И сега навистина ореовото масло помага за побрз раст на косата? Очајна сум по долга коса, отсекогаш сум сакала.
дали потемнува косата од ореовото масло??? сакам да пробам ама ми е страв да не има некоја драстична промена па да излезам шарена
Најубаво масло е 100% природно кокосово масло од Bio Life, во стаклена тегличка е, 200 мл, го има во Космо а може да се сретне и во некои аптеки. Многу ја лечи косата, значи секакви масла користев, ама ова е чудо, ууф. Сепак се знае, природно си е природно. Ставам еднаш или два пати неделно. За оние што имаат многу сува и оштетена коса е лек! Околу 300 денари е. Навистина е 100% природно затоа што може да се користи и како засладувач, а и за готвење. Ви го препорачувам, поздрав.
денес ги купив и чичковото и ореовото масло на DANAI .. ќе ги пробам и ќе ви кажам какви се резултатите Едит: Да не знае некој дали оваа фирма има и некои други масла освен кокосово,ореово,чичково ?
Па ако имаш масен скалп,не ставај на коренот,зошто уште толку ќе ти се масти. А,ако немаш масен скалп,можеш преку цела коса.
Не мора да значи дека ако е масен скалпот не треба да се нанесува од маслата на коренот. Нанеси си каде сакаш, остави го некој саат да се впие убаво и да делува и после убаво измиј ја косата и шампонирај повеќе пати за темелно да го отстраниш маслото. Јас имам мрсна коса, аналогно на тоа и масен скалп, па редовно си правам третмани со маслава и немам забележано никакви нус-појави од типот почесто мрсење на скалпот, па и косата општо. Влакното си е поквалитетно, поцврсто, добива свежина и ред други благодети кои ниту еден шампон, маска, регенератор или било кој продукт за коса не може да ги постигне. Мајка ми си купила ореово масло од Бонес (ова кое го поставила smurffi) за да си го меша во фарбата за коса. Не е лошо, онака за залажување дека правиш нешто добро за косата, ама ни се чини дека е премногу парфемирано и дефинитивно не може да се мери со маслата на Галафарм. Мене ми се убедливо најдобри, секако, додека не пробам нешто подобро од нив, зашто верувам дека има.
со кое масло највеке се забрзува растот на косата според вас?? дали маслото и маската за коса се нанесуваат оддеднаш??
може ли некој да ми одговори на прашањата ако знае и сака? D -Дали би било штетно да се користи ореово масло на 15 години? -дали од ореово масло косата потемнува, зашто сакам да ми потемни, бидејќи од сонцето премногу ми се осветли -дали ова масло го потикнува растот и колку пари чини? -како се нанесува маслото на косата и кај може да се најде? фала ви, однапред )
Не е штетно ниедно од маслата(ореово,чичково и сл).малку потемнува косата,колку поттикнува раст не знам,сепак се нанесува надворешно,нема посебна техника на нанесување,ја ставаш на дланки поминуваш низ коса ја оставаш извесно време и ја измиваш.Зависно од типот на коса сама ќе увидиш колку ти треба и колку време ќе ја оставиш да отстои.Го има скоро во сите поголеми маркети или во апотеки.Поз
малку сум досадна ама ако ќе си прашам пак, дали маслото се нанесува на косата само на врвовите или на коренот или на целата коса? D фала ти за одговорот DarkTulip )
И за мене , пред тоа користев маслиново и бадемово немаше некој посебен резултат ама чичковово ми ја прави косава како пеглана
Моментално го користам ореовото масло..задовлна сум ми ја омекнува косата и и дава сјај, ја нанесувам на цела коса, бидејќи мојата коса е многу сува. Понекогаш го оставам маслото да делува повеќе од еден час. Погоре некој прашуваше дали потемнува косата многу- јас имам светло кафеава коса и малку ми потемне ама малку не е којзнае колку, значи промената не е драстична и не ја прави шарена . Инаку шишенцето ми е при крај па сакам да сменам малку, да пробам и со друго масло (убаво било маслата за коса да се менуваат).. би сакала да ми препорачат некое масло за сува коса, и против расцветување на врвовите, дколку има такво, или пак да не го менувам,ова да продолжам да го користам? Совет?