Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Масла за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 4 јули 2012.

1. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.035
    Допаѓања:
    10.585
    А ова го ставаш како обичните масла што се ставаат да постои малце или ја капеш косата со него?

2. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    904
    Види во био култ. Се наога на втори спрат во ГТЦ.

На renata77 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Како обичните масла го ставам од коренот до врвовите на сува коса, после ставам кеса и мотам пешкир. Го држам така маслото на глава неколку часа (колку можеш). За измивање нема никаков проблем зошто маслото е веќе упиено од топлината што ја создава пешкирот. Истава постапка ја правам и со другите масла и секогаш ми било доволно две шампонирања исто како и кога немам ставено масло мене дури ова од прво шампонирање ми се изми скроз. Anna-Banana најобично бебешко масло досега немам користено ова го купив зошто ми се виде интересно со сите масла и витамини што ги има па си викам да пробам. Ако ти е од помош еднаш другарка ми одамна ми имаше кажувано дека го ставала на Џонсон маслото и се фалеше дека и била многу убава косата.

На Anna-Banana и cooll им се допаѓа ова.
  4. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Чичково масло дефинитивно! Го нанесувам после миење на полусува коса,само на врвовите помалце и супер ми ја прави косата,мека,свиленкаста и не ми е разлетана ...а Маслиновото масло исто морам да го пофалам,често и него го нанесувам но 2-3 часа пред миење на косата(него не само на врвовите туку скоро на цела коса)... :) :*

На jelly888 и sinorinJa им се допаѓа ова.
  5. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    Повремено користам чичково масло,но забележав дека со употреба на маслиново масло,косата ми е поубава,регенерирана.

6. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Една beauty guru на youtube кажуваше дека всушност косата не е способна да ги апсорбира маслата поради тоа што нивните молекули се преголеми за косата. Единственото масло кое може да биде апсорбирано од косата и ја прави здрава одвнатре е кокосовото.
    Тоа ми е следно на листа :)

7. Dolce.Vita

Dolce.Vita Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    15
    Порано користев и чичково масло, ореово, бадемово, а сега исклучиво маслиново масло пред секое миење на коса. Понекогаш ставам и жолчка од јајце и ја мачкам косата. Скоро 7 месеци пред секое миење на косата ставав маслиново масло и чекав некаде 30 до 45 минути, косата ја фенирав, ја пеглав цело време, ниту ми расцвета ниту ми беше изгорена, презадоволна сум. :)

8. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.486
    Допаѓања:
    55.046
    Користев чичково и ореово масло и добри беа и двете

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.560
    Допаѓања:
    10.747
    Од сите испробани масла бадемово, ореово, маслиново и рицинусово од кои и не бев кој знае колку задоволна пак бев со расцветани врвови, денес купив и кокосово масло во тегличка што е, ако и ова не помогне епа незнам што повеќе со мојата коса да направам . И покрај сите третмани со кои ја тинтрам ми прекипе веќе :envy:

10. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.486
    Допаѓања:
    55.046
    Само редовно потскратување на врвовите му е мајката,инаку се друго е џабе и масло и разни третмани други

11. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Луге почна многу да ми опага косата :(
    Што мислите дали е од рицинусовото масло бидејки само што почнав да го користам?

12. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Јас користам само арганово масло после миење на косата, за да можам полесно да ја расчешлам и сум многу задоволна.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Ви ги читам мислењата, мојата коса е сува и јас само шампон користам но немам сјај. Дали чичковото масло ќе помогне за сува коса или? Дали ќе ми е мазна да знам дали да го купам, гледам го фалите па сакам да пробам и јас, и каде можам да го набавам?

14. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.035
    Допаѓања:
    10.585
    Купи го јас го користам и е преубаво , мене до сега чичковово ми е најубаво од сите масла :D

15. Winterborn77

Winterborn77 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    195
    Јас користам маслиново масло ама од она за готвење ладно цедено :D најдобро е од сите досега што ги имам користено

На didicool му/ѝ се допаѓа ова.
  16. didicool

didicool Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    85
    може и мед да ставиш со лимон исто добро е за сува коса, и јас имам сува коса и виткана имам пробано и со маслиново и со медот и супер ми е после тоа :D

17. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    8.004
    Исто и јас :) Некогаш само него го нанесувам на косата, посебно врвовите оти ми се ептен суви, а некогаш си правам домашни маски- го мешам со мед или жолчка. Сега земав рицинусово оти сакам да ми порасне косата и чичково за првпат. Ќе видеме како ќе се покаже ова, бидејќи било добро против опаѓање.

18. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Купив бадемово, аптекарката ми го препорача се е добро ама ужасно ми мириса :tmi:

19. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.528
    Допаѓања:
    5.887
    за каква коса е(сува,фарбана,испукани врвови,маса .. )..каква функција иима?

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.936
    Допаѓања:
    81.244
    Чичковото масло ќе ѝ даде сјај на косата и ќе ти биде лелеава и нежна и полесно ќе можеш да ја обликуваш. Јас сум многу задоволна, сигурна сум дека ќе ти се допадне и тебе.

Го храни и негува влакното кај сувата и оштетена коса, дава мекост и сјај, а имам читано и дека ја спречува појавата на испукани врвови.
    Во секој случај не е штетно, практикувај го кога ти одговара.
    И да, одговара и за фарбана коса - секако. Може да се додава и во фарбата, наводно ја штити косата од штетните влијанија на хемикалиите во фарбата.