Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Масла за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 4 јули 2012.

1. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Епа знам дека бадемовото во Еурофарм е 85 ден. ,маслиновото 90 или 100 така нешто ...има до 180-90 мислам масла...чичковото мислам дека е околу 189 ден. ,така мислам ми кажаа кога прашав последен пат,тука се некаде ..тие цени се. :) :)

На fificaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    8.013
    Моментално ставам на косата кокосово масло, тоа во тегличка што е од Зегин. Искрено, мислев дека поубава и помека ќе ми биде косата за разлика од маслиново на пример кога сум користела, но не. Скоро ист ефект има, не гледам некоја посебна разлика. Навистина очекував некој подобар ефект со оглед на тоа што многу го пофалија, ама пак ќе се вратам на маслиново ладно цедено. Ова ем поскапо, ем бргу го потрошив,а нема кој знае што резултат. На мене лично не ми се погоди.

3. osmatetratka

osmatetratka Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    11
    У ама лошо се зафркнав |(
    Купив бадемово масло за прв пат и ставив неќна на коса после бањање на влажна коса ама дека ми се истури на маса да не оди зиан освен ставениот дел на глава и истурениот си го собрав со рака и си го намачкав низ целата должина по косата фактички пола шишенце отиде за една употреба и после отстоја еден саат така на глава и ја измив главата повторно но овој пат со поблаг шампон и само еднаш наскамив утрето дента си се прошетав на училиште со мрсна глава :rock:
    Ужасно . :tmi:
    ПС. Лошо ли е шо толку мн ставив? :?:

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.943
    Допаѓања:
    81.253
    Не е до тоа што многу си ставила, туку многу малку си ја миела косата. Минимум треба два пати да се шампонира за да излезе маслото од влакното и скалпот.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  5. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Девојки јас сакам да си земам некое масло за скалпот и за корените таму коста да ми добие сјај предложете некое масло ???

6. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    8.013
    Мој предлог е рицинусово масло. Загреј го ( може со малку маслиново да го помешаш оти многу е густо) и масирај го скалпот. Држи го околу 45 минути, па измиј ја убаво косата со некој благ шампон. Јас ова го користам и сум задоволна, а и побрзо ми расте косата од него.

7. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Читам тука дека убаво дејстувало маслиновото масло врз сува и оштетена коса ја правела мека и сјајна.
    Па сакам да прашам дали ако користам маслиново масло треба да се користи и маска или неморат? :rofl: :rofl:

8. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    8.013
    Јас кога ставам маслиново масло или домашни маски пример маслиново со мед не ставам после тоа маска, а кога не ставам маслиново, ставам маски. Пробај, па ќе видеш како ти одговара. Мене лично и само од маслиновото ми е убава косата.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Бадемово масло, чичкови и рицинусови повеќе се користа за ќелавост, т.е. за побрзо да порасне косата :) :) . Јас користам бадемово и косата ја прави помека и посјајна. Сега планирам и со фен да не ја сушам и кога ќе имам послободно време да одам на фризер да ми го исчисти фризерката метилот :^)

10. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.719
    Допаѓања:
    8.775
    И јас случајно вчера го видов во маркет имаше смешна цена па си реков ај да пробам..еве сега во моментов си седам намачкана со него и уживам во мирисот..па ќе видиме кога ќе ја измијам :lol: иначе прв пат користам масло за коса па незнам како ќе ми реагира косата :^)
    http://www.youtube.com/watch?v=F4YYCZX92Mw

11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.528
    Допаѓања:
    5.887
    каков ефект има кокосовото уqе?

12. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.719
    Допаѓања:
    8.775
    Сега за сега ок е..пред малце ја измив косата..лесно се изми..и што ме изненади многу лесно се исчешлав, зошто обично војни водиме со косава кога станува збор за чешлање после миење :lol: сега ја оставив сама да ми се исуши да не ја горам со фен па ќе видам како ќе биде сува..сега за сега супер е...како и да е ако сум задоволна од ова во иднина ќе си купам кокосово масло во тегличка тие што се (како демек природни :^) )
    Иначе јас обожавам производи од кокос ненормално убаво ми мирисаат (мислам на козметички), а за јадење неможам ни да смислам кокос :)

13. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.528
    Допаѓања:
    5.887
    купив од зегин 299 денари кокосово масло но е тврдо камен како во тегличка е...не пишува начин на употреба ниту се размачкува секогаш и како да го поттоплувам?
    Како на сликата е исто!

Прикачени фајлови:

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Јас го топлев во бронзен тањир на шпорет и после чекав да се излади да не го ставам врело,а мислам дека прочитав некоја феминка со фен го топлела :)

15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Ммм ова сигурно добро мириса. Би си ја изела косата хахаха :P :P :P :P . Најнов мој експеримент бадемово масло и белка од јајце. Уште ми е водена косата, ама многу мека шалала

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Не мораш да го топлиш, само протриј го меѓу дланките и ќе се растопи, потоа нанеси го на коса.

17. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    23
    Kade moze da se kupi palmino maslo i kolu cini?

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.199
    lal Сигурно го има во веро и поголемите маркети, инаку би требало да е поевтино од сончогледовото. Ако случајно сакаш да го користиш со храна-немој.

19. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    23
    За коса сакам да го користам.

20. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    4.992
    Јас користам арганово (џоа органско и тоа) и кокосово (тоа во тегличка).
    Секое второ миење ми е кокосово, еднаш на две недели арганово. Повеќе го штедам :)
    Сега си направив рузмариново (уште некој ден да ми отстои) па и тоа ќе го шљакам, шта ќеш.

Имам природно права коса, ко прас, и тешка и густа, нефарбана и ништо не користам.
    Можам слободно да кажам дека имам многу здрава коса, но имам проблем што ја миев со години секој ден, зошто ми се подмрсуваше, а највеќе од се' мразам мрсна коса. Одвратно ми е.
    Откако сум на "третманиве" со кокосово, али е до тоа али не е, ја мијам на два дена. :D :D :D
    Тоа за мене е најголем успех. :D

Кокосовото го користам и за тело, многу е убаво. Исто така го користам ко лабело, го стопив во микро, ставив малку степ за боја, две трошки, го ставив во претходно кутивче од лабело, и го ставив во фрижидер. Не знам кај го прочитав или видов ова, ама милина е. :D

На EMoonlight и Mishela им се допаѓа ова.