Масла за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 4 јули 2012.

1. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    10.895
    А ова го ставаш како обичните масла што се ставаат да постои малце или ја капеш косата со него?

2. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    908
    Види во био култ. Се наога на втори спрат во ГТЦ.

На renata77 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Како обичните масла го ставам од коренот до врвовите на сува коса, после ставам кеса и мотам пешкир. Го држам така маслото на глава неколку часа (колку можеш). За измивање нема никаков проблем зошто маслото е веќе упиено од топлината што ја создава пешкирот. Истава постапка ја правам и со другите масла и секогаш ми било доволно две шампонирања исто како и кога немам ставено масло мене дури ова од прво шампонирање ми се изми скроз. Anna-Banana најобично бебешко масло досега немам користено ова го купив зошто ми се виде интересно со сите масла и витамини што ги има па си викам да пробам. Ако ти е од помош еднаш другарка ми одамна ми имаше кажувано дека го ставала на Џонсон маслото и се фалеше дека и била многу убава косата.

На Anna-Banana и cooll им се допаѓа ова.
  4. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.757
    Чичково масло дефинитивно! Го нанесувам после миење на полусува коса,само на врвовите помалце и супер ми ја прави косата,мека,свиленкаста и не ми е разлетана ...а Маслиновото масло исто морам да го пофалам,често и него го нанесувам но 2-3 часа пред миење на косата(него не само на врвовите туку скоро на цела коса)... :) :*

На jelly888 и sinorinJa им се допаѓа ова.
  5. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    10.925
    Повремено користам чичково масло,но забележав дека со употреба на маслиново масло,косата ми е поубава,регенерирана.

6. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Една beauty guru на youtube кажуваше дека всушност косата не е способна да ги апсорбира маслата поради тоа што нивните молекули се преголеми за косата. Единственото масло кое може да биде апсорбирано од косата и ја прави здрава одвнатре е кокосовото.
    Тоа ми е следно на листа :)

7. Dolce.Vita

Dolce.Vita Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    15
    Порано користев и чичково масло, ореово, бадемово, а сега исклучиво маслиново масло пред секое миење на коса. Понекогаш ставам и жолчка од јајце и ја мачкам косата. Скоро 7 месеци пред секое миење на косата ставав маслиново масло и чекав некаде 30 до 45 минути, косата ја фенирав, ја пеглав цело време, ниту ми расцвета ниту ми беше изгорена, презадоволна сум. :)

8. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.210
    Користев чичково и ореово масло и добри беа и двете

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    11.878
    Од сите испробани масла бадемово, ореово, маслиново и рицинусово од кои и не бев кој знае колку задоволна пак бев со расцветани врвови, денес купив и кокосово масло во тегличка што е, ако и ова не помогне епа незнам што повеќе со мојата коса да направам . И покрај сите третмани со кои ја тинтрам ми прекипе веќе :envy:

10. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.210
    Само редовно потскратување на врвовите му е мајката,инаку се друго е џабе и масло и разни третмани други

11. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Луге почна многу да ми опага косата :(
    Што мислите дали е од рицинусовото масло бидејки само што почнав да го користам?

12. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Јас користам само арганово масло после миење на косата, за да можам полесно да ја расчешлам и сум многу задоволна.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Ви ги читам мислењата, мојата коса е сува и јас само шампон користам но немам сјај. Дали чичковото масло ќе помогне за сува коса или? Дали ќе ми е мазна да знам дали да го купам, гледам го фалите па сакам да пробам и јас, и каде можам да го набавам?

14. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    10.895
    Купи го јас го користам и е преубаво , мене до сега чичковово ми е најубаво од сите масла :D

15. Winterborn77

Winterborn77 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    195
    Јас користам маслиново масло ама од она за готвење ладно цедено :D најдобро е од сите досега што ги имам користено

На didicool му/ѝ се допаѓа ова.
  16. didicool

didicool Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    85
    може и мед да ставиш со лимон исто добро е за сува коса, и јас имам сува коса и виткана имам пробано и со маслиново и со медот и супер ми е после тоа :D

17. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    8.866
    Исто и јас :) Некогаш само него го нанесувам на косата, посебно врвовите оти ми се ептен суви, а некогаш си правам домашни маски- го мешам со мед или жолчка. Сега земав рицинусово оти сакам да ми порасне косата и чичково за првпат. Ќе видеме како ќе се покаже ова, бидејќи било добро против опаѓање.

18. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Купив бадемово, аптекарката ми го препорача се е добро ама ужасно ми мириса :tmi:

19. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.572
    Допаѓања:
    5.908
    за каква коса е(сува,фарбана,испукани врвови,маса .. )..каква функција иима?

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.116
    Допаѓања:
    81.618
    Чичковото масло ќе ѝ даде сјај на косата и ќе ти биде лелеава и нежна и полесно ќе можеш да ја обликуваш. Јас сум многу задоволна, сигурна сум дека ќе ти се допадне и тебе.

Го храни и негува влакното кај сувата и оштетена коса, дава мекост и сјај, а имам читано и дека ја спречува појавата на испукани врвови.
    Во секој случај не е штетно, практикувај го кога ти одговара.
    И да, одговара и за фарбана коса - секако. Може да се додава и во фарбата, наводно ја штити косата од штетните влијанија на хемикалиите во фарбата.