Не ставам масκа за κоса многу често, најчесто зима и на пролет. Најчесто јајца ставам на κосата. И масло од рузмарин..
Би ти ја препорачала на Garnier од банана, за сува и дехидрирана коса е. Ја користев пред извесно време, и ок беше.
Ама мене косава мрсна ми е ,незз како виде фризеркава дека ми е дехидрирана. Јас ја имам таа од алое ама не ја користев како маска туку отпосле ставав,може поубав ефект има како маска да постои 10 мин.
Зависи и до влакното на косата мислам.. Јас имам сува, оштетена и кршлива коса, и ок ми беше, ја сменив бидејќи ми требаше појак хемиски "третман" за косава. Е за мрсна коса незнам која маска би ти одговарала, сум немала искуство, па да не нагаѓам напамет.
Ретко користам маска за коса. Единствено кога се фарбам, па ги користам оние што доаѓаат во ќесичка заедно со фарбата, Инаку, регенераторот на врвовите ми е сосема доволен.
Се расчитав од пред некој ден оти баш ми требаше маска, а сакав да пробам нешто поразлично од маската на Dove (читав за овошните маски на Гарниер, но не сакав нешто такво). Од постарите мислења ми фати око оваа: Ја купив и пробав денес, а како за прво ставање сум многу задоволна. Солидна цена (125 ден., 500 ml), многу нежен мирис и не ми беше заплеткана косата во одредени делови што ми се случуваше претходно. Единствен минус е што се измива косата подолго дури се извади (вака делува ко нормален состав што го има секоја маска при ставање, но некако доаѓа помрсна при измивање).
На мојата многу сува коса не делуваше речиси никако т. е. се' уште тешко ја расчешлував. Веројатно зависи од косата. Инаку не е лоша, мислам дека е таман за малку помрсна коса, имам познанички што се задоволни.
Околу 350 ден мислам дека беше, не верувам дека ја има во Зегин,ама провери за секој случај. Јас ја зедов во ДМ