1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Масла за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 4 јули 2012.

1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    ^A како ставаш само на врвовите или и на коренот? И колку често? :)

2. Deana-Dea

Deana-Dea Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Decki imam dolga kosa vekje 5 godini, dosta dolga i neguvana .... Imav problem so osteteni vrvovi, ja sisav redovno kosata po santim ali mi se istencuvaa za pola mesec. Stavav sekakvi masla, maski, pravev samponi so apcinja demek za pobrz rast ... i veruvav vo toa, isto cesto citav po forumi za pravenje na prirodni maski i sto ti ne imam stavano na kosava, jajca, med, ocet, mleko .... Pred 3-4 meseci se odkazav ... i prestanav da ja maltretiram kosata ... Ja mijam samo so Shauma ednash i ja susam bez da ja ceslam ... Veruvale ili ne nemam niedno osteteno vlakno, sjajna mi e i mi se preliva ... Taka da svativ deka sekoja hemikalija dopolnitelno ja unistuva kosata. pozzz

3. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Ставам во делот што е од ушите па надоле, така убаво да има, а нагоре само проаѓам со рацете еднаш-двапати со тоа што ми останало на рацете намачкано :)

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Зависи каков тип на коса имаш,кај некој помага да користи сапум,кај некој маска,кај некој регенератор,кај некој домашна маска и сл.
    Јас денес си ја измив косата со јајце за првпат ставив,и првутот ми го снема,ама кај сите ефектот не реагира така што треба да испробате се и ќе сватите што прифаќа вашата коса.

5. mache77

mache77 Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    5
    чичково масло и бадемово најдобра комбинација ми се среди косава полекаа :clap: :emo:

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.904
    Допаѓања:
    81.171
    Ким, можеш слободно да ставаш и на корените, ама ете, не мора да биде толку често. Еднаш на две недели мачкај ја буквално цела коса и ќе забележиш колку поубава и посјајна ќе ти биде косата. :)
    а врвовите се дефинитвно помеки и полесно се обликува косата.

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  7. akita

akita Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    24
    А каде можам да купам бадемово масло?
    Во аптеките? и колку пари е?

8. mache77

mache77 Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    5
    го има во зегин и по маркети до 80 ден е ја кај мене у зегин го земав 76 мислам така ;)

9. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    8.482
    Ги мешаш и ги ставаш заедно двете или па наизменично? јас го земав чичковото ама на бонес, и не ми делува како масло бе, премногу е течно и не мириса баш на масло, ставив еднаш и ете го така стои

10. mache77

mache77 Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    5
    на коренот до ушите ставам чичково и надоле бадемово на врвовите и со останатото од рацете пак цела коса си ја поминувам да си се измеша а иначе ја ставам од галафарм од бонес не сум ставала овие од галфарм се мрсни таман а немаат посебен мирис ама се топ ;)

11. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Јас имам користено кокосово масло ,ама само поради мирисот.Имав кратка коса тоа време и не сакав да ставам пени и гелови ,па си ставам масло и ми застануваше крената.

12. akita

akita Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    24
    А маслото го нанесувате пред спиење и утредента ја миете косата?

13. MarchelineAmaru

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Да ,за да делува подобро се остава цела нок ,или барем еден час пред миењето.

14. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Мене ми е страв да не почне многу да ми се мрси косава после тоа.
    Ај препорачајте,кое масло да почнам да го користам и дали да ставам и на коренот?!

15. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Можеш да пробаш со маслата на Галафарм или Гитогарм, јас користам бадемово, можеш кокосово, рицинусово... Нанеси од ушите надоле и потоа со тоа што ќе ти остане на рацете помини кај коренот ;)

На Greeen му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MarchelineAmaru

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    А јас пак би ти рекла обратно - почни од коренот па надоле.Ако сакаш густа и цврста коса и побрз раст ,пробај го рицинусовото масло,а добри се и чичковото и ореовото.

На vilma и Greeen им се допаѓа ова.
  17. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Јас почнав да ставам маслиново масло на врвовите еден час при миење на косата и косата ми е одма помека, мада скапо е маслиновото масло и поубаво е кога се јаде, али добро ми е и за косата :)

18. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    ^
    Го јадиш маслиновото масло за коса? Или од тоа за готвење ставаш на косата? :?:

19. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    веројатно милси на она за јадејне,инаку и јас ставав пред 2 години од маслиновото за јадејне и супер ми беше мека косата.

20. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Од тоа за јадење да, пошо убаво пишав дека е поубаво кога се јаде, фала Богу дека нема да јадам маслиново масло што е за коса :D

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.