Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Масла за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 4 јули 2012.

1. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Си купив денес кокосово уље, на ДОКТОР’С, кажете ми начин како да го користам? прочитав да го нанесам на коренот и да ја завиткам косата со ќеса.. тоа на сува или мокра коса треба? и после 30 мин да ја измијам со шампон .. ? јас на мокра коса нанесов и после 5 мин одма ја исплакнав и бев ептен мрсна кога се сушев и повторно ја миев :/ ..

2. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    508
    ^^ Маслата се нанесуваат на сува коса. Јас обично не ставам ќеси, пешкири и што и да е. Го нанесувам на сува коса по целата должина, го оставам најдолго што можам, но минимум 40-тина мин. После тоа нормално си ја мијам косата, 2 пати шампон и малку регенератор. Кога не користам масла ставам маска. Гледам и двете да не ги користам заедно пошто сметам дека е премногу. Маслото доволно ти е 1 неделно да го ставаш.

3. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Ok ke probam uste utre dali ke bidam so normalno izmiena kosa :D fala ti :*

4. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Ааа кај го купувате маслово? :)

5. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    ^^^ Lolanomnom jас го купив од Зегин, а го имаш и во Биокулт всушност и нивно е. И во ДМ имаш само не ова туку од друга фирма.

На lolanomnom му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Фала ајаа следно доаѓање морам да го земам :) додуша мразам мирис на кокос, ама за убава коса ќе трпам :lol:

7. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Дали обичното маслиново масло кое се користи за готвење е штетно да се стави на коса како маска?

8. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Не е штетно,напротив корисно е и за косата и за кожата. Особено ако е ладно цедено,тоа обично за салати се користи. :)

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    За овој производ имам само пофални зборови.
    Го користев порано и сега почнав пак. За сите типови на коса, е сега ми зборуваа дека било само за оние кои имаат кадрици. Нема врска тоа. Јас ставам на влажна коса после миење и сум задоволна. Прекрасен е.

10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Бидна :) ставив, ми стоеше саат и петнаесет минути, сега ја измив косата, и супер ми е.
    Од сега вакво ќе си ставам ;)
    Фала ти

11. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Ако имате проблем со одмивањето на маслото , прво ставете шампон па потоа вода .;)
    Прочитав некаде дека така подобро се вади и навистина пробав некни и без проблем ми се изми косата без остатоци од маслото за разлика од порано кога ми требаа 2-3 шампонирања .

12. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Кој масла според вас се поквалитетни , оние на Афродита, или на Фитогал ?! Не ја знам разликата... а разликаата во цената е голема . Фала на одговорите ;)

13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас сум приметила дека доколку го држам маслото пократко време на костата потешко ми се мие, и ми треба неколку пати да ставам шампон. А доколку ми стои повеќе од саат си се мие со две шампонирања.

14. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    8.409
    Користев чичково, ок беше, но ништо посебно.
    Сега користам маслиново и ефектот е каде каде подобар.Значи маслиново прекарасно делува на оштетена коса, ми ја прави мека, сјајна, лесно се расчешлува косата, а најбитно ми изгледа поздраво отколку без негова употреба.Го користам два пати неделно, а го држам кога како, некогаш пола сат, некогаш сат...зависи.
    Во план сум да го пробам и бадемовото.

15. sara9

sara9 Нов член

Се зачлени на:
    31 јануари 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Iskreno da vi kazam sto se odnesuva do maslata sum eksperimentirala so site vidovi i nema vrska koj e podobar koj ne ,kaj mene licno site mi se ok ,posleden pat imam koristeno maslo od kamilica za telo sto e go ostaviv na kosata edno 30min i posle ja izmiv so sampon ,kosata mi bese fenomenalna
    site masla se dobri ,cak i bebeskite masla za telo ,nisto nemoze da i nasteti na kosata
    samo eden mal sovet " koga ke stavate maslo na kosata , probajte prvo zemete vo nesto izmesajte soda bikarbona so voda i isplaknete vrz korenot ,ova deluva mnogu ubavo za odmrsuvanje na korenot i cistenje na kozata na glavata i za pobrz rast na kosarta, pa posle normlano visokot maslo izmijte go so samponiranje na kosata)

16. sara9

sara9 Нов член

Се зачлени на:
    31 јануари 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Iskreno da vi kazam sto se odnesuva do maslata sum eksperimentirala so site vidovi i nema vrska koj e podobar koj ne ,kaj mene licno site mi se ok ,posleden pat imam koristeno maslo od kamilica za telo sto e go ostaviv na kosata edno 30min i posle ja izmiv so sampon ,kosata mi bese fenomenalna
    site masla se dobri ,cak i bebeskite masla za telo ,nisto nemoze da i nasteti na kosata
    samo eden mal sovet " koga ke stavate maslo na kosata , probajte prvo zemete vo nesto izmesajte soda bikarbona so voda i isplaknete vrz korenot ,ova deluva mnogu ubavo za odmrsuvanje na korenot i cistenje na kozata na glavata i za pobrz rast na kosarta, pa posle normlano visokot maslo izmijte go so samponiranje na kosata)

На lovely-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. di-di3

di-di3 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Имам виткана и сува коса па незнам какво масло да користам ве молам за совет :rofl:

18. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Порано пред да се мијам еден ден вечерта пред спиење ставав масло и преспивав со него. Утрото се миев и косата ми беше феноменална. Али сега некако баталив , немам време за ништо... Кај можам да најдам масла? Порано си купував во маркетиве али сега гледам дека нема ни во Тинекс ни во продавничкиве. Исчезнаа или се продаваат на посебни места само?

19. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Во аптеките имаш масла,има во ДМ мислам. :)

На fificaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    А цените исто се до 100ка или сеа се поише?