Имам многу сува коса, разлетана, без сјај. Ја виткам со марама и кога ќе ја извадам виткана ми е супер ама суво делува некако неуредно, а ја немам фарбано или нешто слично. Па совет некој што да правам за сјај, да не изгледа толку суво и разлетано, сакам да ми омекне малку. Хелпп
Можеш и така и така. Ако сакаш некој подлабински третман, користи го како маска. Нанеси на врвовите или надоле од ушињата по должината на косата и остави 20-30 минути за да делува. По миење можеш да го користиш како средство за стилизирање. Нанеси малку на врвовите по/пред фенирање и ефектот е како да имаш ставено силиконски капки.
Јас го земам аргановото масло на Institute Organica. Обично во Космо и ДМ често се на акција 2 масла за 600-700 денари. Мислам дека и во моментов има таква понуда во ДМ (не е во каталогот), па можеш да провериш таму.
Јас сум многу задоволна од кокосовото масло. Го користам еднаш неделно, ако сум во можност и повеќе пати. Се става на благо навлажнета коса. Јас лично ставам на целата коса, и на коренот и на врвовите. Треба да стои барем еден саат, а уште подобро и неколку саати. После миењето косата ја чувствувам многу помека а имам забележано дека и многу побрзо ми расти. Така да, дефинитивно го препорачувам.
Тоа е масло за раст на косата.Јас го користев порано се става на коренот еден час пред миење на косата.
Во последно време приметив дека на кожата на главата почнаа да ми се појавуваат акни. До сега не сум имала таков проблем а единствено нешто што ставам на главата освен шампон е масло од кокос и тоа и на врвовите и на коренот. Исто така читав дека маслото од кокос е комедогено па се мислев да не е тоа причинителот на акните. Ќе го заменам со масло од арган кое планирам да го ставам на коренот, иако не знам колку паметна идеа е тоа
Го користев лани и иако по малку ставав многу ми ја мастеше косата го користев кратко време па поради тоа што ми ја мастеше косата и требаше почесто да се мијам го поклонив на другарка цената му беше околу 180-200 денари ако не сум грешка
Девојки би можеле ли да ми препорачате масла за сува и оштетена коса и каде би можела да набавам, но да биде погодно за виткана коса бидејќи мојата има тенденција да се витка да не биде некое многу тешко масло да ја спласнува и да губи волумен.