Ne samo prema policija tuku ako pukal bilo kade sigurno imaat pravo nema da go ostavat da prodolzi da ubiva.
Незнам зошто сте се запнале за турските серии, кога странските акциони филмови/серии кои се светски познати имаат 100 пати поголемо и видливо насилство во нив. Дури и комедиите се преплетени со убиства, крв и претставено како смешна сцена. Буквално се грозам кога гледам колкаво насилство се сервира и прифаќа како нормален филм кој се гледа ете онака, да се опуштиш. Во ниедна турска серија не се величи и оправдува насилството.
Немаше да е жив сигурно. А тата је обезбедио најбољег адвоката јел? Па нормално кога се они Crem de la crem.
Можно е, не сум ги гледала. Но и да постојат, немаат прифатеност како овие од западот кои изобилуваат со екстремно насилни сцени што јас на 27 години неможам да ги процесирам, а не пак дете. А ете, се прифатени како нормални и океј, бидејќи Зулејха не вришти по Демир и бебето што и го украле во нив, туку само лабаво се сечат грклани и крв прска на сите страни пропратено со 'im the boss' тип на музика.
Ok ja sfakjam roditel deka ke izrelativizira i najmonstruozno delo na svoe dete ali realno ako ima barem malku sovest sam treba da insistira da bide zatvoren sin mu, deteto so vakva psiha ne moze da se resocijalizira, bez tronka kaenje kako samo ke se osudat da go pustat eve ne znam.
Не верувам дека ќе го пуштат туку така слободен да шета. Може нема да му судат (најверојатно, без разлика што лае Вучиќ) ама би требало да го затворат на задолжително лечење како опасен за околината.
Во Тексас, Оклахома и многу други држави можеш комотно да убиеш човек со пушка ако ти стапне неовластено на твој имот. Пример, седиш дома, слушаш некој иде во двор, не го познаваш, навечер, темно е , можеш комотно да го упуцаш и да не одговараш, зашто се води како самоодбрана. Се збори дека малиот е веќе дома... колку е вистина не знам.
Не смеат да го држат во поправен дом без дозвола од родител, за затвор е мал, а за психијатриска установа каде што ќе биде зад решетки мора да има пресуда.. Он нема пресуда, нема дијагноза, нема ништо, мајка му може да си го земе кога сака мислам дека..
Ништо. Коментарот ми се однесува на настаните после масакрот, дека им е сега се испланирано и договорено со адвокат за како да избегнат било каква казна. Татко му е во притвор, треба и он некако да се гони кривично.
Како бе нема. Ало, дома имал цел арсенал, обожавал комбат вежби, го носел на стрелање, го учел да ракува со оружје. 13 годишно со џамлии да си игра треба а не да мења шаржери како професионалец.
Roditelite se tie koi treba da kontroliraat shto gleda nivnoto dete. Site serii i filmovi ne se za deca, sekoja sodrzhina denes ima oznaka/preporaka za koja vozrast e soodvetna.
Море и двајцата убијци да скапат во затвор треба. Болесници. Една мајка на убиено дете колку плачеше, се потресов.