Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Масла за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 4 јули 2012.

1. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    3.480
    Да така треба да мириса зошто е 100% природно.

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  2. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    @kitty.m си има посебна тема за кокосовото масло. Инаку, не разбрав до кога му е рокот на траење (си напишала „дата до 2018)“) и не сум го користела конкретниот продукт, но ако сè e во ред со продуктот, дефинитивно не треба да мириса одвратно (иако и ова е релативно). Треба да мириса на кокос.

Се извинувам за off topic.:$

3. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    3.480
    Природното кокосово масло вооошто не мириса на оној кокосов мирис на кој сме навикнати.

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  4. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    Не знам на кој кокосов мирис сте навикнати, но не пишувам на памет. Зборувам за природно кокосово масло. Го користам со години. Не од конкретната марка што е постирана погоре, но е чисто ладно цедено кокосово масло и не еднаш сум го споменувала низ темиве. Мирисот е многу пријатен и дискретен, но сепак е мирис на кокос. Ако мириса поинаку, нешто не е како што треба.

Можеби треба модератор да ги префрли постовиве или да ги избрише

5. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    3.480
    Мислев на оној кокосов мирис кој е појак и "пококосест" во млеката за тела на пример. И јас знам како мириса маслото :)
    Мислам ако се е во ред со рокот на траење и ако е добро чувано маслото не би требало да има проблем, само мислам Кити го очекуваше баш тој изразен кокосов мирис па е малку разочарана.

6. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.906
    датата е до 2018 ама мирисот воопшто не е пријатен, речиси на гума мириса :/

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.980
    Допаѓања:
    10.228
    Да се надоврзам на муабетов погоре. Конкретно истото масло горе што го коментирате го имам помирисано кај една другарка и приметив многу непријатен мирис на ужегнато. Сега повторно го мириснав кај една друга особа истото, за да се осигурам дали е до фирмата или до нешто друго и овој пат маслото мирисаше многу убаво, баш на кокос. Можно е дел од пратките лошо да се транспортирани и складирани и притоа да го промениле својот состав. Мастите се многу осетливи на температурни промени и на подолго изложување на светлина, па на тој начин може да дојде до оваа појава на ужегнување т.е оксидирање каде го менуваат својот хемиски состав и доста голем дел од биолошки активните супстанци ги губат своите својства, а дел од добиените продукти од таа реакција може да бидат и доста штетни доколку се применат во исхраната. Не би можела точно да заклучам за што станува збор и не сакам да ширам дезинформации на невидено, но бидете претпазливи пред да решите да ги конзумирате во исхрана или пред да ги употребите како било доколку производот ви делува сомнително.

8. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Феминки, ај ако некоја го има користено маслово нека пише 2-3 збора, за жал не можам да најдам рецензија на нет, а ми изгледа привлечно. :)

9. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Макадамија масло во Скопје кај може да се најде?

10. Sophiam

Sophiam Нов член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Znaci vaka, nekni se sisav i povtorno rascvetani vrvovi i mi se smaci veke. Kupiv kokosovo maslo Bio LIfe Product edno vo teglicka. Moze li nekoj da mi kaze kako se koristi, kolku i dali ima efekt. Blagodaram odnapred :)

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.620
    Допаѓања:
    106.572

Јас го користам ова масло на Gliss 6 miracle oils essence, го користам веќе 2,5 недели и можам да кажам дека сум презадоволна , косата ми ја прави мека ,за расцевтани врвови немам некое мислење зашто косава ми е кратка и сега засега не забележав дека косата ми е расцветана, дава многу убав сјај , не ја мрси косата , јас бидејки имам кратка коса ставам само еднаш (а на шишево пишува може и до двапати) според мене за таа цена супер си ја врши работата , го земав 10 евра , 75 мл
    Претходно пробав маска и тестер од маслото Макадемија , и освен што мирисаа прекрасно и косата ми ја правеа мека не забележав нешто посебно во врска со расцветаните врвови..
    Еве да го видите и составот на ова масло што го користам
    Нареден пат сакам да пробам некое масло од овие на Гарниер

На ivancekitty и softy1 им се допаѓа ова.
  12. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    21.402
    Леле женски помогнете ми некако, си ја упропастив косата.;(
    Си ставив кокосово масло(можеби и претерав, незнам) , го оставив да постои околу 2 саати на коса, па се одмив со шампон и се исушив нормално..И што да видам, косата мрсна мрсна масло што се вика се цеди од неа.Што да правам, како да се спасам од мрсната коса?Може со сапун да ја истријам и да ја мијам или како? Гад ми е да се пипнам.:doh:

13. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    christinnn кога ќе видиш дека си ставила повеќе од што треба, шампонирај ја косата еднаш повеќе отколку што ја шампонираш во нормални услови и добро втриј го шампонот во коренот. Не ставај дополнителни маски, регенератори, капки.

14. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    1.815
    Истото ми се случи и мене со ова масло. Кокосово масло користам неколку години и презадоволна сум, но никогаш немав пробано од оваа фирма . Во аптеката имаа само од ова, па го зедов, мислев исто е .
    Но луѓе ова е катастрофа. Мирисот е ужас.. Знам како мириса кокосово масло, ова не е ни приближно тоа. Рокот е исто до 2018. Којзнае како е транспортирано и складирано...

15. Мис Стоун

Мис Стоун Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    359
    од кое масло е најдобро да си земам за расцветани врвови и како да го ставам?

16. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    99
    Девојкии, до сега не сум користила масла за коса, па сакам да пробам имам прилично не мн ретка косаа, и малку ми е оштетена на врвчињата но не сакам да ја скратам .. Па како за прв пат некое масло што ќе ми помогне малку за сјај, мекост, како и за оштетениве врвови.. Ќе ве молам да ми понудите некое што стварно е добро не е битно цена, битно ми е колку делува нормално да е стварно здраво и природно за косатаа.. позз :inlove:

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.620
    Допаѓања:
    106.572

Јас би ти дала совет прво да ги скратиш тие расцветани делови зашто тие веќе не се оправаат што и да ставиш , па потоа да почнеш да користиш некое масло за коса , јас сум користела досега две , на Гарниер и на Глис, ова на Гарниер е серум што го намалува расцветувањето на косата и навистина забележав некоја разлика ,а ова на Глис ми дава сјај на косата и заштитува плус од топлина. Јас би ти го препорачала ова на Глис да го пробаш :)

На <3 pleza4e <3 и Nausicaa им се допаѓа ова.
  18. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    99
    А од кај можам да го купам и која е цената?

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.620
    Допаѓања:
    106.572
    Прoвери дaли гo имa пo супермaркетите јaс гo земaв oд грцијa 10 еврa

На blady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    99
    Женски, денес земав чичково масло за прв пат ќе користам како треба и добро ли е за користење?