Спојлер Како обичните масла го ставам од коренот до врвовите на сува коса, после ставам кеса и мотам пешкир. Го држам така маслото на глава неколку часа (колку можеш). За измивање нема никаков проблем зошто маслото е веќе упиено од топлината што ја создава пешкирот. Истава постапка ја правам и со другите масла и секогаш ми било доволно две шампонирања исто како и кога немам ставено масло мене дури ова од прво шампонирање ми се изми скроз. Anna-Banana најобично бебешко масло досега немам користено ова го купив зошто ми се виде интересно со сите масла и витамини што ги има па си викам да пробам. Ако ти е од помош еднаш другарка ми одамна ми имаше кажувано дека го ставала на Џонсон маслото и се фалеше дека и била многу убава косата.
Чичково масло дефинитивно! Го нанесувам после миење на полусува коса,само на врвовите помалце и супер ми ја прави косата,мека,свиленкаста и не ми е разлетана ...а Маслиновото масло исто морам да го пофалам,често и него го нанесувам но 2-3 часа пред миење на косата(него не само на врвовите туку скоро на цела коса)...
Повремено користам чичково масло,но забележав дека со употреба на маслиново масло,косата ми е поубава,регенерирана.
Една beauty guru на youtube кажуваше дека всушност косата не е способна да ги апсорбира маслата поради тоа што нивните молекули се преголеми за косата. Единственото масло кое може да биде апсорбирано од косата и ја прави здрава одвнатре е кокосовото. Тоа ми е следно на листа
Порано користев и чичково масло, ореово, бадемово, а сега исклучиво маслиново масло пред секое миење на коса. Понекогаш ставам и жолчка од јајце и ја мачкам косата. Скоро 7 месеци пред секое миење на косата ставав маслиново масло и чекав некаде 30 до 45 минути, косата ја фенирав, ја пеглав цело време, ниту ми расцвета ниту ми беше изгорена, презадоволна сум.
Од сите испробани масла бадемово, ореово, маслиново и рицинусово од кои и не бев кој знае колку задоволна пак бев со расцветани врвови, денес купив и кокосово масло во тегличка што е, ако и ова не помогне епа незнам што повеќе со мојата коса да направам . И покрај сите третмани со кои ја тинтрам ми прекипе веќе
Само редовно потскратување на врвовите му е мајката,инаку се друго е џабе и масло и разни третмани други
Луге почна многу да ми опага косата Што мислите дали е од рицинусовото масло бидејки само што почнав да го користам?
Јас користам само арганово масло после миење на косата, за да можам полесно да ја расчешлам и сум многу задоволна.
Ви ги читам мислењата, мојата коса е сува и јас само шампон користам но немам сјај. Дали чичковото масло ќе помогне за сува коса или? Дали ќе ми е мазна да знам дали да го купам, гледам го фалите па сакам да пробам и јас, и каде можам да го набавам?
Јас користам маслиново масло ама од она за готвење ладно цедено најдобро е од сите досега што ги имам користено
може и мед да ставиш со лимон исто добро е за сува коса, и јас имам сува коса и виткана имам пробано и со маслиново и со медот и супер ми е после тоа
Исто и јас Некогаш само него го нанесувам на косата, посебно врвовите оти ми се ептен суви, а некогаш си правам домашни маски- го мешам со мед или жолчка. Сега земав рицинусово оти сакам да ми порасне косата и чичково за првпат. Ќе видеме како ќе се покаже ова, бидејќи било добро против опаѓање.
Чичковото масло ќе ѝ даде сјај на косата и ќе ти биде лелеава и нежна и полесно ќе можеш да ја обликуваш. Јас сум многу задоволна, сигурна сум дека ќе ти се допадне и тебе. Го храни и негува влакното кај сувата и оштетена коса, дава мекост и сјај, а имам читано и дека ја спречува појавата на испукани врвови. Во секој случај не е штетно, практикувај го кога ти одговара. И да, одговара и за фарбана коса - секако. Може да се додава и во фарбата, наводно ја штити косата од штетните влијанија на хемикалиите во фарбата.