Масакр во училиште во Србија

Discussion in 'Политика и настани' started by Ahoy, May 3, 2023.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се вратив да го прочитам одговорот ама не го најдов. Еве стварно не знам на што се алудира со промената на законите и случајот со децава.

Инаку стварно не ме занима што бубаче на фемина ми рекла да се смирам па не сум ја послушала.

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

По правило деца не треба да се делат, тоа е договор меѓу партнерите пред се.
    Да се надовразам.
    Не знам колку пати се ставив ма местото на мајката на Коста. Исто и од другата страна. Ќе се задржам на оваа страна.
    И се прашувам како јас ќе постапам. Прво шок нормално. Второ, ќе се запрашам како моето дете стана убиец, каде јас згрешив. Оти тоа е дете, нема деловна способност, јас сум родителот и јас одговарам за него. Не верувам дека некој родител би можел да се помири со тоа дека детете убило деца.
    Тогаш сфаќаш дека детето е болно, а болните деца се лекуваат.
    Што би јас сторила? Првично, нормално е дека секоја мајка ќе сака да биде со своето дете. Но, нема да го земам дома. Ќе се обидам на сите можни начини да му овезбедам прво лекување. Да ми каже каде згрешив и потоа ако постои надеж да се излекува, јас ќе дадам се од себе тоа да се случи. И цел живот ќе се надевам дека еден ден детево ќе биде здраво.
    Јас дома не можам тоа да го направам. Да можам да седам со него во институција, да, ама дома не.
    И целата одговорноста е само моја и на татко му. Оти ние сме родителите, а тоа е дете.
    Исто колку што ги преплакав мајките на убиените, толку и детето. И тоа не е правдање, не е сожалување. Тие се деца. Едното стана монструм, другите се мртви. Како и да гледаш, како мајка па особено, боли.

3. friendy

friendy Форумски идол

@JuLleE Не треба, ама ги делат да не плаќаат алиментација. Или пак едно дете изразило желба да биде со едниот, а другото со другиот.

JuLleE likes this.
  4. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Добро луди ли сте? Дали навистина верувате дека настанот со детето е режиран за да се разоружи народот поради тоа што се спремало признавање на Косово? Читам и тука, читам и на ФБ некои коментираат.

Ај да извршеше самоубиство на крај па да се сомневате, ама зарем не мислите дека тоа е сепак дете од 13 години? Зарем би имале доверба во дете за таков вид на заговор?

Ahoy and Misskirova like this.
  5. Misskirova

Misskirova Популарен член

Србија преживеа многу повеќе војна од нас. Имаа многу оружје ама од тие војни имаат и многу луѓе останати со сјебана психа. Затоа се свесни дека мора да го сменат законот иначе секој втор психопат со оружје ке излезе и ке пука а не ради Косово. Уште теории на заговор и Косово фалеше во темава.

mkdvesna, Ahoy, Biljarkata and 2 others like this.
  6. simoncelicius

Па тоа де. Србите изнесуваат секакви глупости на кои што не може да им се најде нзс.
    Затоа и напишавме контраверзии.

@Misskirova ако не се лажам во некое швајцарско истражување Србија беше трета по ред земја во светот со најмногу вооружано цивилно население.

Инаку донеле одлука децата да се вратат на училиште во понеделник а директорката да ја разрешат.
    Дали најлошото што може да те снајде е да те разрешат од функција и проблемот е решен?
    Мислам толку нема закон според кој ќе одговараат и они?
    Се пишува дека син и е припадник н некоја врачарска група и дека минатата година бил уапсен и обвинет за тешко убиство.

Last edited: May 6, 2023
  7. fana

fana Форумски идол

кој си го бара дома бе?

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Мајка му.

9. joy1

joy1 Форумски идол

10. BraBru

BraBru Истакнат член

Нема разбирање со луѓе кои се водат по емоција, наместо логика/разум како сакате. Колку и да е тешка, сериозна, катастрофална ситуацијата, треба да се анализира, да се разгледаат сите околности.

Ако вие го водевте случајот, ќе го затворевте уште одма. Најлесно е да се каже дека е Коста крив. Така се става проблемот под тепих, до наредниот Коста. Зошто утре да има полиција во секое школо, ако Коста веќе го нема? Ако само он е проблемот, тогаш нема шанси да се појави некој друг како него, ако само он е ненормален.

Се додека не ви се деси во двор/фамилија, мислите дека е невозможно и вас да ве снајде истото. Затоа треба да се разговара, психијатри, лекари, класни раководители, деца и слично. Татко ми знаеше сѐ за мене во детството, со кого искачам, со кого се дружам, зошто се дружам. Ги имаше лично запознаено голем дел од оние со кои се дружев, за да знае со какви луѓе си имам работа. Е сеа, татко ми не беше бизнисмен, па да биде цело време отсутен, туку секој ден ми посветуваше време. Ако имаше проблем, одма реагираше. И беше истиот муабет - на класна, директор, родители на децата им викаше "Ако не си ги приберете децата, јас ќе ги земам работите у свои раце." Да видите како родителите полека си ги смируваа децата. Ама кога некој ќути цело време, најчесто и он го јаде стапот. Затоа, покажување сила/заби уште од најмала возраст, па да видите како некој веднаш ќе се смири.

Ако некој го малтретира вашето дете, последно што треба да направите е институции/телевизии да викате. Можеби ако бевме во Скандинавија да, ама во Македонија, први треба да реагирате вие.

За некоја година ако имам дете, исто и јас ќе постапувам, зошто знам со какви мајмуни си имаме работа, почнувајќи од децата кои се неразбрани, а и родителите кои им се благоретардирани.

sj *O*, tanjaaa and smooch like this.
  11. fana

fana Форумски идол

озбилно ? :^)
    дајте линк ако има објава негде :|

12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Тоа со барањето дома било дезинформација.
    Ова српскиве медиуми се страшна работа.

elenaa0805, sj *O*, Ahoy and 2 others like this.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Нова слика е, после случката е пишаното. Имаат луѓе што поминувале секој ден од таму пишано.
    Го чекаат да излезе и да се одмаздат, тоа е поентата на сликата.

14. joy1

joy1 Форумски идол

Адвокатот лаже?
    Безвеза е ако лаже навистина

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ајдеее бетер од нашиве. (facepalm)

Има ли сигурен извор, еден асален?

sj *O*, fana and Polyincognito like this.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Нема

И за учитечката рекоа дека тргнал со намера нејзе да ја убие.Па вчера имаше изјава од неа дека уствари она искочила од училница.Слушнала истерели и искочила,сакајки да купи време за децата да се сокријат ги ставила рацете на пиштолот и пробала да го спречи да пука.

17. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

За почеток доволно е да ја разрешат. Не е решен проблемот ама случајот сеуште е во тек, за што би одговарала моментално? Да речеме немало обезбедување на вратата, или во училиштето да упаднал некој кој не е дел од тоа училиште ДА. Ете и за булинг дали имало уште не знаеме.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Лелел цела приказна ја извртеа.
    Навистина и овие новинариве и ефтините портали треба да се чешлаат. Сѐ ќе пишат за кликови.

Едит: Сега ќе испадне дека немало врска ни кецот, ни децава него го фатиле будалите детево.
    Едноставно му кликнало во памет да убива.

sj *O*, IRBBB, tanjaaa and 1 other person like this.
  19. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Тајните служби со години врбуваат лица погодни за тероризам и да тоа може да биде и дете од 13 години специјално обучено за ваков тип на операции не е тоа ништо ново.

20. simoncelicius

Како не знаеме?
    Не знаеме дали булингот е причината. Ама дека имало булинг имало.
    И бил решен така што детето кое е малтретирано е префрлено во друга паралелка. Оние што го малтретирале не биле санкционирани на ниеден начин.
    Имате сто изјави од ученици дека никој од училиштето ништо не превземал на нивните жалби дека се малтретирани од соученици. Бидејќи е елитно училиште секој случај се затварал со а немој, тоа е дете на тој и тој.

sj *O*, Medea., IRBBB and 1 other person like this.