1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Масла за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 4 јули 2012.

1. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    2.137
    Ја сси купив бадемово масло и го нанесувам на целата коса о коренот и понинувам низ целата коса, го осатавам 1 саат пред миење а си купив и ампули после миење што не се одмиваат, одма ккосата мие помека и посјајна.

2. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    а што ќе биде ако ставам сега чичково масло, и го оставам цела ноќ да стои? :D

3. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    72
    јас имам така направено,ма да не сум осетила некоја разлика од маслата било да ги оставам саат или 12 саати. Инаку, имам читано дека не било убаво маслата да се оставаат преку ноќ, зошто не и дозволувале на косата да диши и немало никаков доток на кислород :)

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    вакво нешто сакав да слушнам.. фала ти, сепак ќе си ставам утре на саат време :)

На Tearful му/ѝ се допаѓа ова.
  5. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Што помагаат маслата,против опаѓање се или?

6. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    ‘ Витомир има многу масла за поттикнување на растењето на косата и нејзино одржување во здрава состојба. Ако ти треба масло против опаѓање имам прочитано дека маслото од лаванда важи за најдобро природно средство за спречување на опаѓање на косата. Редовно треба да се користи за да покаже позитивни резултати.
    Исто така, и кокосовото масло го стимулира растот на нова коса.

На vitomir му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Kако се користи?

8. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    aj nekoja da mi odgovori?

9. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.128
    Маслото од лаванда не би го прапорачала на машко... ти одлучи си.. Кокосово масло, да, но според искуство најдобри резултати се постигнуваат со употреба на рицинусово масло- го има во маркети и во аптеки - 90-100 денари е. Се нанесува на коренот пола час пред капење, ако стои и повеќе уште подобро, потоа нормално се мие косата. Треба да се користи најмалку 1 месец за добри резултати. Има и други „лекови“ против паѓање коса, ама се посмрдливи :)

10. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Значи рицинисово масло да ставам,ок фала ти многу. ;)

11. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Рицинусово дефинитвно, мене ми помогна ептен. Го оставав еден час (во втривав убаво на скалпот со масажа) пред миење и престана да ми паѓа косата, си го користам редовно и сега ептен ретко ќе видам некое влакно ми избегало :) Плус имам и нова коса...

12. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Фала,само кажи ми колку време да го користам?

13. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Па од едно-две ставања тешко резултати, знаеш со вакви природни работи треба време :) само хемија може се набрзина да реши. А во неа не верувам многу :)
    Мене после месец/два користење ми се среди косата, двапати неделно ставав. А дури после 5-6 месеци забележав нови влакна. Па ако си стрплив...

На Markusa2 и vitomir им се допаѓа ова.
  14. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.128
    Најдобар ефект кај мене имаше кога го користев лани летото на плажа. Секој ден се мачкав пред да одам на плажа ем не ми се сушеше косатаод водата, ми осветли за 2 нијанси и за 20 дена имаше баш нови бебешки влакна. Не верувам дека ова во зима би било во ред, оти многу ќе е мрсна косата, ама 1 неделно е ок. Само да, бара долг третман

15. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Ти благодарам и на тебе девојко,што беше љубезна и ми објасни убаво.поздрав ;)

16. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Мене една работа не ми е јасна во врската со маслата. Порано јас користев и како вие што кажавте нели намачкаш на скалп и на коса на пример бадемово масло и чекаш да отстои 1 час или повеќе и го миеш. Ама прочитав во една новина на друг начин како се користат маслата. Сипеш пола филџан масло и пола филџан врела вода и ги мешаш, чекаш да се олади и ставаш на коса. Пробал некој така? Јас веќе не користам многу порано користев да ама не на таков начин.

17. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.128
    Има масла кои се користат на тој начин, но тие се природни и концентирани, затоа се многу јаки па мора да се разредат. Исто така има и „пакувања“ на база на масло кои се ставаат во врела вода за да се активира одредена компонента и се нанесуваат, но овие во комерцијална продажба не сум ги разредувала никако. Единствено, за да се забрза дејството, ако стои маслото на глава помалку од 30 мин, ја виткам главата со кеса или дувам со фен преку прешкир.

18. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Си купив чичково масло, ама скоро и да не го користам, еднаш во два месеца. Мајка ми прави дома кантарионово и му додава уште и камилици и други тракатанци, па си викам да направам мешавина со чичковото, па и да му додадам ампули б-комплекс. Ќе ми помогне ова за првут, имате вие некое такво искуство?

19. vilma

vilma Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    134
    Јас никаде не можев да најдам кокосово масло...Ги пребарав сите аптеки..Тинекс... :/

20. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957
    ^
    Vcera bev vo Zegin-zeleznicka i imaa kokosovo maslo vo teglicka okolu 350 den.Imas i vo ramstor kaj zdrava hrana.

На AngieVi му/ѝ се допаѓа ова.