И нас не малтретирале во основно, булинг ни правеа, па не сме убивале, јас не знам што е со децава денес.. Па уште и планирано убиство, еден месец предходно, ова не е нормално..
Во ред, така треба да биде ама замисли дека има деца коишто се малтретирани и од дома и на училиште. Мора да постои трета страна(педагози и психолози кои не се ставени за украс) која што ќе се труди да колку толку им помогне и најбитно да препознае знаци на антисоцијално однесување. Многу очекувано дека ова го планирал. Не се прави масакар од чиста мира, трагично е што никој не се посомневал месеци уназад бидејќи никој не гледа суптилни знаци. Под никој мислам и на авторитети во школо бидејќи не му ја знам домашната ситуација.
Хитно обуки за рано препознавање и дијагностицирање на психопати да се воведат за наставниците, педагозите и на обичниот народ, а на Балканот за жал менталното здравје е табу тема и еве до што доведува.
Znaeme kolku e zacestena tamu pojavata na pukanje so ogneno oruzje na svadb,krshtevki ili shto i da e od toj tip veselbii
Се додека лесно се емитуваат и лесно се достапни филмови од типот на "Јужни Ветар" "Земунски Клан" и претставување на Кристијан Голубовиќ, Душан Спасојевиќ како витези и главни супер херои, подземјето како нормален свет, снимање на емисии од типот на "Задруга" "Ѕвезде Гранда" и претставување само на блуд и разврат, песни како "Danas vozi se BMW, sutra ceka te CZ, Ispred kluba cujes, samo ra-ta-ta-ta, danas imas sve, A vec sutra nema te, tvoj atentat sprema se, Krvavi Balkan. Ideš za Kanadu, sivi Audi rolam po gradu Na koki uživam u radu, selotejp na oči, navuci mu kapu, mašina za mlevenje mesa, to je mnogo gadan izum. Допрва ќе се случуваат уште вакви работи. Најмногу кој е опседнат со овие песни, филмови, ликови, се деца од 10години, замислете, детскиот мозок е како сунѓер кој прима премногу информации а за тоа никој нее свесен за последиците. До прва ќе биде не дај боже уште пострашно, поновиве генерации особено од 2007 нагоре како што реков се позапуштени. И ние сме и јас сум од новиов милениум, ама како што се движи времево напред и излегуваат нови генерации по хаос ќе биде.
Другарка моја предава на деца што се исто 7мо во тоа школо Баш ја препрашав Детето веќе менувало смена таму, и рекло некое дете дека неќе да се врати у школото пошо многу од тие шо се вмешани не се уапсени. Демек поише души биле, вмешани ама само детето го извршило нападот. Погодил некое девојче во глава и сите други во класот. И после се криел низ школото Саат време траело отприлика. Демек детето било обучено да го користи пиштолот. Така разбрале вработените Ова е од тоа она шо ми кажа. Ќе ви пратeв скрин Ама на воис е, башка и го преведував на нашки. од тоа шо можев да заклучам, сите се у шок и се потресени
Епа во 20 век кога ги затворале возрасните/ децата кои се психотичи ,во соодветни установи било демек нехумано. Деца со очигледни растројства шетаат по улици ,никој не води грижа за нив ,во име на хуманост. Ај да си ќутам поарно,да не бидам погрешно сфатена.
Ако ја слушавте пресконференцијата ќе слушневте дека детето одело на обука за пукање со таткото. Значи замислете, 14 годишно дете на обука за пукање Плус, имал список со имиња на деца кои треба да ги убие и СКИЦА како ќе го извршува убиството со обележани приоритети. Дека булинг има, тоа си стои ама го имало отсекогаш само сега се актуализира со помош на социјални медиуми така што ние ко растевме не ни го знаевме значењето на терминот булинг. Ова што денес се случи, ништо не може да го оправда!
Башка, 4 молотови имал (ако е тоа вистина). Нешто мутно се дешава тука. Едит: Значи бил издресиран да убива.
Вакво нешто немало на овие простори. Баш во последно време читам и во Србија доста црна хроника има... Да не му се верува на човек, што може еден човечки ум, дури и детски, да смисли и да предизвика... https://ekskluziva.ba/prve-rijeci-uhapsenog-ucenika-inspektor-ga-pitao-zasto-je-pobio/468506
https://a1on.mk/region1/imal-spisok...godishniot-kosta-dolgo-go-planiral-masakarot/ Без коментар сум. Страшно е ова што се случува. Сочувство до фамилиите, да не даде Господ на никој.