Маски за коса

Дискусија во 'Коса' започната од easyyyyy, 15 април 2011.

1. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.723
    Допаѓања:
    15.698
    ova maska i ovoj sampon koristete ja 3 pati nedelno kje ggo vidite rezultatot
    1177046.jpg 1149261.jpg

2. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.698
  3. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Девојки за прв пат купив маска за коса. Сакам да ве прашам како и кога се користи? :D

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Треба да пишува на упатството за употреба.

5. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    Оваа маска ми ја препорача фризерка.
    Ја има во помала количина за 250 ден. А мојава е 500 ден.
    Косава конечно ми се среди. Од бушава се скроти. И мириса преубаво на портокал. Јас се мијам на секој 3 ден. Мирисот трае до следно миење не се ветрее.
    Ептен сум задоволна. IMG_20150730_113340.jpg IMG_20150730_113322.jpg

На LiliMari му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.757
    MacadamiaNaturalOil_DeepRepairMasque100mL.jpg
    Еден од најдобрите препарати што сум ги ставила на мојата коса. Предобра е маскава, прекрасен мирис. Буквално ја препородува косата. Ја купув скоро и два три пати ја користев само, но сум презадоволна. Тубава е 100 мл. и истата кошташе во странатво 12€.

Кај нас мислам дека ја има во Александарс Козметикс, каде што има и козметика на Нукс. Нека ме поправи некој ако сум грешка.

На lovely-girl, SAMIRA, koritsaki и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Love16

Love16 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    54
    [​IMG] [​IMG] Презадоволна :inlove::inlove:

8. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Неκогаш и евтините масκи се ептен ефиκасни , ја κоρистам на Genera зелената цела и уште половина има а ја κоρистам мн. вρеме , пρеκρасна е масκата .

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LiliMari

LiliMari Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    18
    Откаде ја купи, и мене ми рекоа да си купам професионална но ми се скапи а оваа цена е ок -супер прифатлива.

10. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    Фризерски салон Гордана-населба Лескоец Охрид.

На LiliMari му/ѝ се допаѓа ова.
  11. angela19

angela19 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    130
    Има некој користено од маските на Глис да сподели искуство?

12. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ubava e maskata na Gliss i na Loreal gi imam koristeno i dvete i sum zadovolna.

13. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.612
    Најубава е јас ја користам и многу ја прави мека многу убав и мирис и дава :inlove::inlove:

14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.616
    Прв пат си купив маска пред околу две недели, не е некоја позната марка, Genova, но јас сепак задоволна сум од неа. Стварно корисна работа биле маските за коса, штета што порано не ги открив. :D

15. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.415
    Од оваа сум најзадоволна, ептен убаво мириса. Цената е околу 200 денари.
    Вреди за парите :) DSCF1219.JPG

На lovely-girl, Nausicaa, A-j-a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    ^^ Ова не е маска.

17. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.084
    Здраво на сите, имам еден предлог за вас доколку сакате прекрасна маска путер за вашата кожа а згора на сѐ да биде природен и без штетни состојки. Еве во продолжение споделувам еден рецепт за домашен путер со слики од употреба и ефект врз косата. Поздрав.

Направи сам: прекрасен домашен путер за коса и кожа

Здраво драги мои,

одамна сакав да објавам една ваква статија за домашен путер кој може да го користите за коса (како маска, но и како серум за оштетени врвови) и како хранлива крема за тело. Има огромна потхранувачка и хидратантна моќ, дава прекрасен сјај на косата, а кожата ја прави екстра мазна и мека. Потребни ви се само три состојки кои, доколку редовно правите производи сами, сигурно веќе ги имате во вашите домови. Ајде најнапред да разгледаме како се прави, а потоа ќе ви објаснам како најдобро да го користите.

За подготовката на овој домашен путер потребни ви се:

- 5 лажици какао путер (или шеа путер);
    - 5 лажици алое вера гел;
    - 5 лажици кокосово масло (или друго по ваш избор);
    - 20 капки етерично масло (јас користев комбинација од рузмарин и портокал)

Доколку користите шеа путер нема потреба да го загревате, меѓутоа за путерот од какао пожелно е малку да го омекнете за да биде полесен за работа. Во еден пластичен сад ставете ги путерот, алое вера гелот и маслото и со помош на рачен блендер почнете да ја матите смесата се додека не стане кремаста.

Откако ќе ја добиете посакуваната структура на овој путер додадете ги и етеричните масла и префрлете ја смесата во едно празно и стерилизирано кутивче за крема. Може да рециклирате и некое од веќе завршена крема, доколку убаво го измиете и стерилизирате.

Маслото може да го одберете сами според вашите потреби и според намената на путерот. Доколку сакате универзален путер кој ќе го користите и за тело и за коса ви советувам кокосово, бадемово, арганово или оризово масло. Ако вашата намера е производ кој исклучиво ќе го користите за коса во тој случај може да ставите масло од ленено семе, макадамија или пак мешавина од рицинус со бадемово масло. Исто така и изборот на етеричните масла зависи од намената. Јас сакам да го користам само за коса (за тело си направив друго и наскоро со вас ќе го споделам рецептот), затоа ставив рузмарин кој одлично влијае на циркулацијата на косата и секако на сјајот на самата коса, и портокал кој има за цел да го неутрализира силниот мирис на рузмаринот и секако придонесува за сјај на косата. Пропорцијата која јас ја употребив беше 8 капки етерично масло од рузмарин со 12 капки етерично масло од портокал.
    Резултатот беше овој

Структурата на овој путер е доста густа, меѓутоа се топи под дејство на нашата телесна топлина, така да е многу лесен за нанесување.

Како третман за коса може да го користите на два начини и тоа:

- како маска за коса пред шампонирање: нанесете го на благо навлажнета коса и оставете да делува најмалку саат време;
    - како серум за оштетени врвови: многу мала количина од производот нанесете го на влажна коса пред фенирање на врвовите, или на сува коса на врвовите за да ја измазните косата и да и дадете висок сјај, а воедно и заштита од надворешните услови.

Како крема за тело нанесете го после туширање со благи кружни движења и уживајте во прекрасно мазната и мека кожа.

Како што напоменав, јас го направив специјално за коса и веднаш го пробав за да ви го покажам резултатот. Го нанесов на благо навлажнета коса, го оставив да делува околу два ипол саати и потоа ја измив косата. Резултатот беше неверојатно мека и пред се сјајна коса. Еве, може да забележите и сами од сликите кои ги направив по сушењето на косата.

Еве како мојата коса изгледаше изутрината. Обично наутро косата ми е цела прекршена од спиењето, меѓутоа овојпат за среќа изгледа прекрасно како штотуку фенирана.

Се надевам дека ви се допадна овој навистина едноставен, а многу функционален, ефикасен и прекрасен домашен рецепт. Згора на сѐ е 100% природен без штетни состојки, така да сигурни сте дека вашата кожа и коса го добива само најдоброто.

Поздрав и до скоро читање.

Вики

ЕДИТ: Вака подготвениот путер трае месец дена и може да се чува на собна температура.

На eli25, Acka22, shining_star и 7 други им се допаѓа ова.
  18. NESKAFE25

NESKAFE25 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    mirandaa od kade ja zede maskata?

19. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.757
    Mislam deka pisav ponazad. :|
    Mojata e od aerodromot vo Zagreb, no istite maski, so ista cena, gi ima i vo Aleksandar Kozmetiks, kade ja ima i kozmetikata na NYX, kaj trgovskiot Zebra.

На NESKAFE25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    Dali nekoj ja ima koristeno ovaa maska za kosa? Mojata frizerka mi ja preporaca za suva i ostetena kosa, ja kupiv 600 den, sega ke pocnam da ja koristam ama sakam da prasam dali nekoj ima iskustvo i da pise komentar. pozz :emo::):!:

pol_pl_Lisap-Top-Care-Repair-Mask-T2-intensywna-maska-regenerujaca-250ml-394_1.jpg

На ivancekitty му/ѝ се допаѓа ова.