И јас тоа сакав да прашам некако мн е ефтина 170 ден за 1 000 мл (во петокот пред да ја видам во Веро мојата фризерка ми ја нудеше за 250 денари кај најде баш мене да ме лаже за цени на козметички производи)
ја направив маскава препорачана од @Biodevojka, моментално ја чувам на косата кај 13 саат треба да ја измијам, па ќе кажам резултати
Дали некоја од вас користела маска за фарбана/шатирана коса од Орзен ? Како е задоволна ? Да не ја сплескува косата или полошо, да ја прави мрсна ?
@maggy95 јас ја имам моментално, од дм ја купив одлична е јас сум многу задоволна, косата ми е мека ах како само мириса мислиш банана испасирана си ставила на коса
Препорачајте ми некоја маска или балзам за коса мрсна без волумен? Го користам шампонот на Афродита со коприва приметувам дека косата тешко се расчешлува. Не се важни парите само да не ми ја сплескува косата. Може да ми препорачате некоја на Балеа или Алверде @Biodevojka ?
Земи го путерот за коса на Алверде и нема да погрешиш, верувај. Ќе го нанесуваш само на врвовите или по должината на косата, од ушите надоле и нема да имаш проблем со мастењето на косата. Јас сум презадоволна од овој производ, а понекогаш за да ја одморам косата од него, си правам третман со кокосово масло. И двете опции се одлични.
@koritsaki Јас подолго време го користам шампонот од афродита и ја сплескува и суши и изгледа никако зошто нема силикони и парабени..тоа е идеално за коренот на косата но не и за врвовите,имам ретка,тенка коса што брзо се масти..можам само да го пофалам шампонот и на сите да им го препорачам бидејќи по миењето косата ја осеќам чиста,за тие пари е дефинитивно супер,мада мислам дека и побрзо ми расте,бидејќи содржи пантенол..пред тоа ги испробав сите шампони од коприва (илирија,алкалоид,хера) и овој е најдобар.За маска,ја користев зелената маска со хербални екстракти на генера и беше онака..океј Сега сосема случајно на подарок ја добив сината маска од Авон со арганово масло (демек) и ИМА ООООГРОМНА РАЗЛИКА..косата е преубава како никад до сега што не ми била и мирисот се задржува 3 дена.Генерата е 100 денари 500мл,а авон маската е 289 денари за 150мл.. Tуку,сакав да прашам дали некој ги има користено овие маски за коса? на попуст се во дм..за 1л 149 денари
Да, токму на ова мислев. Има повеќе намени од обичната маска за коса, а и верувам дека е далеку подобар избор од продуктите со попристапни цени, па и состав (за оние кои внимаваат на тоа). Јас го нанесувам на врвовите, ја собирам косата и оставам да стои неколку часа (во зависност од слободното време со кое располагам) и потоа мијам. Немаш поим како ја прави косата, мека како свила и лелеава. Еднаш во две недели го нанесувам на пола коса, а еднаш во месецот ставам кокосово масло на целата коса вклучувајќи го и темето, за да го потхранам малку и скалпот. Косата засега ми е во одлична состојба, па продолжувам понатаму со вакво темпо. Верувам дека кај тебе ќе има и подобар ефект, ама ако ти се мрси скалпот, слободно избегнувај третмани на косата целосно, за тоа ќе најдеш друга алтернатива. Мислам дека маска со зелена глина би била добра против зачестеното мрсење.
Како што ти пиша @Mishela путерот на алверде е фантастичен. И јас би ти го препорачала истиот. Поздрав.
Имам сува коса со расцветани врвови и сега сакам да ја скратам малку и да почнам да ставам некоја маска,не знам каква да купам се мислам една од овие две, која е подобра,што би ми предложиле вие?
Не знам дали си ја пробалајас ја купив Мултивитаминската од Дм на попуст 150 денари,засега сум задоволна ја омекнува косата,лесно се расчелува,не ја мрси дополнително и пишува дека е и за растење