1000мл за цена околу 170-180 денари. Ја користев и плавo-виолетовата за сува коса,но црната со кавијар ми беше поубава за 2 минути го омекнува влакното и не се кине
Здраво девојки, Ќе може ли да предложите некоја маска за коса(плава) ? Или некој домашен рецепт, но да напоменам дека имам мрсна коса
Првата ја имам пробано , и добра беше , косата ја омекнува и не ја сплескува. Ја има во Александар козметикс во Капиштец
јас исто имам таков проблем тукти ми се прави после секое миење,чешлање - скраја да е ја искинав косата. Единствено решение мене ми е серумот за коса со арганово од авон. На водена коса нанесувам ја втривам и после некое време можам и водена да ја исчешлам. Кога ќе ја исушам ми е мека и изгледа исто како да сум ја пеглала. Исправена измазнета... Друго ништо не ми помага.
За цената не сум сигурна (општо цената на Кене производиве се околу 300-400 денари) , а ги има во Космо тинекс , ДМ
Имам густа коса. Многу убаво ми ја скротува, како пеглана изгледа косата. Но, косата губеше волумен, најверојатно ми ја спласнуваше бидејќи нанесував после туширање на водена коса, од пола надолу. Сега сменав рутина, ја ставам пред туширање и го немам тој проблем. Исто на сува коса после сушење знам да нанесам на краевите, убаво ја измазнува баш погодно за некој како мене кој одбегнувам да ја пегла косата. Инаку, добро си ја врши работата а и убаво мириса. Цена 200 и нешто ако не се лажам.
Одамна ја зедов од ДМ, беше на акција 2+1 за 200 и нешто. Со арганово масло и кератин. Задоволна сум, ја прави косата мазна како свила.
На лореал маските се добри имам бланширана коса изгорена од пеглање,фенирање ја користам маската total repair5 и спрејот,косата ја прават мека и лесна за чешлање
Ај и јас да ви пишам за моето последно откритие од маска за коса.Јас ккристам само големи паковања зашто се шлапам од корен до врв значи.Плава коса си сака маска Со години купував Керастасе ама скапи се многу а се трошат одма ,после идеа добро познати на Seri мед и млеко,арган неколку паковања и последно на препорака од фризерка која и сама ја користи истава маска ја земав Kallos од ДМ.Од чоколадо. Маскава е совршена,не ја лепи косата,ја прави мека и супер лесна за фенирање и кошта само 250 денари за 1кг.Јас ја користам во комбинација со кератинскиот шампон и спреј на Byphasse и ми е добитна комбинација.
Има ли некој правено маска за коса од ленено семе, се остава да врие 5 мин и потоа се цеди и се нанесува на мокра коса па се суши со фен..?
Моментално на попуст е оваа маска во dm, 180 денари е до 10 март. Јас ја купив милтивитаминската, се надевам дека ке ми се допадне. Не сум ја пробала но мирисот и е прекрасен.