Искочи министерката за здравство со информации за состојбата на ранетите деца. Спојлер: Вознемирувачка содржина Две од машките во школото се стабилни. Учителката и уште едно девојче ги чека уште една операција. Најтешки повреди има кај машкото што е погодено во `рбет. Нажалост сега за сега не може да мрда ниту со рацете, ниту со нозете. Можно е да остане со трајна парализа. Од селото сите 13 повредени се во животна опасност. На едно девојче окото е извадено, куршумот се заглавил таму. Разнесен и е и мочниот меур. На друго девојче повреден е црниот дроб, а изваден и е и еден бубрег, како и дел од цревата. Стаив све во спојлер оти превознемирувачки се информациите. Читам и ми се превртува се во мене. Ми се ежи секое влакно на кожава. Проклети да се двајцата, проклети да се што одзедоа и уништија еден куп животи. Монструми.
Ова сите збориме за тие од школото или и за тие од Младеновац? Чекај ќе оздрават чим дознаат дека Коста дишел брзо кога пукал. Абе мене ми менува дали сум безбедна надвор или не сум. Зошто некој би ме отепал, не ми менува нешто многу кога бељата ќе бидне
Сега гледам на ПрваТв детево не може да одговара кривично!! Не може да му се изрече ни психијатриско лечење ни поправен дом!! Таков е законот. Нема 14 години!
Ај некој вака што се разбира, детево на кој начин ќе одговара? Дека малолетен, колку што знам не е ист законот ко за полнолетен. @nena2010 во исто време сме пишале, баш ја ова го размислував и мм истово го рече вчера, демек очигледно и тоа го знаело детево.
Страшно. Мора да постои начин. Ај ако не, секој што ми смета да му дадам пиштол на син ми кога ќе потпорасне да ги исчисти. Чудо.
Ми се чини не смеат со сила да го сместат во психијатриска установа туку само ако он се согласи. Абе упм више.
Ова е моментот што најмногу ме нервира. Неможе никако да не одговара за 9 души што ги убил. Не е правилно. Може јавноста ќе врши некаков притисок, па да се смести во малолетнички затвор и после 18 да си оди да си служи казна во друг. Ова лаик дека сум, тропам на памет, ама како поинаку, не знам.
Колку и да ја мразам Америка и нејзиниот дебилизам, во Америка сега на овој ќе му се судеше според делото, односно како на возрасен.
Изгледа се им е испланирано, не само на детето, туку и таткото чим нашол таков адвокат кој застапувал најдобри криминалци. Да го ослободат, ќе ја летнат во некоја друга земја, ќе сменат идентитет и никој нема веќе да слушне за нив. Не им се проблем финансиите. А, ако остане во Србија, некој обичен човек ќе му пресуди, нема да го остават жив, сигурно.
Една тинејџерка (16 години) од Америка има убиено две деца + ранети, 40+ години подоцна уште е зад решетки.
Ja mislam deka vo Amerika na lice mesto ke mu presudea. Vo Amerika na uste pomali psihopatcinja sto pravele grozomorni ubistva dozivoten zatvor im e odreden.
Во Америка, малку подобар адвокат ќе му обезбеди ослободителна пресуда, без разлика на обвиненијата. Таму имаат прилично контрадикторни закони, со еден куп дупки во нив. Башка, зависи од држава до држава. Во Тексас на пример, херој ќе беше
А ме интересира дали ако детево не се предадеше сам, него уште пукал према полиција, имале сосема право да стрелаат они? Или би одговарале они така зашто дете е? Дали по секоја цена он е заштитен?