Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маски за коса

Дискусија во 'Коса' започната од easyyyyy, 15 април 2011.

1. elanor

elanor Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.047
    Маските на KEUNE се околу 830 денари. Шампоните се околу 380 денари. (јас последен пат кога купив одовде толку беа, затоа што таму каде што живеам нема).
    Скапички се, ама доста долго траат затоа што многу малку е доволно да се нанесе.

2. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Јас до сега многу пати во темава ја имам фалено маската на Генера - белата со црвено капаче, за мене убедливо најодлична маска (од поевтините, што можам да си ги дозволам) :D

За промена пред еден месец ја земав маската на Хоби, со кокосово масло, затоа што беше иста цена со Генерата. После користење еден месец не забележав никаква промена, односно ништо не се случуваше со мојата коса, после секое бањање беше иста, скоро сува. Сакам да кажам дека маскава баш и не ѝ помогна, а и дефинитивно не ми го олеснува чешлањето.

Затоа, ќе се држам сè уште за тоа дека маската на Генера најмногу ми се погодила до сега. Косата ми е апсолутно мека после нејзиното нанесување, чешлањето е прелесно, затоа ви ја препорачувам (по не знам кој пат).

Не знам која феминка праша да не престанале со произведување на Генера - не сум слушнала искрено, јас ја купувам во маркетите на Гиго трејд, ама ја гледам и низ маркетите во центар ;)

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Околу 900 денари се маските на Кене.

4. sara9

sara9 Нов член

Се зачлени на:
    31 јануари 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    jas ja imam koristeno maskava e krajnost pereterano e dobra ,jas ja koristev koga imav blansirana kosa ,no ako nemas potreba od mnogu pothranuvanje na vlaknoto ne ti ja preporacuvam posto nema potreba kosata da ja naviksnes na mnogu jaki maski

5. Ultimate.Shopper

Ultimate.Shopper Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2014
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    380
    Јас ја користам оваа маска на elseve и сум могу задоволна :)

6. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.354
    Си порачав јас една од Орифлем..па да видиме како ќе биди... ;)

7. redheaded

redheaded Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    29
    Девојки колку чини маската на Orzene? :)

8. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Околу 250 денари :)

9. BadBoysLover

BadBoysLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    17
    девојки моментално имам само ореово масло дома па можете ли да ми кажете дали помага при растот на косата?

10. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Реструктивна маска со ленено масло на Hair Care. Не знам дали е маска или кондиционер вака пишува маска, а позади на етикетата пишува "крем маска со лен е концентриран кондиционер кој ја храни сувата, оштетена и хемиски третирана коса". Мене повеќе ми личи на кондиционер бидејќи смесата не е густа како на маските многу потечна е. Всушност што и да е јас сум презадоволна, си ја врши функцијата одлично. За мене една од најдобрите маски што сум ги користела. Цена 99 ден. за 300ml од Зегин. Луѓе ако знете некои други работи од оваа фирма да ги има кај нас освен маски и течни кристали, кажувајте оти мене ми се повеќе од одлични.

Прикачени фајлови:

• H. C..jpg
      H. C..jpg
      Големина на фајлот:
      63,9 KB
      Прегледи:
      193
    На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. hunny20

hunny20 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    83
    Ја користам веќе некое време маската на Генера с портокалово капаче од кокос што е и морам да кажам дека сум просеќно задоволна, имам многу сува коса може и поради тоа, предходно ја користев Лореал жолтата зошто и таа многу ја препорачуваат за сува коса и е нешто подобро од Генера за нијанса, најзадоволна од производите на Дове, шампонот е нежен и маската дефинитивно највеќе ми помогнаа за сувата коса :) Во план ми е кога ќе ја потрошам маската да пробам од Генера со друго капаче, може баш оваа не и прија на косата добро :)

12. Chikaa

Chikaa Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    46
    Ја прошетав малце темата,и гледам дека маската орзен ретко се спомнува,од се за коса што сум испробала,а сум испробала многу,орзен нај нај најубава ми ја прави косата,не што ја омекнува ненормално многу,него не ја затестува воопшто,не ја отежнува,баш дише.Кога плавуша ќе ви каже за маска дека е добра,верувајте и :D Само тешко ја наоѓам во Автокоманда,треба да се шетам до други населби за да ја земам.

На Tirquoise и Nausicaa им се допаѓа ова.
  13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Chikaa, ми ја продаде маската во моментот кога го пиша ова:
    Многу добро знам што сакаш да кажеш со тоа :) Туку, ќе сакаш да пишеш која точно ја користиш, сега гледав на нет и има повеќе маски од Орзен :)

14. Chikaa

Chikaa Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    46
    :lol: Оваа,ама и таа со жолта ознака,за сува коса нема промашај.

Прикачени фајлови:

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Од Генера која е најдобра маска за коса ?
    Ја зедов денес она со портокалово капаче , ама уште ја немам пробано.

16. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.763
    Допаѓања:
    2.072
    Од Генера ја имам портокаловата и зелената маска, портокаловата мириса на кокос а зелената на алое вера. Имам ставено од двете и дефинитивно поуба е портокаловата, косата ми ја прај премногу мека а имам причично оштетена коса од пеглање и од омбрето така да кај оние со природна коса има да им биди памук. И мирисот го обожавам, и многу долго трае. Дефинитивно најубавата маска досега што сум ја пробала! :inlove:

17. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.200
    Во кои маркети ги има Генера маските? Штом ја фалите портокаловата (а и обожавам мирис на кокос), па да ја земам :)

18. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Тоа не е маска туку регенератор ги има во сите маркети, навистина е убав ептен ја омекнува косата, го имам и јас тој од кокос само мирисот нема ни к од кокос, незнам како ви мириса на кокос?

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    ^
    Ни мене не ми мириса на кокос,и јас искрено сум позадоволна од таа црвената имаше таа и по интензивен мирис и косата ми ја правеше помека :)

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DarkAngelOfLove

DarkAngelOfLove Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    Genera se mnogu dobri se soglasuvam i zgora na toa eftini....
    Samo da kazam nikogash da ne ja zimate maskata od l'oreal za zgusnuvanje na kosa sina boja ima so rozeva e pakuvanjeto... VOO[STO NE POMAGA i ja mrsi kosata :) licno iskustvo