Ауу луѓе… https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=941160433675360&id=100002118583138 Ова е се отидено, страв ме фати.
Многу членки тука пишуваат, дека делото на Коста го оправдуваме.НЕ Е.Настаниве се еден голем црвен аларм, за сите нас како општество.И ова е почеток. Отворете тик ток.Проституција човече.И децава гледат.Расчешлајте малце профили и коментари ,ќе ја видите денешницата. Како луѓе изгубивме компас за емпатија и морални вредности ,а бараме од деца. Немојте истите тие што толку сурово вреѓаа дете(не е за оправдување) утре да бидат едни подружувачи дека човек може да се венча со куче.Отворете вести од Германија.Има право. На децава им се сервира право на родова еднаквост.Ако се тоа ви е добро...Отидени сме оддамна,ова се последиците.
А дебиливе од родители што коментираат по фб дека децата им одат во тоа школо и да реагираат надлежните? Надлежните треба коментари на фб да читаат или како? Па глупачо одиш и пријавуваш таму кај што терба, а не по ком на фб да молиш надлежни. И вие после се прашувате зашто децата се такви какви што се? Дека училиште треба да се грижи и воспитува а самите родители не ги занима да превземат нешто?
I roditelite treba da imaat najvekje ulога vo vospituvаљето a ne da dremat decata cel den na telefoniте но важно што е се изучува во школите но и што се пропагира по интернет и по тв.м
Да,општеството ке е криво ако моето дете ке е деликвент и ке се однесува агресивно. Епа не,во мене ке е стапот.
Вие сериозни сте????????? Таткото на Коста ангажирал најдобри адвокати кои ги бранат најголемите криминалци, и не дозволил син му да биде сместен во соодветна институција и најважното- го научил на 13 години како да користи огнено оружје како професионалец. На тој другиот убиец, таткото и дедото го криеле дома убиецот додека го барала полицијата. Не се криви родителите????? Вие се слушате ли што зборите?
Не бе,татково светица,шо носел малолетно дете на часови по стрелање. Ај на страна таткото,ами овие во стрелиштето шо дозволиле да се обучува малолетник?
Каде да пријави?! Ова е во Смедерево колку што пишува на видеата. Што може родител да превземе?! Нели гледаш дека дур не се случи нешто надлежните не превземаат ништо.
Отворете си тик ток ,инста и гледајте... Работата се многуууууу повеќе деца и родители ,а не едни.Никојне оправдува ,ви насочувам колку е отруена денешницава тие исто.
И што ако е во Смедерево? Детето и учи во тоа училиште што е тагнато на видеото. Како бе каде да пријави??? На фб значи доволно е да пише коментар реагирајте и готово.
Евидентно си мала па незнаеш каков импакт имаа тие филмови со Брус Ли, Ван Дам, Чак Норис... 90сетти и рани 2000дити беше ера на малолетничка деликвенција, ганстерлук, тепачки... Младите земаја пример токму од тие филмови и по улиците беше Тексас немаше ден да не биде претепан некој малолетник по училиштата, дискотеките,кафичите... Доста чести беа и прободувањата со нож, рекетирање на деца, наркоманија, кражби ... Тие години царуваше деликвенцијата и криминалот само тие што растеле во тоа време знаат како беше незнам како си земате за право да коментирате нешто вака неинформирани
Дај смири се малку и еве ти кажи каде да пријави? И јас не би знаела ако системот во државата е пропалитет. Еве ти кажи ми каде ?
Школото има директор? Имаат градоначалник? Имаат полиција Едноставно нека реагираат, нека не ги пуштаат децата додека детето не се отстрани затоа што претставува закана. Aбе детето да ми оди во школо со некој ваков има све живо да пребарам на сечија врата да чукнам само да се реагира на ова. И не, не е за смирување работата кога гледам како дебилни родители не превземаат ништо конкретно него седат и ком по фб. Мислам на фб по коментари да барам да реагира надлежен затоа што соученик на моето дете се фали дека дома има пиштоли на дофат и покажува дека знае како да ги репетира и да менува шаржери....