1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Масла за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 4 јули 2012.

1. VanillaSky

VanillaSky Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Мајка ми купила кокосово масло,само што јас си имам еден проблем,незнам да го користам :tmi: :lol:
    Маслото го ставате пред бањање или после тоа? Ко миете од косата или не?

2. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Си пишува во темава ама ај да не се мачиш да листаш :D .
    Се става пред миење, значи нанесуваш на врвовите највеќе ако ти се суви, потоа мачкаш нагоре и ако сакаш можеш дси го масираш скалпот со маслото.
    Кога ќе ја намрсиш цела коса ставаш кеса на глава, како кога се фарба, ако сакаш преку кесата можеш да ставиш пешкир, ако ти смета и тежи не мораш. И тоа е тоа, со масло на глава седиш колку сакаш, само немој помалку од пола саат.
    После изми се како секогаш, само стави три пати шампон и убаво триј за да го измиеш цело масло и тоа е тоа.

На VanillaSky му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    Лелеее истото ми се случи и на мене :o ... го свртев да го проверам рокот, ама до 2014 е.
    Моето е со мирис на кантарионово масло, ама ептен слаб мирис скоро и да го нема :^) . Мислев дека по грешка сум зела некое друго масло а не бадемово, ама не.... дефинитивно го исчуручија :(

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    ^
    Јас не земам поќе. Ете сега си купив маслиново, тоа нема некој баш преубав мирис, ама баш се чудам за ова бадемовото оти многу убаво мирисаше. Го сменаја паковањето и ојде мирисот :D

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Бадемовото масло на Галафарм на самиот почеток си имаше природен мирис на бадем, јас знам многу убаво бидејќи (пред добри 15 години) најпрво почнав со тоа масло и го користев со години и така една година го сменија мирисот односно стана парфимирано масло, мирис кој нема никаква допирна точка со природниот мирис на бадем кој мириса малку тешко, слично на фстак, но многу појако.
    Незнам што толку испаничивте со менувањето на мирисот, кога се што е парфимирано е тешка хемикалија, заради парфимираниот мирис се сеќавам јас престанав да го зимам и се префрлив на рицинусово.

На Sweetheart87 и bubuce им се допаѓа ова.
  6. butterfly33

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Моето немаше никаков мирис, баш чудно ми мирисаше како на расипано по малку. Никаков мирис, ни парфимиран ни ништо. А и шишенцето многу попразно во споредба со порано, затоа сега си се префрлив на маслиновото, кај нив амбалажата не е смената

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    ^ Исто и јас приметив дека се полупразни, последен пат земав рицинусово масло од аптека, беше полупразно и без онаа пластика со три отвори што ја имаше. За мирисот мање више ако маслото го дава истиот ефект, ако не го дава тогаш е навистина голем лапсус на фирмата.

Баш во наредна прилика ќе земам бадемово од Фитофарм и Рицинусово па ќе споредам.

На butterfly33, Sweetheart87 и bubuce им се допаѓа ова.
  8. bubuce

bubuce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    35
    Го користам чичково масло и дава многу убав ефект на косата.Од фитофарм мене ми се поквалитетни маслата него ли од Галафарм.

9. Sweetheart87

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    ^ Изгледа и јас ќе се префрлам на Фитофарм :^)

10. butterfly33

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Jас до сега ги користев само маслата на Галафарм, сметајќи дека се поквалитетни.
    Велите Фитофарм се подобри? :^)

11. Sweetheart87

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706
    И јас досега само на Галафарм ги користев... ама еве сега со ова бадемово масло ме подзамислија малку, така да ќе пробам сега од Фитофарм.

12. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Јас користам бадемово на Галафарм, баш вчера вечерта си ставив, цела вечер го држев и денес ја измив косата, преубава ми е. Сега баш ми се потроши треба да си купам пак, ама некако ме замисливте да си земам од Фитофарм ако се поквалитетни.. И многу се мислам меѓу ореово и бадемово, незнам кое е подобро, т.е од бадемовото сум задоволна многу ама дека гледав го фалевте и ореовото незнам дали да сменам малце :D

13. butterfly33

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    ^
    Смени чисто да видиш кое подобро ќе ти одговара на косата. Помеѓу ореово и бадемово кај мене подобар ефект даваше бадемовото :)

14. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Сакам да прашам за чичиковото масло или како се вика :D се става и на скалпот така ? да не ми се мрси многу од него , колку пати да ја шампонирам за да ја измијам ?

15. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    се нијансирам 2-3 пати годишно и тоа испаѓа бланш врз бланш али 1 неделно си ставам од маслата дали бадем дали кокос дали орев и си го држам 2-3 часа после си ја мијам косата и иако нијансирана и третирана со фарба и блан немам ни метил ни изгорено значи масла и јас употребувам регенератор на лореал црвениот

16. DeVoJkaTa999

DeVoJkaTa999 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    33
    Браво девојки, 14 страни е доволно да се разбере за маслата.

Само ме интересира која количина на масло се става,
    дали додека не почне целата коса да свети од маслото,
    или една рака масло така полничка само за косата и нешто пола од таа количина на скалпот?
    Споделате колкава количина употребувате.

17. butterfly33

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    ^
    Па зависи колкава количина. Јас не ставам многу на скалпот, после миењето да не ми е мрсна косата. Најмногу ставам на делот под ушите каде почнува косата и на врвовите :)

18. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Мене најмногу ми се допаѓа бадемово на фитофарм :)

19. mache77

mache77 Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    5
    jas denes si kupiv bademovo maslo od galafarm i neznam dali da pocnam sea da stavam ili da si kupam od fitofarm citam dosta go falite poise :$

20. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576