Зависи колку време го користиш, јас најмногу сум задоволна од кокосово масло во тегличка што е, околу 300 ден е , со постојано користење резултати се приметиваат после месец, инаку косата ја прави посјајна, спречува расцветување .
Девојки дали некоја од вас имала проблем со себореја препратена со првут и премногу опаѓање на косата? И дали би имало некои лоши последици доколку ги измешам заедно чичково, рициносово и бадемово или ореово масло?
Јас до сега сум користела маслиново и рицинусово масло и од двете сум задоволна. Сега планирам да купам пак маслиново. Значи ни маските,ни регенераторите не ми ја правеа косата како маслиновото масло. Имам многу здрава,јака коса долга до половина и густа. Со маслата ми беше многу сјајна,мека и воопшто не ми расцветуваше. И со месеци да не ја шишав немав никаков проблем,не се ни приметуваше. Барем знаете дека маслото не ви ја оштетува косата,освен ако ептен ви ја мрси.
Дали овие масла на Лореал ги има во МК? Читам дека многу помагаат , за ова розевото имам прочитано дека многу помага за оштетена коса ако се користи редовно , ме интересира и за цената , 125 мл овде во Гр е над 30 евра
Редовно користам..најмногу кокосово,но не од оние фалсификат парфимирани туку оригинал...и бадемово и ореово исто ....ги обожавам ппготово во летниот период и треба да се користат да ја штитат косата од сонцето и од сушење.
Го земав ова масло за коса прв пат ја гледам оваа фирма, многу убаво мирисаше, беше 50 денраи и викам да го пробам и го земав и вечер ке виам како ќе се покаже
^^Ова не знам што е,ама кокосово масло-не ќе да е. Ако не ви се даваат пари за квалитетни масла,не пустете си ги косите со секакви хемикалии.
renata77 ништо нема да и биде на косата од ова. Имам природно кокосово и она парфимираното кокосово на Doctor's. Она на Doctor's понекогаш го користам за да ја скротам косата и да и додадам сјај. Настрана фактот дека косата не припаѓа повеќе на телото и е комплимент на изгледот па со ова сигурно нема ништо да и се случи. Ако гледаме така на работите, хидрогенот, фарбите и сите слични глупости неспоредливо повеќе ја оштетуваат, за разлика од ова од кое никој не се пожалил.
Од оваа фирма ја користам Невен Кремата (имам пишано порано во темата `Евтини препарати кои многу вредат`) и сум презадоволна од квалитетот- секогаш кога ќе се исфрлам кремата се ми средува за два дена, дури ми помага и кај афти и херпеси! Дефитинивно следен пат кога ќе поминувам покрај некоја апрека ќе го купам Исто така, renata77, нас не дерат тука со цените, и барем мене нешто не ми се голем репер за квалитет- баш ги споредував цените на кокосово и арганово масло со Америка, и тегличка со пола литар кокосово масло кај нив е едвај 7 долари...
Во однос на цените нема коментар,се согласувам потполно. Мојот коментар беше повеќе против изјавите од типот„Мене кокосово масло ич не ми помага,додатно ми ја суши или премногу ми ја мрси косата...итн итн",а истите користат некое масло кое нема допирна точка со кокосово. И нагласувам,не го пишувам ова конкретно за некого,не е насочен против никој лично,друга ми беше намерата и се надевам ме разбравте.