Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маски за коса

Дискусија во 'Коса' започната од easyyyyy, 15 април 2011.

1. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Сметам дека овие маските ми имаат ист ефект со регенераторите или мене така ми се чини? :^)
    Како и да е, домашните маски даваат по видлив ефект од овие купечкиве.
    За сува и оштетена пробајте да измешате маслиново масло со едно јајце, или ако немате маслиново, порано често ја правев маскава
    малку млеко или јогурт, малку мајонез, едно јајце, малку рицинусово, бадемово какво имате и косата ми беше супер :D
    Резултат: Мека, сјајна и лелеава коса :)

2. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Дали (освен во поелитните фризерски салони) шампоните и маските од Wella се продаваат во некоја продавница низ градов??
    Според мене, производите на Wella се дефинитивно бр.1, но се нервирам што морам да ги набавувам од кај фризерот, а тој цело време ги нема на залиха, па треба да чекам да ги набави...
    ФАЛА однапред за одговорот!

3. Grejsi

Grejsi Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    73
    Јас ова ја користам моментално и задоволна сум, го спречува наелектизирањето на косата и ја прави мека :)

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.615
    Допаѓања:
    106.561

Јас ја имам оваа маска дома ама за фарбана коса што е , со мирис на лубеница , преубаво мириса ама што дека кога ми прави првут :(

5. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Последната ја користев, ич ама ич не е убава.

6. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    664
    Ваква користам јас. :)

7. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    8.140
    и јас ја земав оваа, решив да ја сменам жолтата Глис и навистина маската е супер.

8. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    3.480
    Jas ja imam probano ovaa samo sto taa bese za farbana kosa. Mnogu mi se dopaga, mi ja pravese kosata svilenkasta i mi ja ispravuvase :wasntme:

Izvinete sto pisuvam na EN font, nemozam da go smenam :worried:

9. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429

знае ли некој како се користи?

10. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    неможам да ја најдам генера маската од кокос каде ја има да не се утепувам од барање?

11. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    4.567
    исто како и секоја маска....се става некаде од ушите надолу,особено на врвовите,се остава да стои некое време и се измива..јас ја имам,не е нешто посебно али не е лоша...ми ја прави мека косата,меѓутоа не ми ја расчешлува доволно..секако тоа зависи од коса до коса,можеби тебе ќе ти е супер :)

12. Peperutche7

Peperutche7 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    23
    Нај најубава маска за коса што вистински ми помогнала е маската од маслиново масло од Планет Спа од Авон. :!:

13. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    26
    Еве ќе Ви препорачам една маска за мрсна коса, домашна маска.
    Изматете една белка од јајце, додадете 1 лажичка сол и сок од еден лимон, повторно со сето ова да се измати. Маската разнесетеја на кожата на главата и оставете ја да делува 30 мин, па потоа измијте ја косата со шампон и млака вода.

Си ја праев порано маскава еднаш недело и косата посјајна ми делуваше, по здрава. Сега ми треба за суви и оштетени врвови, ми се уништи од шатирањето па едвај ја расчешлувам после миење и како сено ми се некои прамени и врвовите. Па ако знаете некоја домашна маска за сува коса пишете ако не ќе си купам од генера.

14. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Колку само да! Ја зедов скоро и искрено сум презадоволна. Оваа маска сама од себе вика "штеди ме" :rock: Приметив дека кога ставам повеќе и држам подолго косата после тоа косата ми е занигде, само што почнам да ја сушам веќе е мрсна и се двои во прамени :^) . Додека ако ставам малку и држам пократко време после тоа е прекрасна. Е ајде де :D Значи сосема малку количински и кратко држење е доволно, скромна маска а ефект ненормално добар. Јас си зедов 2 ко беа на намаление и еве веќе месец дена косава си доаѓа при себе... живна :)

15. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Моментално оваа маска ја користам,ја добив на подарок и е прекрасна.
    Има прекрасен мирис,а косата ми е многу мека.

Прикачени фајлови:

На lepadama му/ѝ се допаѓа ова.
  16. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Не беше маска но ова мислам дека е најсоодвената тема. :)
    Балсам за коса.
    Овој балсам беше најдоброто нешто што најмногу ми помогнало на косата. Ја измазнува, прави лесна за чешлање, мека на допир, го „потхранува“ и обновува структурата на влакното и прекрасно мириса! Од полската козметика Ziaja. Другарка си имаше земано од чоколадо и и таа беше премногу задоволна. И нормално, како што секогаш се случува за речиси се' што ќе ми се допадне - прекинаа да ја доставуваат кај нас. |(
    Мораше да го споделам бидејќи премногу бев задоволна. Сега имаат нов вид на маски но ги немам проверено. Со оглед на квалитетот од целата линија, верувам дека се добри. :)

На lepadama му/ѝ се допаѓа ова.
  17. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.682
    Допаѓања:
    6.576
    Еве една природна маска за коса од мене. :) Служи за нега, хранење и ревитализација на косата.

Во сад испасирајте една банана (по можност да биде зрела) ,додајте една мала лажица мед, половина чаша пиво и едно јајце. Сето тоа убаво измешајте го со вилушка и смесата ставете ја на целата коса. Покријте ја со капа за туширање и оставете ја да одстои така 90 минути а после тоа убаво исплакнете ја косата со вода. :)

18. AngieVi

AngieVi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    44
    Да ми препорачате некоја маски за коса кои содржат пантенол ?

Прочитав дека пантенолот навлегува длабоко во влакното и ја одржува влазноста....и ја прави косата посилна. :)

19. Peperutche7

Peperutche7 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    23
    И јас истото го имав забележано :) мало количество - голем ефект :)

20. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Maska koja sodrzi pantenol tesko da najdes,moze da bide samo vo pomala kolicina. Najdobro ti e da si kupis Pantenol rastvor 5% od 100ml go ima vo sekoja apteka i nekosta poveke od 70 den se nanesuva na kosa nekolku pati vo denot a trae dosta vreme,isto mozes da go mesas vo maski domasno prigotveni!
    -i se izvinuvam za fontot ama ne sum vo moznost da go smenam poradi tehnicki pricini

На AngieVi му/ѝ се допаѓа ова.