Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Масла за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 4 јули 2012.

1. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    76
    И ова го има некој користено добро е ?? :?:

2. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    23
    Kade mozat da se kupat etericnite masla i kolku im e cenata?

3. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    904
    Ако си во Ск ги има во Ла сои. Тоа е во близина на Соборна. Цената им е од 200 -500 ден. Во Зегин има од чајно дрво, околу 200 ден.

4. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Јас го имам користено т.е уште го користам и ви препорачувам да го купите :)
    Инаку го има во Carrefour :)

На Ivy18 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Баш и јас се интересирав за маслата и најдов едно видео и девојката измеша кокосово,рицинусово,маслиново и некои други масла и сите ги стави,ама сега не можам да го најдам видеото ;)

6. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Jas sega izmesav kokosovo i maslinovo maslo, ke prespijam so niv na kosata pa utre ke se mijam :D izvinete za latinica od mob sum :)

7. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Prezadovolna sum od toa kakov efekt dava bademovoto maslo na mojata kosa,so ogled deka mi e mnogu suva i ostetena.

8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    67.537
    Знаете ли зошто кокосовото масло за коса се претвори во тврда маса? Успеав еднаш да ја намачкам косата, па после неколку недели кога решив повторно да го искористам, гледам дека станало бела (не сосема) маса. Го чувам на собна температура..
    Пробав го размешав малце (со долга игла) ама пак ништо, густа бела смеса.

9. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    Kupiv ricinusovo maslo ama mnogu e gusto, koga kje stavam na raka si stoi ne se mrda.So shto da go rastvoram ili da napraam neshto da ne bide tolku gusto?

10. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    76
    Измешај го со чичково масло , или подзагреј го малку

11. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Тоа значи дека е природно и претпоставувам дека се работи за масло кое може да се користи и во исхраната. :)
    Загреј вода во сад. Водата нека не биде многу топла туку да можеш да ја држиш раката во неа. Тргни го садот од оган и стави ја (добро затворената) тегличката со кокосово масло во водата и остави да отстои и да се излади (околу еден час би требало да биде доволно). Потоа треба да имаш масло кое ќе биде лесно за нанесување ;)

12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    67.537
    На кутијата пишуваше coconut hair oil, а пакувањето е во шишенце за сируп.. како и да е, ти благодарам на одговорот OmniaVanitas, баш сега ќе пробам да го вратам маслово во течна состојба. :D

13. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Убаво ти напишала погоре девојката, зошто е вистинското масло, затоа е такво, да не те плаши тоа. ;)

Јас со лажичка си земам од теглата и низ раце го месам, па самото се топи и така си го става на коса, не го загревам. :)

14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Јас последниве месец два си правам третман така што на косата нанесувам повеќе видови масла, рицинусово, чичково, бадемово, маслиново и кокосово моментално, зашто тие ги имам дома. Нанесувам од сите масла по малку низ целата коса и на коренот и низ должината.
    Оставам да отстои мимимум саат-два, зависи од тоа колку време имам. Се дешава и навечер да ставам, а дури утре наутро да ја измијам косата. Ефекти не очекувам нешто wow, ама па нема штетно од ова.

Инаку ме занима каде да најдам квалитетно и вистинско кокосово масло, а не само парфимирана мрсна течност. Овие другиве масла ми се во ред, ама кокосовото ми е Бонес чинам и се гледа дека не е тоа тоа, водено е, само убаво мириса, ама тоа не е целта. Нешто поприродно ми треба што стварно може да се смета за асално кокосово масло?

15. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    10.588
    Во зегин има :) 300 и некој денар . А и во подобро снабдениве маркети сигурно можеш да најдеш. :)
    [​IMG]вака изгледа

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Ти кажаа, и јас во Зегинси го купувам, сега ми се чини и на намаление е.
    Исклучиво се продава во тегличка и бело е, како маст.

А, тоа што си мешаш масла, ме потсети и на мене, јас порано почесто мешав, а и сега знаам 2-3 врсти да измешам.
    Мислам дека тоа е уште подобро, за повеќе ефект, нели има масла кои веќе и се измешани, ама тешко се наоѓаат во Мкд за купување.

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.267
    Како го ставате ова бадемовото масло, на мокра или сува коса, може некој постапка да ми каже ? :lol:

18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    На сува, отприлика саат-два да отстои, па ја мијам косата.
    Убаво го тријам скалпот, ама ставам и на врвовите.

Туку девојки, бидејќи ми се потроши бадемовото масло, сакав денес да пробам мешавина од маслиново масло и масло од кантарион домашно направено. Сте пробале некои од овие масла? Подобри/полоши од бадемовото? :?: Некој постигнат ефект?

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.942
    Допаѓања:
    81.253
    Ана, со кантарионово немам експериментирано, но маслиновото е одлично!
    Јас мешам малку лимон со маслото затоа што имам светла коса, зависи кога како, но ефектот е речиси ист.
    Коста по третманот ми е премека и многу лесно се фенира, што дури и нема потреба потоа врвовите да ги поминувам со преса.
    Свиленкаста е кога минувам со прсти низ неа и добива преубав сјај.
    Сигурна сум дека ќе бидеш задоволна. :)

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Ана, јас исто како Мишела ти го препорачувам маслиновото, всушност за мојот тип на коса до сега најдобро се покажало. За кантариново на коса не можам ништо да кажам од причина што и никогаш не сум го користела, веројатно зашто не сум го сретнала по нетов како предлог. И затоа за мене кантарионот како и невенот се екстра за кожни оштетувања. Јас на пример кантарионово масло задолжитлно користев после пилинг на лице + депилација на надусници со лошине Силк ленти, депилираните места ми беа ужасно вцрвенети некогаш дури и наредниот ден а често знаеа и лишаи да ми се појават. За среќа го открив депилирањето со конец, што е побезболно и е еден од најдобрите начини за отстранување на непосакуваните влакна на лице. Забегав ја малку офф топик. :$

Пред извесно време користев кокосово масло, некој од домашниве го добил од некој така да не му знам потекло, битен момент е што бев задоволна од истото па сега сакам да си купам ново. Ве читам за она во Зегин што го препорачавте претходно, па сега ме интересира која му е цената и грамажата чисто за компарација, јас гледав онлајн да нарачам тегла од 450 грама кошта окулу 800 денари, па да знам дали да нарачувам или да си земам од Зегин.

У суштина тешко дека ќе издржам да не го пробам тоа од Зегин иако нарачам онлајн, чисто за да видам кое е боље. ]:)

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.