Ова може да се ископира и кај нас. Само што ние не чуваме оружје колку Србите,но Албанците и повеќе имаат. Време е школите деновиве да имаат родителски средби .
https://makfax.com.mk/svet/двајца-мртви-седум-ранети-со-пукотниц/ По сите портали е објавено. Овој па со автоматска од возило пукал Што имаат бе таму у воздухот деновиве овие...
https://mk.tv21.tv/novosti-politsae...neto-vo-mladenovats-i-detsa-megu-povredenite/ https://n1info.rs/vesti/pucnjava-kod-mladenovca-ima-ranjenih/ Плус Твитер и Инстаграм, видеата се таму.
Како што ке се реши? Ќе разговараат родители на врсници кои учат заедно. Како што видовме денес не е невозможна мисија некое да се обиде да ископира. Подобро да се збори отколку да се молчи. А во секој клас има по некој проблем. Не треба родителски само формално за соопштување на оценки д абидат.
@malerozna Не знам зошто имаш потреба саркастично да пишеш 'жртвичка'. Кога зборуваме за коренот на проблемот, тука се вбројува и одговорноста и негрижата на родителите. Тоа е целата поента. А не по твоето, сме го оправдувале и Хитлер
Родителите на децата со непримерно однесување не сакаат името да им се спомне на родителска, а не пак јавно да говорат за тоа. Секој дома треба да си обрне внимание на детето, а во училиштата да се организираат повеќе предавања и работилници со учениците кои би делувале воспитно да се спречи вакво злодело. Родителите треба да ја имаат контролата врз своите деца,да знаат со кого се дружат,каде излегуваат,што прават и најважното како се чувствуваат.
Sea novi ubijci se pojavuvaat za vnimanie. Ova pochna da lichi na filmot Chicago, ushte koga se vmeshaa poznati advokati vo prikaznata me potseti.
Го видов видеото и запрепастена сум. Јас би била во шок не би можела ни да проговорам, а не пак да снимам тик ток. Ова кажува само едно дека тие деца таму се биле ептен разлигавени богаташки деца. Греота за починатите навистина жално вечна им слава.
Девојчето има ново видео и кажува дека е од Хрватска и нема врска со масакрот во Белград. За внимание снимаат сега сите без врска, преплавен е ТикТок со видеа од тинејџери, воглавно невкусни и без никаква емпатија кон починатите.
(1:20) Светов да не се размножува веќе, не знам друго решение дали постои за пропаста во која сме длабоко загазени.
Леле ова станува се полошо..се ежам од помислата уште што се ќе се случи. Колку ќе се охрабрат сега,страшно. Чувајте се луѓе,пазете се деца,зборувајте дома за СЕ,родител не ви мисли лошо,напротив може да ви помогне.Сигурно има и дечиња на овој форум што читаат претежно во пубертет со пониска самодоверба,зборите ако не се осеќате добро,ако се осеќате запоставено,или нешто слично,побарајте и стручна помош без срам,зборите тука пишувајте само не се затварајте немојте да мислите дека сте помалку од другите.Сите сте убави и посебни на свој начинпазете ми се
Не само родителите. И наставниците и класните имаат воспитна задача. Не може да не се знае кој со кого е во конфликт во одделение и какви проблеми имаат децата. Можеби на родител нема да кажат ама на наставник да.
Вчера бев на родителска. 10 родители дали бевме, од клас 25+. Ете, толку. Мислам, идејата е сосем на место ама ете.