Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маски за коса

Дискусија во 'Коса' започната од easyyyyy, 15 април 2011.

1. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    208
    Сега моментално ја користам зелената маска од pantene и прилично сум задоволна... еднаш во месецот си правам природна маска која ја држам на мојата коса 3 саати и која ми ја прави косата сјајна...
    1.една супена лажица чичково масло
    2.една супена лажица ореово масло
    3.една супена лажица бадемово масло
    4.една супена лажица МЕД
    Сето тоа се меша во еден сад...се става на косата и се остава 3 саати... проверено...за коса како од бајките ;)

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    Ја купив маската Semi DiLino за скротување и против сушење на разлетана коса во влажни временски услови и морам да кажам дека уопште не сум задоволна, ја прави косата да изгледа слабо и ретко а и воопшто не ја прави мека и сјајна како што е објаснето а прескапа е (600 ден.) за ваков (никаков) резултат.

Oва е маската

3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    10180872.jpg Momentalno go koristam ovaj regenerator od Loreal i mozat voda da mu nosat site maski i regeneratori drugi,podobro nesto nemam koristeno prekrasen e...

4. MamaYette

MamaYette Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    618
    Девојки, ги прочитав последните 5-6 страни и гледам дека главно се коментарите за маски за нормална коса, чат-пат за права/виткана.

Користел ли некој за оштетена коса да ми препорача? Само што дојдов од кај фризерката, 5цм ја скратив косата и уште имам расцветани врвови, па девојката ми рече да почнам да користам некаква маска. Инаку, не ми е фарбана, туку многу оштетена од секојдневно пеглање.

На resenska му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.466
    Допаѓања:
    8.057
    Можеш да ја пробаш маската на Орзене за сува коса, многу е добра, убаво мириса и ја омекнува косата, јас моментално ја користам. Исто така, на Hair care со ленено семе е убава, во Зегин може да ја најдеш. Убави се и на Глис, ама ги одбегнувам оти имаат парабени.
    Инаку, ако ти е толку сува и оштетена косата, прави си домашни маски. Мачкај ја пред секое миење со маслиново, бадемово, кокосово масло или мешај ги овие. Можеш жолчка со маслиново и мед или само мед и маслиново масло, јајце и јогурт. Сепак, сметам дека не треба секојдневно пеглање оти каква и да користеш маска нема да ти помогне, пак ќе ти расцветаат врвовите. Јас пегла и фен дали два пати годишно користам, па пак ми цвета оти ми е сува косата, а не пак со секој ден пеглање, ќе стане метла.

На rainbowec, maichka и MamaYette им се допаѓа ова.
  6. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Да знам дека се, ама морам некоја добра маска за косава затоа што ја фарбам и прилично ми е оштетена. Ај ќе разгледам деновиве пак, па ќе видам. Купив регенератор на Кене и ок е, ама сепак маска подобро. :*

7. MamaYette

MamaYette Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    618
    Сте користеле ли маска од Doctor's? Ме збунува тоа што пишува на маската да се нанесе после шампонирањето со нежна масажа. Каква масажа, нели маска не се става на коренот? :^) Или врвовите треба да ги масирам? :lol:

8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.216
    Допаѓања:
    56.865

Corine de Farme воопшто не ми одговара. Косата ми е наелектризирана и разлетана, дефинитивно ќе се вратам на Macadamia Natural Oil Repair Mask.

Оваа е прекрасна, косата ја прави мазна, сјајна и цврста.

9. nencunen

nencunen Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    19
    Може ли некој да ми каже од која цена се движат маските за коса во @dm drogerie markt ?Знам има гледано мали едни како во кесичка.Можете ли некоја да ми препорачата?Имам сува и оштетена коса.

10. dm drogerie markt

dm drogerie markt Истакнат член Верификуван профил

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    3.475
    Драга nencunen, имаме повеќе препарати наменети за нега на сува и оштетена коса, фарбана коса и слично.
    За сува коса наша препорака е можеби да го пробаш млекото за коса од Balea, 200 мл кое чини 167,00 денари.
    bild-balea-feuchtigkeits-haarmilch-data (1).png

Од малите пакувања за коса кои се наменети за интензивна нега на косата постојат исто 2 типа. Цената им е 69,00 и 79,00 денари
    bild-balea-intensiv-repair-kur-data.png bild-balea-professional-oil-repair-data.png
    За нега на врвовите препорачуваме да ги пробате маслата за коса од брендот на Balea. Маслото за нега на суви врвови чини 249,00 денари
    bild-balea-professional-oil-repair-haaroel-data.png

На koritsaki, mims-89, beatriz и 3 други им се допаѓа ова.
  11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Некое искуство со Keunе маските?

12. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.461
    Допаѓања:
    17.155
    Маскава ја имам порачано по грешка, па дај кажете ми како се користи и дали е добра.

13. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    MamaYette ако пишува дека е потребно да се втрие, а не е нагласено дали треба да се нанесе и на коренот, тогаш се мисли на втривање во врвовите и по должината на косата.

14. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво јас моментално ја користам оваа на марката Casyopea со кал од мртво море, која за цел има да го исчисти скалпот на косата и да го зајакне влакното. Навистина сум многу задоволна и косата ми останува чиста повеќе денови од обично.

DSCN3079.JPG

На papillonP му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    А каде можам да ја најдам маскава? Фала:)

16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, маскава ја земав од штандот на Тесори ди Маре во Рамстор (а има и еден во Сити Мол). Цената е 600 денари. Поздрав

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  17. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    99
    Како се нанесува чичковото масло, на сува или мокра коса? .. прв пат ќе ставам па некој нека ми објасни поздрав:l:

18. maggy95

maggy95 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2014
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.317
    na mokra kosa i ubavo ke go izmasiras skalpot :D

На blady му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Како третман маслата за коса секогаш се нанесуваат на навлажнета коса никако на сува. Ако го нанесеш на сува маслото продира длабоко во влакното и се врзува со мастите природно присутни во нашата коса. По одмивањето тоа со себе ги носи тие природни масла и наместо сјајна и убава коса може да добиеме комплетно спротивен ефект односно сува коса.
    На навлажнета коса маслото делува само на надворешниот слој од влакното без да навлезе длабоко во него затоа што водата служи како еден вид на бариера и го штити. Косата по измивањето ќе ви биде мека, сјајна и лесно ќе ја обликувате.
    Третманот за коса се држи најмалку саат време а може да го оставиш да делува и цела вечер.

На blady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Да ги прашам девојките што ги користат SERI маските за коса, од каде ги купувате?
    Кај мојата фризерка ги има, ама се 600 денари а мене ми текнува декатука пишувавте дека го наоѓате и по 300 денари.