Со четче од стара маскара го нанесувам. Во должина не приметувам разлика, ама згуснување има. Мене за тоа ми беше повеќе, проретчени ми беа, сега ми се подобри со маслово.
Колку долго го користеше пред да приметиш разлика во трепки? И може малце е глупо прашањево ама имав слушнато дека дерматолог кажал ако се користи на делови од лице тоа масло постоел ризик да почнат и на лице влакна да растат бидејќи нели во кожа се впивало маслото.
Па што знам, неколку месеци, одамна го имам купено, ама не го користам постојано. Сега на пример не го користам, ако осетам потреба, ќе ставам. Само на трепки и веѓи го користам, на друго место не. Немам приметено зголемена влакнетост на лицето.
Кокосово или арганово масло за коса би бил подобар избор за нијансирана коса со тенко влакно? Евентуално и некое друго да ми препорачате што би било ефикасно. Рицинусово само не сакам, порано го користев, сакам друго некое.
Мене и двете масла ми се супер, ставам како ми дојде - еднаш кокосово, друг пат арганово. Доста негуваат и не се тешки како некои други масла. Пробај да видиш како ќе ѝ одговара на твојата коса, дали прис секое миење, дали преку едно или еднаш неделно на пример. Малку експериментирај, па ќе си утврдиш сама колку често би ти било потребно маслото. Само внимавај ако ги нанесуваш после миење (јас така правам, наместо силиконски капки, ставам малку масло на врвовите додека косата е сè уште мокра), количината нека биде мала. Мене ми требаат буквално две капки, косата ми е до раменици.
Пред миење планирав, зошто имам коса што за еден ден се масти, нема да поднесе и дополнително масло за коса... Порано рицинусово така го користев, имав убав ефект од него ама многу беше тешко за миење и затоа викам да го сменам. Ќе ги земам двете ако не, се мислев и за таа опција. Кои би ги препорачала?
Нанеси малку регенератор на делот кај што си ставила масло и би требало полесно да излезе при миењето. Инаку јас имам кокосово на Биокосмос во тегличка, мислам од ДМ го купив. Аргановото ми е од The Ordinary, меѓутоа можеш сигурно да најдеш во ДМ арганово од Revox. Серумот што е за лице слободно може да се користи и за коса, 100% масло си е, без додатоци. Барај го ова од сликата:
Девојки, сакам да си земам масло од арган, за почеток 50ml само за да пробам како ќе ми одговара, да не земам голема количина. Ми треба само за после миење, на сува коса, како капки за коса да си го ставам. Имате ли да ми препорачате фирма и од кај сте го зеле, да знам кај да побарам?
Здраво девојки, сакам да прашам дали некоја од вас го има користено Pantene маслото со кокос да ми каже дали е добро? И дали го има во дм?
Најдобри на мене ми се кокосово, маслиново и рицинусово. Но доколку имате плава коса можат да ја потемнат малку.
Специјализирано за коса нема кај нас пред некој месец се утепав од барање. Но имаш етерично масло 100% во аптека што може да се разреди, ама не знам дали има ефект.