малите насилници.
Не им ја знаеш ни ти ситуацијата на другите и пиша: Џабе пишувате дека сте искусиле. Зошто џабе? Само затоа што никој од нив не станал убиец, значи сега ќе го негираме тоа што некој ги закачал, малтретирал психички или физички, као не било тоа ништо страшно и сериозно. Као, булингот е сериозна работа само ако заврши со убиство или самоубиство, инаку другите џабе пишуваат дека нешто искусиле, џабе и да се пожалат, не е тоа булинг, три пати само некој ги задевал. Значи еве пример како булингот може да не се сфати сериозно. Затоа изреагирав, не дека јас лично нешто се пронајдов или ме засега. Форум е, можеме да пишеме мислење. Нема врска, еве нека е и дека не се разбираме.
Затоа што за дома и за тоа што им е достапно на интернет треба да одговараат родителите Додека се на училиште одговара училиштето. Не знам како да ти објаснам, седат деца во клупи на мал одмор и им влага Голубовиќ и се снима со нив ги поставува на стори на социјални мрежи. Прво од каде право на било која особа да снима малолетни деца и да ги поставува на социјални мрежи? Друго, ако ја го испратам моето дете на училипте навистина не очекувам тоа дете таму да има дружба со осуден затвореник и криминалец. Па побогу сум го испратила во УЧИЛИШТЕ не во кафич. Проблемот е што таква особа влегува во училиште во период додека се учениците на смена. Не дошол да снима сцени во празно школо.
Колку повеќе читам, гледам видеа, коментари, се ми се чини дека ова е некоја огромна теорија на заговор или не знам си каква пропаганда за да отидеме у пм цел свет. Просто ми е неверојатно да читам вакви коментари, а богами и да слушам низ градов и родители да не реагираат, да оправдуваат на секаков начин, и ова да е нормално. Ко да се маѓепсани. Незамарање, правдање на децата до секаква мера, никаква контрола… не е ова од обичен булинг, не е афектна состојба, не е дело на момент. Планирано, цртано, броено кој, што, кога и каде. Страшно.
Претажно монструозно во секој случај, добро вели мајката. Никако не можам разбирање да најдам, во никој случај, а особено ако е вака, баш зло.
За едно рането дете шо е оперисано се бара 0-негатив крвна група да се дарува ама само од невакцинирано лице
Овој многу проѕирно го извел тоа, да не речам аматерски. Сега ќе го најдат и уапсат. Треба сите деликвенти да посетуваат психијатар.
Кои црни стручни тимови? Стручните одамна си заминаа, останаа само партиски напиканите неспособни, е исти вакви, синчиња и ќеркички од угледни семејства, чии родители се на позиции. Тие што се изживуваат со децата, што од дома не ги научиле на прави вредности. Стручни тимови... Убаво кажува погоре мајкава - био је зло...
Еве како се станува були. Супер си ти ќерко, другите не чинат. Удри по разгаленото копиле, нека пати. Оваа мајка треба да сноси барем морална одговорност, затоа што нејзиното воспитување индиректно довело до тоа што се случи.
Јас колку што разбрав ќерка и се дружела со него или биле во врска. Детево демек не било малтретирано туку напротив сакано, мазено дете. Дека он бил лошо и распрдено дете.
Децата пред камерите кажуваат дека бил малтретиран. Родителите - нема врска, сите го сакаа, ама беше зло. Епа како го сакале, а бил зло? Возрасни тешко си признаваат дека се bully, не па деца, а уште помалку родители на bullies.