Рече од Биокулт, тоа е оваа продавница за органски производи, ги има сите видови масла. http://mk-mk.facebook.com/biokult.mk имаат продавница на две места во ГТЦ на спрат и на приземје на местото на парфимерија Сефора, или позади фото Бимбо така мислам му доаѓа. Истото масло можеш да го најдеш во други продавници за органска храна, како и во поголемите маркети, јас го имам видено и во Рамстор.
Веќе ти напишаа над мене. Значи ова масло е 100% природно, се користи за кожа, коса, но слободно може и да се јаде! До толку е безбедно. А, зошто од Галафарм маслата мирисаат???? Им имаат додадено некој мирис, ама ич не ми се допаѓа.
Си мислев Биокулт е фирмата, не сум од Скопје и незнаев дека има таква продавница. Фала во секој случај Кога ќе одам во Скопје, ќе проверам
Јас користам бадемово и маслиново од Галафарм и сум задоволна. Ставам еднаш неделно на цела коса и оставам да постои 1 час пред миење и косата ми е како свила исто така ставам и во фарбата едно кафено лажиче или бадемово или маслиново и така помалку се гори косата.
Е сега ми треба помош од вас. Помагајтееееее!!! Денес за првпат ставам масло за коса, го купив тоа на Бонес што е од кокос. И ја измив косата и после ја исцедив нели и и ставив од маслото. Прво мислев да стравам само на врвовите ама викам ај ке ставам на цела коса што може да биде. Ама стаив "малце" поише, и го оставив 1 саат да стои. После тоа нели ја мијам косата читав треба многу да се мие, така и направив, ама не се вади после уште еднаш ја измив не се вади изнаставав многу шампон ама пак ми е мрсна косата.Сеа незнам што да правам веќе КАј ми беше паметот брее
Душо друг пат немој да ставаш толку многу, миј ја косата се додека не се извади цело масло. Остави шампонот да постои на главата 10 минути после триј и темелно исплакни
Измиј ја пак со шампон и малку сода бикарбона,после тоа помини уште еднаш со шампон. Би требало да го извади маслото.
Се согласувам, ги имам користено повеќето и сите ми се "гола вода". Можеби чичковото на Фитофарм е за нијанса малку подобро, го ставам пред фарбање еден час и ок е, ама ни оддалеку некои сјани резултати (патем, цената солидно ја накачиле. Во Зегин последен пат го купив за 93 денари, машала ) Кренав раце од втривање масла еднаш неделно, или овие нашиве не чинат, или мене не ми делуваат. Наместо косата да е сјајна и поздрава, мојата после тоа е сплесната, нема волумен и е просто грда. Обичен регенератор повеќе ми врши работи. Тие од Бонес немаат врска, тоа кокосовото на крај го искористив за тело, т.е. бидејќи е парфимирано, за пилингот на Лилит. Едвај го дотрошив, врска нема со масло.
На Бонес се растворени со вода, реткички со јак мирис, и јас немав никакви резултати од употребата. А бидејќи еден период се изнакупив чичково од Бонес, сега ми остана и гледам да се отарасам од него како знам. Рицинусовото од фитофарм ми е прегусто, па тоа најчесто морам да го растворам малку со вода за да се размачка убаво. И ми текна да си направам мешавина од двете, со неколку капки пантенол и неколку капки вода. Убаво се размачкува, не е многу ретко, убаво си мириса, абе милина! И преголема разлика има кога ќе се измијам а претходно си ставам масло. И сјај, и волумен и бојата ми е некако поинтензивна.
^^Не го растворај маслото со вода и не прави никаква мешавина со вода,зашто водата го отежнува и го спречува навлегувањето на маслото во влакното или скалпот.Исто како во чаша вода да ставиш масло,тоа само ќе летни на површина и така ќе си стои.
Јас сум задоволна од маслото од Лореал. Го користам веќе неколку пати и косата навистина има сјај, преубаво мириса и е во многу подобра состојба од претходно. Ја немав фарбано можеби месец ипол и сега и во фарбата ставив од него и косата ми е ептен мека и со многу повеќе сјај од претходно. И луѓе, многу бавно се троши, се исплаќа за парите, вака се лажеш со овие другиве масла демек до 100 денари, а ги трошиш на 2 пати и кога ќе видиш многу поскапо излегува, а нема којзнае каков ефект. Плус веќе не ставам силиконски капки, сметам дека нема потреба дополнително да ја мрсам косата кога и без нив имам ефект, па и на нив ќе заштедам .
^ Ах, кај го кажа сега ова, да не пукниш , каде попрво парите крваво заштедени - на пудра ли, на гз папир ли, на масло ли? Кажувај само кое, ги има 2 различни во Рамстор. И јас не користам силиконски капки којзнае од кога, ги баталив. Ништо арно не ми прават, само ми ја заплескуваат косата.
Eпа се изјаснив на некоја од претходните страни, го земав тоа за фарбана после долго зјапање во декларациите А твојата мака Трендафилке се вика опортунитетен трошок- ако ги дадеш за едно, ќе немаш за друго, со прости зборови кажано...
Слажем се со Сеси што се тиче опуртунитетниот трошок и оправданоста на цената на маслото Лореал, ама од друга страна и со Трендафилка потполно се сложувам што се тиче
Леле се` ви напишав претходно, ама изгледа никој не врти наназад Ајде пак ќе кажам- 100мл, цена 545 денари.
Хахахха те молам само без нервози Епа на некој начин се исплаќа, само шо овие другите масла се помалку милилитри и поефтинки, а ова еднаш ќе дајш поќе пари ама барем поголемо е
Не само што е поголемо, туку и не се става толку многу од него. Се притиска 3-4 пати капачето, маслото се распределува на дланките и се нанесува на мокра или сува коса, или ако сте љубопитни и во два наврати и тоа е тоа Еве јас го имам значи колку, мислам 3 недели, а дали ми е потрошено пола центиметар, па сега видете кое повеќе се исплаќа
Сесилија, како што разбрав и од претходните постови - маслото не се плакне ако на пример се нанесе на мокра коса !? И ме интересира - не ја мрси косата, ако на пример го нанесам после миење и се сушам со фен ? Косата и онака ми е многу мрсна, па можам да замислам што каша-попара ќе стане од неа по комбинацијава. Затоа пишав, да споделиш искуства и околу тоа. Или немаш таков проблем со природното мрсење, да чекам Трендафилка да купи, ор уат? Сомнително ми е маслово и тоа многу, да не се зафркнам ко со шампоните на Лореал. Ама додек' не се изгориш, тоВа је.