Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Масла за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 4 јули 2012.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.323
    Допаѓања:
    17.882
    @Biodevojka дали ова е чисто арганово масло? чини 890 ден 50 мл, ама беше на попуст во космо 667, па го земав
    12418116_1680671772186340_8611572834275117874_n.jpg 12833301_943987695693094_1540731097_n (1).jpg

На mal.ecka и koritsaki им се допаѓа ова.
  2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.323
    Допаѓања:
    17.882
    а како да го употребувам за косата?

4. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.405
    Допаѓања:
    8.431
    @Biodevojka mi treba mala pomos :) sto mislis koe maslo e podobro za suva koza na lice, araganovo ili kokosovo?
    Go kupiv araganovoto na bio cosmos ubavo mi go pravi liceto, go izednacuva tenot, mi deluva I kako izmazneto, no voopsto ne mi pomaga za suvite delovi, nekako ne mi ja hidrira kozata.

5. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Како третман стави го на благо навлажнета коса, стави ќеса и врз неа пешкир. Остави да делува најмалку саат време и потоа измиј со шампон. Како серум за врвови нанеси мала количина (ептен мала две три капки) на рацете, втриј ги во врвовите на мокра или сува коса (пред или после сушење на косата). Поздрав.

И двете масла се одлични зависи како реагира твојата кожа. Пробај со кокосово, ама еве според мене ако аргановото не е доволно хранливо за сувите делови пробај некое помасно како авокадо, или арган во комбинација со бадемово или маслиново. Доколку имаш дома кокосово пробај го за да го видиш ефектот на твието лице. Сѐ е индивидуално. Поздрав.

На oblace1 и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  6. sweet.freedom

sweet.freedom Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Ахаааа епа ја пред да се измијам си ставив и цела вечер ми стоеше сега се измив без шампон и ми беше многу мрсна па си се измив пак со шампон сега е во ред:)

7. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.405
    Допаѓања:
    8.431
    Fala @Biodevojka na odgovorot, a da neznaes dali ima kaj nas I kade cist shea puter? Ako ima od tuka bI go kupila, ako ne da si naracam od net.

8. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    За среќа има во биокосмос во т.ц. Буњаковец. Продаваат чист нерафиниран органски шеа путер. Цената му беше некаде околу 315 денаро не ми тејнува. Поздрав.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.624
    Допаѓања:
    106.583
    @Veki4kaa и јас го имам истово масло , многу сум задоволна , веќе 2 месеца го користам и косата не ми е воопшто расцветана :) јас го нанесувам само откако ќе се измијам од пола коса па надоле ,ептен по малку нанесувам зашто не ми е долга косата (негде до рамења ми е)

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.323
    Допаѓања:
    17.882
    Зошто ова масло од арган е толку евтино? 400 ден, а пишува дека е 50 мл и органско ладно цедено плус.
    јас го купив тоа од институт органика 667 ден намалено од 899 ден и ова е 50 мл.
    Која е разликата и кое е подобро?
    http://www.biocosmos.mk/product/product&path=64&product_id=401

11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Јас од оваа марка имам пробано повеќе масла: бадемово, арган и авокадо и мене ми се фантастични (особено авокадо кое ретко се наоѓа чисто). Ми се допаѓаат многу. Разликата не знам да ти кажам која е, затоа што од институт органика го немам пробано маслото, иако според составот и двете се ладно цедени и органски масла. Поздрав.

На Veki4kaa и Deemy им се допаѓа ова.
  12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.323
    Допаѓања:
    17.882
    Јас го пробав тоа од институт и ептен е убаво, го користам повеќе за телото за стрии, ама скапо е 890 ден, кога ќе го потрошам ќе го купам и на био космос па ќе го пробам и ќе видам дали има разлика, ако нема ќе си го купувам тоа оти 500 ден заштеда не се малку :)

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Лејди м

Лејди м Нов член

Се зачлени на:
    18 март 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здр дали може некоја да ми каже кој масла ги користите заедно или некоја смеса за оштетена коса...

14. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Не знам во која тема ме прашаа каде може да се најде чисто масло од јојоба. Штотуку бев во биокосмос т.ц. Буњаковец да си купам какао путер и масло од авокадо и најдов за среќа органско ладно цедено масло од јојоба. Цената му е 315 денари за 50 мл. што е одлично со оглед на тоа што она другото кое го препорачував до сега е околу 500/600 денари. Го пробав и ми се допаѓа. Можеби ќе ви биде од корист оваа информација. Поздрав.

15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    5.892
    @Biodevojka на мојата коса и треба хидратација,дали има некој домашен рецепт или некое масло/капки што би ми помогнале, се шишав косата не ми е расцветана туку ми е ко изгорена без живот. Или некој друг да каже мислење
    (ти го прочитав рецептот за ,,силиконски,, капки , кога ќе сум во можност ќе го направам)

16. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, за хранење на косата, без разлика дали е оштетена или не, пробај маска од чисто кокосово масло. Одлично ја негува косата и дава висок сјај. Аргановото е исто одлично ама е доста поскапо па незнам колку ти е долга или густа косата ќе ти отиде одма едно шишенце :).
    Ако сакаш хранлива маска за коса пробај ја оваа со какао, одлична е и дава сјај на косата

- 4 супени лажици јогурт
    - 2 супени лажици какао
    - жолчка од едно јајце
    - 1 кафена лажичка јаболков оцет
    - половина кафена лажичка рицинусово масло (може да го замените со маслиново, бадемово или масло од ленено семе)

Во зависност од должината и густината на косата, удвостручи ја или намали ја на половина количината на состојките. Ако имаш некое етерично масло може да додадеш 4 капки, ако немаш не мора. Нанеси ја на благо навлажнета коса и остави да делува околу саат време и измиј.

Поздрав.

На LollySky и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.541
    Допаѓања:
    5.892
    Кoлку пaти неделнo требa?
    Дa не ми се oбoи кoсaтa oд кaкaoтo oд плaвa вo кaфеaвa хaх

18. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    И јас сум плавуша и не ми се обои не се секирај. Доволно е еднаш во две недели да ја правиш, може една недела оваа маска, една недела кокосово масло. Кај мене на блог имаш комплетна рецензија за истата со слики после употребата. Какаото не бои, меѓутоа одлично ја храни косата, а да не ти кажувам како мириса маската ќе ти доаѓа да ја изедеш. Има и веган варијанта на оваа маска (доколку си веган секако). Пробај ја па ако сакаш ако не ти се допадне ќе ти предложам и други маски, но проблем.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.329
    Допаѓања:
    2.598
    Го има маслово во Зегин?[​IMG]

20. Ginger^

Ginger^ Форумски идол