Масло од канабис

Дискусија во 'Алтернативна медицина' започната од Gosh, 14 јуни 2016.

1. Su1Za2Na3

Su1Za2Na3 Нов член

Се зачлени на:
    14 февруари 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    kade tocno moze da se najdat kapsulite

2. alhemicarot

alhemicarot Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    23
    MENE MI GI NOSI MOJ PRIJATEL OD DRUGA DRZAVA,OD EU.,MI GI KAZA COVEK NA KOJ MU GI IMA KAZANO LEKAR ONKOLOG I KADE MOZAT DA SE NAJDAT I KAKO,KONKRETNO SE RABOTI ZA AVSTRIJA. ODAT NA PARCE VO FORMA NA KAPSULI SO KRISTALNI KANABINOIDI I THC I CBD.,EDNA KAPSULA IMA DEJSTVO 48CASA,SE CUVAT NA LADNO MESTO POD 15 STEPENI CELZIUS.NIE SME MNOGU ZADOVOLNI,BRAT MI KAKO POCNA DA GO ZEMA KO DA SE PREPORODI,SEGA E MNOGU PODOBAR I SE CUSTVUVA NORMALNO ,I APETIT I FIZICKI E PODOBAR MU SE VRATI SILATA,SEGA ZASEGA USPEVAME DA MU OBEZBEDUVAME NAVREME NI POMOGAAT I RODNINI I DRUGARI NEGOVI KOJ KOLKU MOZE ,SEGA TREBA DA POCNEME DA NAMALUVAME PA BELKIM KE IZDRZIME DO KRAJ.

На Vale Lale му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Arx

Arx Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2022
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    12
    Конопчиштето е најубаво и најздраво орудие, тоест растение кое би можело да се користи за сопствено смирување, задоволство, или лек. Вие традиционалните и заостанатите може да се противите и да барате изговори колку сакате, но доколку би ги смениле вашите лекови, како тромадоли, лексилиуми, аналгини, тутуни, алкохоли, дијазепами и сл. за овој лек би ја откриле вистината.

Секако, вистината е поболна и многу потешко прифатлива од всаденото во ум, па ви посакувам што поскор премин, тоест транзиција на вашиот ум кон поубаво и посреќно утре.

Секако, ова не значи дека треба од утре да почнете да се стонирате, но за да ја смените вашата состојба на ум можеби тоа е препорачливото решение.........

На Tam4yy, girl2, Napqueenmari и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Мандолинка

Мандолинка Нов член

Се зачлени на:
    1 март 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво Друштво,

Дали има некој искуство со користење на супозитории од масло од канабис по шема, т.е. прашањето ми е дека поради поради пресадување на коскена срж нема да биде во можност пациентот да користи супозирории со THC во болнички услови(отпилика 2-3 недели). Користи CBD масло и ќе продолжи така и во болнички услови. Дали е потребно намалување на дозите со THC па прекин на истите, пошто моментално е на доза од 0.6 g THC на ден па да не биде одвикнувањето одеднаш и дали организмот ќе претрпи промени без THC. Како за напомена стерилни болнички зони при третманот не мислам дека е добра идеја за THC супозитории.

Пошто ни е итен одговорот ќе ве замолам кој има искуство нека пише. Поздрав

На alhemicarot му/ѝ се допаѓа ова.
  5. alhemicarot

alhemicarot Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    23
    Vo ovoj slucaj ,zamenete gi subzitoriite ,dodeka e vo bolnicki uslovi so kapsuli so THC - CBD Kanabinoidi,bitno da ne napravi prekin na kanabis terapijata.

На Vale Lale и Мандолинка им се допаѓа ова.
  6. Koj

Koj Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site jas sum nov clen
    Pa zatoa ke ve zamolam za pomos
    Kaj mozi da se najdi kvaliteto maslo
    Od kanabis.

На anendoca и alhemicarot им се допаѓа ова.
  7. anendoca

anendoca Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Здраво на сите. Секој кој има потреба од врвен медицински канабис ( масло, капсули, супозитории...) можат да ми пишат во порака, рекламите се забранети на форумот така сфатив, ваљда ако ми се обратите во порака ке можам да помогнам. Вака може? :)))))

8. anendoca

anendoca Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Инаку легално е да се купат цбд продукти кои содржат 0.2% тхц, не мора да ризикувате да купувате не пробани од "човек" можеш слободно да нарачаш од интернет, каде што за македонскиот пазар одредени компании прават попуст. Можеш да ги контактираш за дозирањето, ма да во поголем број од нив и на самиот сајт е дадено препорачаното дозирање, ма да секоја индивидуа може сама да си одреди во зависност од тоа како се чувствува. Бенифиции има многу, а сеа најактуална состојба покрај корона е и анксиозност, за која не се зборува многу и не се препознава но тоа е друга тема. Така да, маслото од канабис, според мене, има премногу добри ефекти со континуирано користење

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Arx

Arx Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2022
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    12
    Пушти реклама по порака да видам што чудо е тоа. Ама штом тхц е 0,2 значи не го бива. Инаку протеините од конопово семе и било кој производ кој содржи цбд не само што е корисен, туку воопшто и нема психоактивни супстанци, па така апсурдно е зошто би бил забранет. Придобивките од тхц се слични, но поради психоактивната супстанца, која впрочем не прави зависност е и забранет во многу затупени земји.

10. anendoca

anendoca Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Па затоа ти викам дека може само до 0.2, а не можеш да кажеш дека не го бива пошто ни знаеш за што зборам, ниту си пробал. Од кое цбд со 0.2 тхц имаш пробано?

11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    земете си трава бе, Господ да ве види.Кое црно цбд, тоа не ме ни опушта.
    Трава со 20% + тхц и на коњ сте.

На girl2 и BellaBibi им се допаѓа ова.
  12. anendoca

anendoca Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Некој не сака психоактивно дејство, на пример за работа, пред спиење и слично

На Indiegurl и Feminka22 им се допаѓа ова.
  13. Arx

Arx Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2022
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    12
    ТХЦ е нешто најдобро пред спиење, имам длабок и убав сон, а па при секс и физичка активност чувството е незаменливо. Секако, ова делува кај секого различно, кај мрза човек ќе ја засили мрзата, кај ентузијаст ќе го засили ентузијазмот, така да не може да генерализираме. ЦБД инаку е добро исто како што е добро да се јаде овошје и зеленчук, корисно е за секојдневна употреба, а нема никакви психоактивни својства, но сеуште е рано ова да се сфати во Македонија и поголем дел од светот, но до крај на векот би требало да се расчистат дилемите.

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anendoca

anendoca Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    од каде купувате масло најчесто?

15. MakoMaks

MakoMaks Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Не го купуваме...Не се продава легално во таков формат каков што е потребен и како што делува. Сами си го правиме. Ова за ТХЦ над 60-80%. Инаку ЦБД денеска имаш еден куп по аптеки во секаков формат. Зависи на кој што му е потребно.

16. Honolulu

Honolulu Нов член

Се зачлени на:
    5 јули 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Како да дојдеме до тој човек и до такви масла ?

На Giulia му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Јаца

Јаца Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Zdravo
    Te molam kazi mi dali najde maslo od kanabis i kade, bidejki i mene mi treba itno za rak na debelo crevo.Mnogu ti blagodaram.

На Giulia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Giulia

Giulia Нов член

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0

Ne e tocno deca costa 700€ originale perché in Italia c'è prezzi che qualsiasi persona po' comprare dipende sempre dalla firma chi gli lascia in vendita un grammo minimo cosata1.60€ fino a 2.00 € all gramo esiste anche pastiglie quindi non dici cose non vere

19. Giulia

Giulia Нов член

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    700€ koj Ve laze deka kosta tolku ah ah imas vo Italia od najevtino do najskapo olio di cannabis ma esiste anche olio di canapa neznam dali go ima tuka vo mk mnogu go zimat vo Italia

20. Giulia

Giulia Нов член

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0

Прикачени фајлови: