Каде прочита дека детето е криво?Значи јас сум таа што е виновна ако моето дете малтретира другарче,јас сум таа што потфрлила ако моето дете нема емпатија,јас сум таа што кога правело грешка не сум му укажал каде греши.Значи јас не сум таков родител сум се обидела ама немало никаков резултат.Можеби според тебе е погрешно но не и според мене а јас никаде не спомнав тепање и не оправдувам насилство.Дисциплина не е секогаш насилство,дисциплина е и казна,одземање на некоја привилегија и слично.Во право си не е од размазеност како што напишав во претходниот пост од незаинтересираност е,од кога ќе дојде проблемот леле па како,па што и сите изненадени.Јас со моето дете прво пробувам да разговарам ако не сака е оставен под казна,а казната му е сам во соба и кога ќе се смири разговараме.Значи никаде не спомнав ќотек и размазеност.
Не сфатив? Штом не сме се убиле или не сме убиле некој, значи не сме биле малтретирани? Се надевам грешно сфатив
Ама мора да ја тупиме на темата како бил психички малтретиран и ете тоа е причина шо изрешета само (скромно) 9 души од кои 8 со букви осум ДЕЦА. Цел месец правел план, молотови напраил, два пиштоли носи, пукал по секој што му се испречил на патот ама ете психоаналитичарите од форумот ќе ти речат дека психички пукнал и ради тоа се случи тоа што се случи. Какви будалаштини човече. Свашта
https://a1on.mk/region1/najpotresna...ova-nema-da-go-izdrzham-ja-izgubiv-kjerka-mi/ Е само за родителите, браќа, сестрички и блиски на убиениве ми е жал. Како ќе живеат сега? Дете да пратиш во училиште и да го изгубиш засекогаш, еееј. Психопатот Коста, нека има 13 години, нека е дете, не ми е гајле, упропасти неколку животи. Ставете се на место ваши деца да беа, тогаш кого ќе правдавте и дали ќе разглабавте вака. Не алудирам на никој, општо пишувам, оти ретко кој ова го спомна на темава, само Коста вака, Коста така, а болката на родителиве и семејствата е најстрашното нешто овде. Со Коста и неговите ќе најдат начин да се справат, ама оставени празни детски соби празни ќе останат. Некое дете изгуби и родител. Мора да се работи, многу да се работи на спречување вакви и слични трагедии во иднина. Толку од мене на темава.
Баш тоа Психопатот кога ќе го прашаш "зошто" има точно (за него) рационално објаснување. Не вика "психопат сум". Ама.. ај
Очигледно е дека детето не е контролирано од дома. Не знам како може родителите воопшто да не се замараат со своето дете. И уште полошо, која е потребата дете од 13 години да биде учено како да стрела?! Не ми е јасно, навистина.
Па татко му дома цел арсенал оружје имал и бил страсен колекционер на оружја, член на стрелачки друштва, за тоа дома се зборело сигурно, дететво си имало некоја фалинка во психа, тоа ја подгреало, имал пристап до сефот ( а и да немал многу е тешко мислиш денес да најдеш како да хакнеш шифра на сеф ). Нарушена психа, пристап до оружје и еве резултат.
Каде се некои членови што го оправдуваа убиецот да ги прочитаат ова? И да, убиец и психопат е, а не уште да го жалиме оти бил малтретиран, а може и не бил ( така прочитав).
Некој од друштвото изгледа, соученик претпоставувам. Тој игор направил нешто што го изнервирало психичот.
Ја мислам да ја затвориме темава. Сите колективно да го пратиме на бесење на плоштад, заедно со татко му и готово Што има да муабетиме бре ние за било што друго? Недај боже па за причините и последиците? За девијантноста на општеството, неговата нефункционалност, одговорноста на родителите и слични срања Се знае, на клада и толку А, булингот под тепих ќе го стаиме како нешто неважно, пошо сите сме го почуствувале бе, па еве не
Да се наежиш кога ќе прочиташ мислење од родители овде. Оти во нивниот мозок нивното дете е секогаш жртвата, никогаш насилникот Оние насилните, изгледа ничии се. Баш ме интересира како ќе постапат да им кажат дека нивното е bully. Ауч, уствари шанса нема, нивното е ангелче. И бејзикли во темава ги имаш родителите цц 1980, таман на дело да ти покажат што се' е погрешното уствари.
Да, од булинг може да ти пукне филмот и да одиш да истепаш некого. Ама за да ти пукне филмот и истепаш некого ИИИ притоа да те боли кур дали ќе умре тој или ќе повредиш некој невин, треба многу повеќе нешто да не е во ред со тебе. Зашто детево и да му се нашла некоја мајка со првооделенец на пат и нив ќе ги упукал. Не знам како не можете граница да поставите колку и како е ок да реагираш Секој различно реагира ама луѓе сме мајко му, ако имаш и грам емпатија во себе и во најтешки моменти ќе ја имаш. Крај крајова, на фамилијата на чуварот сега ич не им менува дали Коста дишел брзо или бавно.
Како може никој да не е одговорен за малолетно дете, ако се родил како психопат, тогаш треба да биде под надзор, да оди на терапија, а не покрај психопат дома да се чува оружје. Женава разбирливо е што е вознемирена, ама секој втор збор е не знам, се дружеле во некој клуб, платонски, ѝ се лутел што пуши цигари.... Значи деца од основно школо. Ништо не разбрав, ама веќе ѝ не е битно, сега после војна сите сѐ знаат.
Коа ќе сфатиш дека причина зошто не му успеал планот точно по список да оди и насумично пукал во непредвидени, ќе сфатиш, можеби, дека мајка му родена ќе ја упуцал да била пред него веројатно. Ајде, ќе си работат со него допрва психијатри, ќе дознаеме по нешто.