Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Масла за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 4 јули 2012.

1. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Видов дека во Зегин има 200ml - 300ден. Го имаше во нивното списание како промоција (или како и да е). :)

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Јас во Скопје како да видов кокосово масло во Тинекс, ама не загледав баш убаво. Провери таму за секој случај. Инаку ова во тегличка што јас го имам дома е од Биокулт, продавница за здрава и органска храна, па ако има таква продавница во Охрид, таму сигурно ќе го најдеш :)

Едит: Кокосовото масло било многу убаво и за кожата, делувало антибактериски, антивоспалително и навлажнувачки, па ќе го шлакнам јас и на лицево, да видам што ќе се случи :rofl:

3. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Јас на си ставам на лице бадемово масло, ама имам сува кожа и многу ми ја омекнува

4. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    И јас ставам на лице,ама маслиново.Скоро прочитав на нот фор мен дека добро е за кожата,па вчера пробав и одлично е.Исто употребувам и за коса,и некако чуствувам поздрава ми е и посјајна,а освен тоа и помека.

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Кокосово масло рулс! :rock:
    Косата ја прави преубава и совршено мирис. Кокос де кокос. Најсериозно немам зборови за маслово, по дома за се го користиме и вреди за секој денар.

Само да ве предупредам, ако имате сува кожа никако косово да не ставата на кожа, дополнително ја суши. Супер е за лечење и нега на мрсна кожа ама не и сува. :!:

На Hipster, l-a-d-y-di, She и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. CobiLobi

CobiLobi Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Ги прочитав сите страни од темава, ама никој нема ништо пишано за масло од рузмарин. Читав статии дека го поттикнува растот на косата и го спречува опаѓањето. Има некој искуство со ова масло и каде можам да го најдам, по која цена?

Инаку јас користам чичково масло од фитофарм веќе месец дена и првутот полека почна да се повлекува.

7. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    904
    Јас понекогаш во кната ставам масло од рузмарин. А го купувам од La soy.

8. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Да, го видов во Ла Сој, ако не се лажам околу 220 ден. беше.

Кажи ми задоволна си, има ефект?

9. s.frosina

s.frosina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    40
    здраво :) сакам да ве прашам нешто, денес си купив рицинусово масло и чичково масло од фитофарм дали да ги мешам заедно и да ставам од двете одеднаш или не треба така. не сум користела од нив до сеа и незнам :?: , видов дека и двете се за раст на коса и против опаѓање на коса , ве молам за совет. а сакав уште нешто да ве прашам читав кека домашно масло од рицинус можело да се напраи ако во маслиново масло се стави сув рузмарин и смесата да се загрее на оган и потоа да се истолчи и да се користи за масирање на скалпот , ова го забрзувало растот и го намалувало опаѓањето на косата незнам ај кажете ваше мислење.поз и фала мн феминки :hai: :*

10. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Јас еднаш измешав кокосово и маслиново (мислам дека може и твоиве да се мешаат) и ги загреав ама ептен малку околу 2 часа ми беа на косата после ја измив и прекраснотија ми беше.Инаку да се пофалам купив од Зегин кокосово од Bio life 200 ml 300 денари и не ми се допаѓа баш многу подобри ми беа од Гала фарм .позззз

11. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Од каде е тоа и цена те молам :*

12. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    904
    Ми одговара. А понекогаш ставам и од чаевац и од него сум многу задоволна. Бидејќи се ставаат по 2-3 капки, доста долго трае.

13. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Дали маслиновото масло (тие големите од 1 литар) за готвење може да се употребува за коса ?

14. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Со оглед на тоа што и оние во мали пакувања можат да се користат за орална употреба (барем така пишува во описот, ако ништо друго), не гледам зошто не би можело да се користи.

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Пред некој ден видов во едно списание, Здравје мислам дека беше, како реклама за кокосово масло во тегличка, пишуваше дека го има во сите аптеки, и дека може да се користи за се, и за лице и за коса и за јадење дури па сакам да го купам, само може ли некој ако знае да ми каже од прилика колку чини? :)

16. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ За кокосовото се работи во одговоров ;)

17. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Купив завчера 200 ml - 300 ден. на него пишува дека е турско (ако зборуваме за истото во тегличка е ) ,чисто,природно без додатоци бла,бла,бла,јас ставив еднаш на коса пишав и во др. тема ама не е ништо посебно,поубаво за коса ми беше кокосовото од Хемигал мислам дека се викаше фирмата . позз :D
    ќе заборавев многуууу тежок мирис има незз дали затоа што е "чисто природно" или нешто друго.
    и јас мислам така а и повеќе се исплати тоа не малите . Благодарам :*

18. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Нема да е ништо посебно од едно ставање. Ни антибиотикот не лекува од една капсула. Почекај одредено време и ќе видиш какви резултати ќе има. Се' што е природно има поголеми шанси да помогне отколку она вештачкото. Можеби мислиш дека е подобро оној со хемикалии бидејќи во него се додаваат состојки за да изгледа добро косата, а всушност не ја потхранува. Излегува како фотошоп :D

Кокосовото природно има тежок мирис. Оние што се во шишенца всушност се парфимирани води за коса, а не природни масла. Затоа и ти се чини дека тешко мириса. Но и за тоа има решение - разредување или нанесување во помали количини ;)

19. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Е да си ми жива :) јас и незз како мириса природниот кокос можеби затоа чудно ми беше

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  20. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Да дополнам дека има јак мирис имногу луѓе не го поднесуваат (нешто како мирис на ванила или чоколадо кој секој не го сака на тело), па секој не може да го поднесува до тој степен како што навистина мириса, а е полезен и сакаат да го користат. Затоа секаде за во било што, се користи во многу мали количини, го неутрализираат или прават концентрат кој подоцна може самиот корисник да го разредува.

А во Македонија најмногу се користи во торти и колачи и не сме навикнати. Или пречи тоа што сме навикнати нешто да го јадеме, притоа да го нанесуваме и на тело. :D

Инаку, прогуглав за да најдам пример и налетав на многу и не си единствената со такво искуство. Еден од нив:
    What should pure Coconut Oil Smell like?
    I've heard pure organic unrefined coconut oil is good for your skin and hair. Well I bought a jar and can't stand the smell! I usually love coconut products. Has anyone had this experience? Or, if you have coconut oil what does it smell like?

Еден од одговорите:
    Pure ones smell like coconuts, but there are some with added aroma, they smell better.

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.