Да да ја знам таа маска, мајка ми ја користи. Прашав од причина дека некои викаат не мирисало, други викаат мириса, ама еве чим си пробала, значи ств мириса. Тенк ју
Се става јаболков оцет, а за да не мириса лошо јас правев микс од јаболков оцет, малку маслиново масло и малку чичково масло. Се мешаа мирисите, а зашто чичковото масло има најсилен мирис го неутрализира лошиот од јаболковиот оцет. Косата не ми мирисаше воопшто по миењето. Си мирисаше на шампон.
Обично користам Genera убава е маската, а и убаво мириса, али последниов месец решив да сменам и ја користам маската за коса на алверде што е. Инаку нанесувам само на врвовите
Добро..што е со имињава? мала шала. Инаку јас пред една недела ја купив маската на Orzene таа со пиво, да помине повеќе време, па ќе споделам искуство
Ја користам маската од Genera од кокос и сум презадоволна.Мислам дека нема да ја сменам уште долго време,многу убава ми ја прави косата.
Денес ја земав маскава за коса, дали а има некој користено да ми каже дали е добра или за џабе си ги Фрлив парите.
Девојки, кажете ми која е најдобра маска за коса која е слаба, ретка, без волумен, цвета? Не е многу грда како што ја претставив, сепак си ја сакам,али би сакала да биде пубава.
HollyWoodGirl , Маската на авон од киви и мандарина мириса многу убаво и ја омекнува косата.Ја прави сјајна и ја потхранува.Јас само еднаш ја имам нанесено и бев задоволна од ефектот. Мене ми одговараше, ми ја омекна косата и според мене маскава е океј. Само не ми текнува што цена беше, а мислам дека ја има уште.Прашај некој што е зачленет во авон, би требало уште да е во каталог.
За жал, не сум налетала на маска која ќе ѝ даде волумен на косата, поголемиот дел ја смируваат, т.е. спречуваат електризирање, а со самото тоа ја сплескуваат. Можам само да ти кажам дека треба да си пронајдеш маска која ќе оди во прилог на расцветаните врвови, ќе ги негува нив, а делот со волумен сепак треба да го решиш со шампон. Бидејќи имаме сличен тип на коса, би ти препорачала да пробаш шампон без силикон, или некој детски што нема дополнително да ја мрси, некој добар за волумен (и јас барам таков) или оние на Илирија - бреза или коприва. Исклучи ги силиконските капки и такви мрснотии, сконцентритај се или на спреј за коса или на добра маска. Досега најмногу ми се погодила маската на Алверде со портокалово капаче. Oрзене имаат добри маски, исто и Лореал, иако малку поскапички... Убаво прочитај ја темава, сигурна сум ќе пронајдеш некоја соодветна.
Ja имам пробано таа со маслиново масло, крш. Косава ми беше ужас. Претходно ги користев на генера маските и сите ми беа погодени, од оваа ми се заплеткуваше дополнително косата. Ниту можеш да ја исчешлаш косата, ниту дава некој сјај. Се осеќав ко слама да имам на глава .На глис кур маските ви се намалени во поголемите маркети, генера маските се добри, подобро одберете некоја од тие маски отколку таа.
Дали некои ги има користено овие маски на alter ego, за да ми каже искуство. Сакам да си купам има поволна понуда на групер, ама незнам дали вредат
Општи прашања ^КОнкретно Лореал во Веро и такви маркети е од 260-280 а во зегин мислам дека е околку 240.Имаш разни марки на мааски па според тоа и цената варира од 100 па нагоре.
Има некој користено од маските за коса на Doctor's? Имаше 5 вида, ги исчитав сите, ги испомешав од што ги прочитав набрзинка бидејќи брзав и на крај не купив ниту една, оставив за нареден пат
Девојки сакам да прашам јас за оваа маска дали е има некој користено и ако може да ми кажете колку сте задоволни. Мајка ми случајно ми е ја зела,и мирасала убаво